![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DVI-D z HDCP
Co to jest HDCP to niby wiem, bo sobie mogę przeczytać na wiki.
Ale tak w praktyce: jeśli AD 2012 zakupię monitor z takowym złączem i zechcę świadomie dokonywać naruszeń praw autorskich, to czy ten monitor mi jakkolwiek to utrudni? Innymi słowy: na ile powszechna jest ta technologia? Czy ta technologia jest w ogóle stosowana na Blu-ray, czy może być zastosowana w polskim DVB-T, czy gdzieś indziej? O upublicznieniu klucza czytałem. I najważniejsze: czy założywszy, że żadnych podejrzanych materiałów mieć nie będę (bo nie mam zamiaru), całe to HDCP jest transparentne czy może sprawiać problemy? Konkretnie chodzi mi o poleasingowy monitor Dell. Ostatnio zmieniany przez pali : 07.11.2012 o godz. 05:45 Powód: niegramota |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam widziadło AD 2011 z HDCP i jak do tej pory nie miałem żadnych (nie)przyjemności z tym ustrojstwem na komputerze.
Karta podłączona przez DVI do HD5670 działa normalnie, jak to karta. Pod HDMI podłaczałem tablet i aparat foto i też działało. Pewnie to by miało znaczenie gdybym chciał na nim odtworzyć BD albo telewizję N. Ale na kompie działa ... normalnie. ![]() Nka zawsze narzeka jak coś HDCP nie trybi. Wyświetla komunikat i nie puszcza obrazu. Wydaje mi się więc, że po prostu nie będzie działać podłączona do monitora bez HDCP. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.11.2012 o godz. 07:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Dual Display - DVI + HDMI na R3300 | Wawelski | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 7 | 12.01.2011 15:00 |
Galaxy 8800GT i złącze spdif problem | Ricki | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.02.2008 23:44 |
Podłączenie monitora pod D-SUB a DVI | Kasprzak | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 7 | 07.10.2007 23:58 |
Grafa z DVI + Monitor z DFP | &y | Off topic | 0 | 22.03.2002 12:36 |
kamery cyfrowe | kubek | Off topic | 2 | 11.01.2002 11:53 |