![]() |
dlatego ja wylaczylem automat a serwery ms wpisane zostaly na czarna liste w firewalu
|
Cytat:
a te cale latki to chyba po to aby nas szpiegowac :klnie: |
Cytat:
a właśnie mi ****ała jedna coś i naprawiłem rejestr z kosoli przywracania kopuiąjac kilka plików w chipi to opisali jak zrobić na szczęście uratowałem sys |
Cytat:
|
Cytat:
zgadzam się z tobą sid masz rację i niezgadzam się z opinia że ładować trzeba wszystkie poprawki to bzdura wiele poprawek domowemu userowisłuży tylko do zapychania dysku |
Cytat:
|
Od siebie dodam ze poprawki "krytyczne" moga stanowic krytyczne zagrozenie dla systemu. Mowie to z wlasnego doswiadczenia. Po zainstalowaniu "bardzo potzrebnych i niezbednych latek dla twojego systemu" komp juz nie wstal. Cale szczescie ze byla kopia zapasowa. I jak to ma sie do bezpieczenstwa danych uzytkownika ?
|
Najlepsze jest to ze codziennie wychodza nowe latki (czesto do juz istniejacych latek w ktorych stwierdzono jakas luke) i codziennie tylko w trayu widze jak moj system pobiera znowu jakies badziewia po 10 razy te same zreszta (pewnie jakies bledy podczas instalacji - sp4 pobieralem z 4 razy i dopiero sie zainstalowal) :) .
|
powiedzmy ze mam firewala i ufam mu bardziej niz poprawkom z ms - na ich niekorzysc mowi sama ich liczba - i fakt ze czesto poprawka 'a' poprawia to co popsula poprawka 'b' - zostane przy swoim i prosze mnie wiecej nie przekonywac bo to nie ma tu sensu
inna sprawa ze ja nie sciagam - nie narazam sie w ten sposob na rozne bonusy ktore moga do mnie ta droga wejsc i jeszce jedno - automatyczny dowload poprawek to jest dopiero zrodlo zagrozen - ale to inna bajka |
W sumie to moje add/rem jest jeszcze dluzsze. Windows Update regularnie w kazda sobote sobie downloaduje i instaluje co mu tam potrzeba. HotFixy wazna rzecz.
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja tak nie mam - bo nie instaluje tych cudeniek :)
jak wychodzi sp - to tak, inaczej mi sie nie chce - zreszat uwazam ze nawet 'krytyczne' poprawki sa dla domowego usera raczej 'picem na wode' niz koniecznoscia inna sprawa ze mam w2k i tam juz poprawiono co miano poprwaic w sp3... |
nic nadzwyczajnego :jezyk:
tez tak mam ;) |
Re: Cudowny Windows
Cytat:
|
Cudowny Windows
Ilość załączników: 1
lol
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:41. |