Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.12.2007, 22:35   #1
s1riddick
Bywalec

Data rejestracji: 23.12.2005
s1riddick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Acer Aspire 5710G TV-OUT - problem

Witam,

Posiadam laptopa Acer Aspire 5710G z kartą grafiki ATI Radeon Mobility HD 2300 na systemie Windows Vista Home Premium. Otóż mój problem jest taki, że podłączam do gniazda TV-OUT (S-VIDEO) kabel i łaczę z TV a system nie wykrywa mi TV i obraz sie nie pojawia. Jak włączyc obraz na TV? Pomoże ktoś?
s1riddick jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.12.2007, 15:08   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
klawiszami wyboru ***378;r***243;d***322;a odbioru obrazu

P.S.
chyba dobrze tre***347;***263; skuma***322;em
Stary 14.12.2007, 15:56   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Je***347;li system ci nie wykrywa TV, to albo ***378;le pod***322;***261;czy***322;e***347;, albo kabel masz walni***281;ty.

Jest jeszcze w sterach mo***380;liwo***347;***263; wymuszania wykrywania TV, przynajmniej ja mam tak w omegach. U***380;ywa***263; nie musia***322;em, bo u mnie z***322;apa***322; TV od razu sam.
Stary 14.12.2007, 17:38   #4
s1riddick
Bywalec

Data rejestracji: 23.12.2005
s1riddick w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Jeśli system ci nie wykrywa TV, to albo źle podłączyłeś, albo kabel masz walnięty.

Jest jeszcze w sterach możliwość wymuszania wykrywania TV, przynajmniej ja mam tak w omegach. Używać nie musiałem, bo u mnie złapał TV od razu sam.
Kabel mam dobry ponieważ na stacjonarnym też mam Radeona i system Win XP i pod nim we właściwościach jak robię "dołącz" to od razu łapie. A na laptopie jak daje "dołącz" to pytam mnie czy zostawic ustawienia, daje "TAK" i nie ma żadnego efektu a obrazu na TV dalej nie ma. Żadne restarty i inne sztuczki nie pomagają.
Jeśli chodzi zaś o wymuszenia to nie widziałem nigdzie takiej funkcji/opcji. Program ATI Catalyst jest tylko w trybie Podstawowej konfiguracji. I nie ma żadnej opcji żeby przełączyc w tryb "advanced". Jeęli zaś chodzi o tryb "Podstawowy" to nie ma tam kompletnie żadnych opcji ustawiania ekranu poza rozdzielczością.
Mam tego Acera zaledwie, kilka tygodni a TV-OUT podłączyłem poraz pierwszy 2 dni temu, więc niestety nie znam sie na ATI Mobility HD ani TV-OUT laptopa.
s1riddick jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2008, 22:36   #5
Maker3
Bywalec

Data rejestracji: 15.01.2008
Maker3 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam podobnego Acer (5710ZG)
Wywal tego sterownika ATI od Acera i zainstaluj najnowszy driver.
Tylko wcześniej zmodyfikuj go programem DH Mobility Modder.
http://www.driverheaven.net/modtool/

Ja mam pytanie także związane z wyjściem TV-Out.
Otóż, jak włączę drugi monitor w systemie, to żaden film się nie chce się odtwarzać. Tak jakby nie było kodeków, Tyle, że w WMP11 nawet wizualizacja nie leci. W zależności od programu jest albo czarne okienko (BestPlayer), a w programach które używają osobnego okna do pokazania filmu (Panel nawigacyjny jest w osobnym oknie, np. AllPlayer) to okienko to w ogóle się nie pojawia.

W czym tkwi problem? Raz udało mi się wyświetlić film ale nie udało mi się tego powtórzyć.
Maker3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2008, 09:14   #6
Maker3
Bywalec

Data rejestracji: 15.01.2008
Maker3 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Uda***322;o mi si***281; rozwi***261;za***263; ten problem.

Jakby kto***347; szuka***322; sterownika ATI na karty Mobilne to tu go znajdzie:
http://rapidshare.com/files/86612273/SUPPORT.zip - Catalyst 8.1, Vista32
Maker3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: