Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Z cyklu - nienawidzę kompa... :| (https://forum.cdrinfo.pl/f113/cyklu-nienawidze-kompa-81337/)

M@X 04.02.2009 22:20

Tez tak czasem mam... Wkurza mnie ze w PeCetach nic nie moze po prostu dzialac - a to akurat przyzwyczajenie z konsol ;-)...

Gadzina18 31.01.2009 15:08

ubijanie procesów opery i FF nic nie daje, tak samo jak reinstalacja... ot Yahol trzeba bylo macbooka kupic, spoko, ale mnie nie stac na macbooka, tym bardziej w dzisiejszych drogich czasach.. ;] za to.. mogę większy grzech popełnić, na lapie zainstalować jakiegos idebeb albo leo4all ;] i z bani... ale to nie o to chodzi, w takich prostych rzeczach system nie powinien się wywalać ot tak, bez wyraźnej przyczyny, interwencji wirusa bądź innych awariach dyskowo pamięciowych itp.. a jednak..

yahol 31.01.2009 15:01

Cytat:

Napisany przez Maciej (Post 999901)
polecam liczydło.

Moze abakus, jak liczydlo za bardzo zaawansowane? :)
Cytat:

Napisany przez Piterniel (Post 999905)
Albo Linuksa ;-)

Zboczeniec! :)
To calkowicie niemoralna propozycja.

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 999906)

w domu mam maca pro z os x leo.. takich problemow nigdy nie mialem,

To kara Boska za odstapienie od jedynego slusznego systemu :)
Tzeba bylo kupic MacBooka. O!

Co zabawniejsze Firefox 3.0 costam tez zajmuje u mnie na starcie jakies porazajace procenty procesora i jak mam farta to sie otwiera, jak nie musze zabic proces w menago. Inaczej nie da rady.
Ale Opera dziala.
IE -nie wiem, ani razu go nie odpalilem.

Piterniel 31.01.2009 14:52

To brawo za używanie systemu z rodziny unixowatych ;-)
Oj już nie bądź taki zmanipulowany przez jakąś tam licencję :) Jak potrzebujesz tylko do podstawowych rzeczy to Linuksik się sprawdzi, zawsze możesz zainstalować obok Windows XP :spoko:

Gadzina18 31.01.2009 14:40

;) w pamięci dobrze liczyć umiem, bądź na kartce papieru. Liczydło to już luksus :D

Cytat:

Albo Linuksa ;-)
w domu mam maca pro z os x leo.. takich problemow nigdy nie mialem, niestety nie jestem w domu, a pc notebook wydawal mi sie wystarczajacy do przegladania internetu.. :) poza tym, mam licencje na xp, dlaczego mialbym nie korzystac, skoro dali w cenie lapka? ja wiele nie chce, tylko dzialajaca przegladarke i poczte ;)

Piterniel 31.01.2009 14:40

Albo Linuksa ;-)

Maciej 31.01.2009 14:34

polecam liczydło.

Gadzina18 31.01.2009 14:30

Z cyklu - nienawidzę kompa... :|

heja

napisałem ten post z jednej prostej przyczyny, bardzo ale to bardzo nienawidzę nowoczesnej elektroniki, super extra oprogramowania itp. Nie to, że zawsze czy coś, tylko wtedy gdy coś nie działa kiedy powinno działać bez problemu. Np w tej chwili mam ochotę wyrzucić mojego nowiutkiego laptopa przez okno, z jak najwyższego piętra.. Często tak macie? Jak się wątek powtarza to sorry.. ale już nie mogę. Z doświadczenia wiem, że większość z nas - zwykłych ludzi ma co jakiś czas dość całej tej techniki i towarzyszącej z nią głupoty - niezrozumiałych rzeczy.
Powracając do morderczych myśli unicestwienia mojego nowego nabytku podam prosty powód: Nowy, świerzy system XP SP3, wszystkie łaty i aktualizacje, do tego preinstalowany przez producenta laptopa. Czyli najlepszy moment w "życiu" takiego systemu prawda? Jest szybki itp, jeszcze nie spotkał wirusa... Ale uwaga, nadchodzi zonk! Firefox 3.0.0.5 po zainstalowaniu uruchamia się tylko raz, po zamknięciu okienka i próbie ponownego uruchomienia ni widu ni słuchu, za to firefox.exe w managerze zadan jest... Czyżby najnowsza łata m$ unieruchomiała jak na razie najgrożniejszą konkurencję IE7 i 6? Szybkie przemyślenie, reinstalacja firefoxa, i co? Nieee dalej to samo.. To co? Opera? Zainstalowała się ślicznie, z tym że... nie włączyła się ani razu, tak jak Firefox.. No to odpalamy iexplore.exe i szukamy problemu na google.pl. Wpisujemy adres i co się okazuje? Oj www nie wpisaliśmy... IE odsyła nas do swojej wyszukiwarki windows live która to pokazuje nam w swojej super bazie, że fakt, google istnieje. Dopiero przez klik na wyszukiwarce live uzyskuję dostęp do google, czy też jakiejkolwiek strony (jeżeli nie chce mi się wpisać www przed adresem.... ). Google niestety odpowiedzi mi nie dało, za to przypomniało mi o swojej przeglądarce chrome.. ściągnąłem, zainstalowałem, klikam na ikonkę... OOOOO działa... własnie z niego post piszę.. .fajny chrome fajny... ale jak długo będzie działać? kurde ja tylko sprawdzam pocztę i czytam onet, niech coś działa dobrze, choć raz.. ale z każdym takim bezsensem jestem coraz bardziej skłonny iśc i kupić zwykłą wyborczą, jak mi wiatr nie wywieje z rąk to spokojnie przeczytam bez awarii i widzimisię systemu...

wybaczcie, ten post musiał powstać, moja czara goryczy się dziś przelała..

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:08.