![]() |
Cytat:
U mojej siostrzenicy wszystko chodziło cacy, gry, programy itd., ale 2-3 razy dziennie komp się restartował, czasmi bez żadnego komunikatu, czasami bluescren. Zmieniłem pamięć na dwie identyczne, markowe kości i jak ręką odjął. 8-) |
Cytat:
|
Narazie nie ma zwiechy wiec to nie ram :D
A rycho pewnie tematy pomylil :P |
To mi wygl***261;da na pami***281;***263; :taktak:
Czy wymienia***322;e***347; RAM ? Je***380;eli s***261; to dwie ko***347;ci, zamie***324; je miejscami w slotach - rzadko ale czasami pomaga. Je***347;li masz mo***380;liwo***347;***263; po***380;ycz od kogo***347; sprawdzony RAM i zobacz jak on b***281;d***261; dzia***322;a***263; u Ciebie. 8-) |
***347;ciag***322;em zaisntalowa***322;em wersje full, zobacze jak bedzie odezwe sie jak bede mial znowu zwieche, mam nadzieje ze sie juz nie odezwe:)
|
Jak to sie nie da ?
Poszukaj w googlu autopatchera. Sa wersje PL. Ostatnia bodajr(z?)e z wrzesnia, moze sa nowe, sprawdze (ale to powinno wystarczyc). Jesli to nie pomoze to nie wina systemu, ale jak chcesz to mozesz reinstalke i sp2 plus autopatchera na nowy system dla pewnosci. EDIT: Cos sie ruszylo, jest juz grudniowy, trzeba sciagnac i polatac system :) Uwaga przy sciaganiu jakims progiem, nie dzielcie tego na fragmenty, u mnie potem plik nie dzialal. |
nie wiem czy update'y mam wszystkie bo nie robie update'u poniewaz m***243;j windows jest kopia kopi:) i raczej sie nie da ale zaraz sprawdze a sp2 oczywiscie posiadam
pzdr |
Cytat:
Cytat:
jak nie sieciowka to moze kabel ... ale raczej tu mogly by sie pojawic problemy z transmisja niz BSoD moim zdaniem jest narzygane w systemie ... pytalem wczesniej masz wszystkie update'y systmu ze strony microsoftu wraz SP2? TU znajdziesz pomocne w diagnozowaniu twojego problemu narzedzia |
No z ta karta gr. to zartuje, ale tak jak mowie z siecia sa problemy, bo zanim mi admin zrobi pod nowa sieciowke neta to potrwa tydzien a od 11.01, zmieniam dostawce wiec moze wtedy popróbuje.
Teraz znowu smigam po stronkach wszystko ok wlaczam rapidshare z linka i zwiecha ehh pzdr |
Długo by to nie trwało, więc GF by się nie zgrzał bardzo.
A karcie zawsze można zmienić adres MAC || |
no w***322;asnie nie mam takiej opcji bo u nas w sieci jest tak ***380;e do kazdej sieciowki jest przypisane Ip wew. i jak zaloze inna sieciowke to nie bede mial neta. A jak mam prosic sie admina o zrobienie tego to bedzie trwalo miesiac. Pozatym mam malo miejsca w budzie bo gf7900 z chlodzeniem zajmuje troche miejsca:)
|
Zawsze jakimś sprawdzeniem byłoby wyłączenie zintegrowanej w biosie i połączenie się przez jakąś na PCI (jeśli masz możliwość).
Używać komputer tak, jak w sytuacjach, kiedy się zawiesza, i jeśli będzie wszystko ok, to można zwalić na sieciówkę (płytę?). |
a jak mam sprawdzic sieciowke ktora jest zintegrowana z plyta? ***322;***261;cze sie za pomoc***261; sieci osiedlowej, jest to dsl z TP, jestem po***322;aczony do switcha u mnie w domu.
Zauwa***380;y***322;em te***380; ***380;e cz***281;sto zawiesza sie jak ***347;ciagam co***347; z http (rapidshare, megaupload) i nie wiem czy to przypadek czy z***322;o***347;liwo***347;***263; rzeczy martwych:) |
Cytat:
Wog***243;le jak si***281; ***322;***261;czysz z internetem? |
Dzieki
Mam prośbe do was, bo teraz mi sie wiesza bez blue screenow i tak jak jak mowilem zawsze jak kozystam z neta jak gram w gry nie wiesza sie, Juz mnie to zaczyna wk$%#wiać. Niech mi ktoś powie jak zdiagnozować program, jak wychwycić co powoduje ten problem. Komp nowy wiec jakby co gwarancja jest. Pomóżcie bo już mam dość pzdr |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:11. |