Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.01.2014, 22:44   #1
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Bluetooth USB działa tylko w jednym porcie USB?!

Mam takiego starego Bluetootha w niebieskiej przeźroczystej obudowie.
Było kiedyś dołączone do niego jakiś Bluesoleil czy jakoś tak. Ale chciałem to uruchomić na sterownikach systemowych MS W7.

Sprawa wygląda tak, że wtyczka została wykryta przez system i automatycznie zainstalowały się sterowniki, wybrałem jakiś losowy wygodny mi port USB.
Na obecnym systemie podłączałem to pierwszy raz (czyli uznaniowo po formacie systemu).

-scr4.png
-scr3.png

Problem w tym, że jak wsadzę to badziewie w inny port USB to już nie działa:

-scr1.png
Odinstalowywanie sterowników już nic nie daje.
Ten głupi komunikat powoduje, że wtyczka w ogóle nie jest rozpoznana przez system, a sterowniki z linka na samym dole nie wykrywają urządzenia.

Nawet przy pomocy programu usbdeview nic to nie daje:

-scr2.png


Do licha o co chodzi, że to działa tylko w USB, w który pierwszy raz to wpakowałem, oraz jak to zmienić?

Urządzenie to ma identyfikator USB\VID_1131&PID_1001&REV_0373
czyli wg google to SYBA SD-U1BTC2-IS Bluetooth Wireless Adapter
wygląda podobnie jak ten: http://www.sybausa.com/productInfo.php?iid=651

Oczywiście po włożeniu tej wtyczki do USB, z którego została pierwszy raz wykryta wszystko gra.
Nawet można odinstalować sterowniki, system wykrywa nowe urządzenie i instaluje je ponownie z pomyślnym skutkiem.

help, wszystkie gniazda USB są sprawne
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.01.2014, 23:57   #2
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Posty: 10,530
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wskazuje na problem z gniazdem. Widocznie to jedno daje pelne 0,5 A podczas gdy reszta jest tak wysluzona ze podaje tylko czesc z tego.
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 01:13   #3
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Wskazuje na problem z gniazdem. Widocznie to jedno daje pelne 0,5 A podczas gdy reszta jest tak wysluzona ze podaje tylko czesc z tego.
Płyta jest nowa. Jak pisałem wszystkie gniazda USB sprawne. Chyba mi wierzysz?
Będąc dosłownym - pierwsze wpięcie było na hubie USB w monitorze LCD i tak właśnie zostało...
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 10:20   #4
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Moze w problemie nie pomoge ale nie jestes jedyny, ktory doznal dziwnych problemow z usb. Mialem niedawno problem z pendrivem. Poza dwa portami komunikat, ze to urzadzenie moze dzialac szybciej i transfery spadly do set kilo z prawie 20 mega i ponad 20 mega.
Pomyslalem, ze moze pen mi pada...ale w laptpie dziala jak nalezy...a inne penki w kazdym porcie. Nawet te szybsze.

Pomogl format pena.
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 13:01   #5
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Pendraki działają, czytniki do kart SD też.
Ma ktoś BT w postaci wtyczki? Chodzi o sprawdzenie czy ta anomalia się powtarza.

Tak się instaluje na pierwszym porcie huba USB.

-scr.png
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 13:12   #6
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Może to i głupie, ale w tym linku widzę, że urządzenie pracuje z max USB 1.1. Być może w biosie masz wyłączone "legacy" USB dla portów czy coś?
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 13:21   #7
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
...
Ma ktoś BT w postaci wtyczki? Chodzi o sprawdzenie czy ta anomalia się powtarza.
...
Ja mam coś takiego:


Niezależnie gdzie podłącze to chwila instalacji systemowych sterowników (Win 7 x32) i działa...
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 13:56   #8
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Może to i głupie, ale w tym linku widzę, że urządzenie pracuje z max USB 1.1. Być może w biosie masz wyłączone "legacy" USB dla portów czy coś?
Miałem w UEFI cały czas włączone USB Legacy (ale sprawdziłem dla pewności -> dałem teraz na AUTO).

Ściągnąłem PSTools aby usunąć urządzenie VID_1131&PID_1001
z gałęzi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\U SB
bo standardowo nawet jako owner miałem odmowę dostępu:

-sse.jpg

Teraz w zasadzie byłem pewien, że po restarcie zadziała na innym porcie (bo usunąłem sparowanie z portem: LocationInformation"="Port_#0011.Hub_#0001),
ale niestety nic to nie dało (w portach USB w mobo).

Andy Twoja teoria nabiera sensu, ale USB 3.0 powinno być kompatybilne z poprzednikami...?

Ważne obserwacje:
- teraz następnej pierwszej instalacji urządzenia pomyślnie dokonałem z drugiego portu huba USB w monitorze.
- aktualnie urządzenie działa tylko pod portem Port_#0004.Hub_#0003 (a pod portem Port_#0011.Hub_#0001 przestało działać)
- czyli czyszczenie rejestru zadziałało
- a urządzenie faktycznie paruje się z konkretnym portem na stałe.

Andy jedyna uwaga do Twojej teorii jest taka, że na przednim panelu obudowy mam czytnik z portami USB 2.0 -pod nimi nie odpala.
Z tyłu obudowy mam niebieskie USB 3.0 - pod nimi nie odpala.
Urządzenie po wyczyszczeniu rejestru instaluje się tylko na hubie USB podpiętym do śledzia z portami USB 2.0, który jest wpięty w piny na mobo (analogicznie jak czytnik na przodzie obudowy- co mnie totalnie ogłupia)
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 06.01.2014 o godz. 14:00
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 15:10   #9
pops
Zdezorientowany
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika pops
 
Data rejestracji: 08.05.2005
Lokalizacja: Kraków
Posty: 3,698
pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>pops jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Ma ktoś BT w postaci wtyczki? Chodzi o sprawdzenie czy ta anomalia się powtarza.
Ja mam takie:

-bt.jpg

Działa wszędzie gdzie wepnę. Win7 64.
pops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 15:31   #10
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Takie "dziwne objawy" to mi się jakoś z od razu z zasilaczem kojarzą..
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 15:40   #11
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Patrix interfejs USB jest wstecznie kompatybilny, jednak czasami np. w BIOSie czy systemie operacyjnym może to być w jakiś sposób zablokowane.
To że np. działa tylko na HUBie, który może działać w 1.1 powoduje że radzi sobie z tym modułem.

Proponuję jeszcze odpalić urządzenie na innym kompie, oraz samego kompa uruchomić na innym systemie - jakaś dystrybucja live z Linuksem. Jeżeli nie będzie problemu w obu przypadkach to stawiam na problem samego systemu. Niestety tutaj nie pomogę
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 18:46   #12
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
@pops
- mam identyczny, to jest dokładnie ten szkrab.

@gallus
- zasilacz ocz 700w na prawdę żadnych problemów ze stabilnością systemu oraz innym sprzętem usb typu myszki, webcam, logitech receiver, pendrive itd, zasilacz zakupiony przynajmniej na dwie generacje sprzętu, wg pomiarów maksymalnie rozbujałem go do 490w

@andy
- na tym kompie mam obok jeszcze win server 2012, na nim to samo,
- sprawdziłem w laptopie z usb 2.0, tam obojętnie jaka dziura i jest wykrywany dobrze
- andy, ten hub to:
Cytat:
Built-in Devices: USB 3.0 Hi-Speed Hub (with 1 USB upstream port and 4 USB downstream ports)
ale był podłączony do USB 2.0 na mobo (nie mam jeszcze nic na usb3 więc to obojętne), celem testu przepiąłem go do gniazda usb 3.0 i wtyczka jest wykrywana.

Nowe obserwacje:
- po gruntownym wyczyszczeniu rejestru (W7 x64) z tego urządzenia, sterowników, obecnie urządzenie jest wykrywana na wszystkich portach w hubie USB 3.0
- obojętnie czy ten hub wepnę do mobo pod USB 2.0 czy 3.0 urządzenie poprzez hub jest wykrywane poprawnie
- po wypięciu huba i wpięciu w to samo miejsce wtyczki, urządzenie nie jest rozpoznawane ani w usb 2.0 ani w usb 3.0 - w żadnym gnieździe:
-scr.png

Sam hub zdaje się, że jest aktywny, ponieważ monitor ma własne zasilanie
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 06.01.2014 o godz. 18:49
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 19:22   #13
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,977
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Moje domysły opieram na tym, że miałem również bardzo dziwny przypadek u znajomego nagle ni z tego ni z owego przestawały działać różne urządzenia pod USB, a cała reszta działała. Robiłem różne kombinacje z podłączonymi urządzeniami i jak dobrze pamiętam działały wspólnie tylko dwa, sprawdziłem to także pod różnymi systemami live cd i dalej było to samo. Później jakoś przypadkiem przełączyłem w biosie USB na 1.1 i o dziwo ponownie wszystkie urządzenia ruszyły. Na koniec podkusiło mnie jeszcze na podmiankę zasilacza i okazał się to strzał w dziesiątkę - USB działa od wtedy normalnie i nie występują z nim żadne problemy.

PS Z tego co pamiętam bo było to już dość dawno to jak urządzenie nie działało to wyświetlało się w menedżerze urządzeń ale nie można było zainstalować sterowników tylko nie pamiętam czy jego identyfikator wystąpienia był wtedy normalnie widoczny...
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 20:03   #14
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
@gallus, wygrzebałem tego starego bluetootha z szuflady, mam trochę różnych rzeczy na USB i nie ma problemów, Live CD jeszcze nie sprawdzałem bo nie mam pod ręką. Id urządzenia przy komunikacie 'nie rozpoznano...' nie występuje, Id znam bo podpiąłem urządzenie pod Hub.
Nie mniej ciekawy przypadek, może to jakieś złe ustawienie UEFI albo jakiś konflikt, skoro na dwóch różnej generacji Windows jest to samo. Na razie jestem sceptyczny co do jakiś awarii...

@pops - czy Ty masz USB 3.0 w płycie głównej?
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2014, 20:10   #15
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
na prawdę żadnych problemów ze stabilnością systemu
Ja tez nie mam problemow ze stabilnoscia i niczym innym ... poza tym, ze nie dziala u mnie na kompie google chrome i skype. Jedyne dwa programy, ktore sie wysypuja przy starcie, nie powodujac zwiech systemu.

Ale mam w7 odkad sie pojawil po polsku na msdna i nie mam zamiaru zmieniac...

Wiec wina systemu to tez moze byc w jakims stopniu.
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Zewnętrzny napęd lenovo dvd usb Problem celbant21 Napędy optyczne DVD 0 25.04.2010 00:08
Nagrywarka na USB....? Arczimodo Napędy optyczne DVD 5 27.04.2006 09:38
Nagrywam audio które działa wszędzie tylko nie u mnie. nekromanta Napędy optyczne CD 4 12.02.2006 18:50
Jakie jest USB w SONY Kamera Digital8 DCR-TRV270 juicepp Off topic 12 10.02.2006 02:26


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.