![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co to za gazeta, kiedy to ogłosiła i ile było czasu? Cytat:
Do tego wiele programów potrafi sobie dodać siebie do wyjątków - wirusy również. |
Cytat:
|
Ciekawe wywody...
Ale pomijacie jeszcze jedn***261; rzecz - firewall blokuje nie tylko ruch 'do', ale i 'z' komputera. Nie stawiam FW je***347;li komp nie jest pod***322;***261;czony do jakiejkolwiek sieci. A ostatnio takich nie mia***322;em... |
komputery za routerem s***261; bezpieczniejsze bo routery maj***261; swoje firewalle. Dzi***281;ki temu potencjalny hacker ma do pokonania nie jedno a przynajmniej 2 zabezpieczenia.
|
Używałem Pandy Platinum (stosunkowo mocno obciąża system), teraz jadę na systemowym (nie licząc tego w rooterze), NOD32, filtrowanie MAC adresów, rozgłaszanie tylko dwóch numerów IP, zmiana standardowej numeracji IP na 192.168.x.1
Czytałem w prasie artykuł na temat konkursu, który został ogłoszony przez jedną z gazet. Zadanie polegało na włamaniu się do komputera (IP oraz nr GG było podane), system XP + SP2, nagroda 1000 pln. Wynik był taki, że pomimo wielu prób nikt się nie włamał. Wniosek - albo SP2 jest wystarczającym zabezpieczeniem dla powiedzmy 95% ataków, albo nagroda była zbyt niska i tuzowie hakingu "olali" konkurs. :) |
Cytat:
Jeszcze jedno pytanie Czy to, ***380;e komputery s***261; za routerem, zwi***281;ksza bezpiecze***324;stwo ? |
Cytat:
|
Cytat:
Systemowego się nie zauważa. Jak Jou mam wrażenie, że systemowy firewall w połączeniu z antywirusem wystarczy Nie zdarzyło mi się jeszcze włamanie do kompa |
nie mam neta wi***281;c nie u***380;ywam :>
|
systemowy wylaczony
symantec daje rade:spoko: |
U***380;ywam systemowego i wszystko jest w porz***261;dku. :spoko:
Jako antywirus - avira. |
Z przywyczajenia u***380;ywam i firewalla i Peer Guardiana 2.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:34. |