![]() |
A tak z ciekawości zapytam... ;p
Przypuszczam, że masz mocny zasilacz, ale jakiej marki (model) posiadasz? |
nie pamietam juz, jakis "srebrny" bralem bodajrze 850W
|
Dobra dojrzalem do decyzji wstrzymam sie przeboleje 2,5k euro i wezme 4090, tylko musze poczekac ze 3-5 miechow az znowu wroci na stan bo wszystko sie powyprzedawalo w sklepach sa ale nie takie jak szukam.
|
Cytat:
|
Na allegro jest kilka ciekawych 4090 kupuj , Strixa albo Ventusa
|
Cytat:
Poluje na inno3d z blokiem wodnym. |
Cytat:
Przecież to oferty normalnych firm ,które zakupiły karty bezpośrednio . Ostatnio regularnie bywam w NL i dostępność jest chyba jeszcze gorsza. |
Nie chodzi o dostepnosc ale o prawa konsumenta ;)
|
Cytat:
|
Ostatnia byla u mnie 5-6 lat, co ciekawe wymuszone to zostalo u mnie wymiana TV na 4K, bo wszystkie tytuly obecnie kula na ultra bez zajakniec w FHD.
Co ciekawe odkrylem ze moja ~6 letnia karta wszystko robi na ultra w 4K zmniejszajac tylko opcje renderowania wolumetrzycznej mgly na niskie i mam ~30fps w 4K. Problem braku pamieci na karcie zatepuje super szybki NVME na ktorym jest podreczny cache GPU |
A w jaką firmę celujesz? Chodzi mi o producenta karty.
|
Sumarycznie bedzie rtx4090 tylko czekam az inno3d z blokiem wodnym sie pojawi na stanie.
|
A na jakiej firmie zbudujesz customowe chłodzenie wodne?
|
Na firmie z chin lol2 , i nie zbuduje a raczej zrobie upgrade bo juz jest zrobione, wszystko na miedzi i brązie, pousuwana farba z wewnetrz przylaczy wszystko w obudowie AVP hyperion i tak juz ma ze 3 lata. Jedyne co ma obecnie firme to jest blok wodny na GPU od EK a reszta to custom skladak, obudowa zostala iscie zmodowana zeby to pomiescic, tu ujolem gdzie indziej dodalem :D
|
Dobra dalem sobie siana z dedykowanym blokiem wodnym tylko kupilem zwykly rtx4090, jeszcze po godzinie mi sie rece trzesa jak wydalem 2000euro na przedmiot wielkosci dysku hdd lol2 planowana dostawa polowa lutego.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:44. |