![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.10.2009
![]() |
Błędy CRC i uszkodzone woluminy
Niestety od dłuższego czasu zazwyczaj jak ściągnę jakiś plik w wielu partach to pojawia się błąd CRC i uszkodzony wolumin, korzystam z IDM i mam konto na rapideo. Czy ktoś może mi powiedzieć co może być tego przyczyną i jak to naprawić. Jeżeli to co związanego z ramem to jakim darmowym programem mam to sprawdzić.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Na początek przeskanuj hdd pod kątem błędnych sektorów
![]()
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.05.2013
![]() |
Rano dostanę bana od pisiorów, to tak w pigułce
zanim tu przepisane zostaną internety o skanowaniu dysków i ramu CRC to suma kontrolna, poczytaj w wikipedii błędy spowodowane działaniem sprzętu, ofkors ale software powinno je korygować czyli nie koryguje dlaczego nie koryguje bo coś podupcyłeś w systemie a co a dll to je powymieniaj jak nie dojdziesz, to przeinstaluj sprawdź ściąganie plików -będzie OK zrób punkt przywracania systemu instaluj pozostałe programy mam nadzieję ze jasne powodzenia, do zobaczenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja zacząłbym od sprawdzenia napięć i temperatury procesora i chipsetu. Bo nawet błędy pamięci mogą być spowodowane czym innym. Chyba, że masz dwie kości - to zacząłbym od przetestowania ich pojedynczo. Jeżeli jedna wysypie błędy, a druga nie, to masz winnego.
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli masz linuksa to po wpisaniu w terminalu
"dmesg" powinieneś zobaczyć wszystkie problemy z odczytem, które wystąpiły od restartu systemu. Nawet chyba te, które dla użytkownika i programów nie były jeszcze widoczne. Będzie podany też blok i/lub sektor. Po odpowiednim odfiltrowaniu i obróbce możesz je dodać do listy błędnych sektorów, (fsck -l) albo po prostu zrób fsck bodajże -c. W windowsie bodajże "chkdsk /r" zrobi to samo co fsck -c. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 23.05.2013 o godz. 08:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Internet Dwonload Manager Błędy Crc | Smoklares | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 04.10.2012 19:38 |
WD 500GB SATA2 błędy CRC | mars28pl | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 13 | 25.01.2009 20:17 |
błędy CRC:(( | Korky | Napędy optyczne DVD | 2 | 12.04.2006 21:24 |
Błędy weryfikacji i uszkodzone sektory. | radek997 | Napędy optyczne CD | 0 | 11.11.2004 23:54 |
Błędy CRC na Teac CD W540E | marko22 | Napędy optyczne CD | 9 | 25.03.2003 19:19 |