![]() |
Cytat:
Naucz się i zrób sobie sam podobny. PS Tuning samochodowy jak i O/C kompów mnie nie kręci. Lubię autka co palą 5-6l/100km i "niegrzebane". System customizuje sobie sam. Tobie też polecam. Na tym kończę. Dowiedziałeś się wszstkiego czego chciałeś ;) |
Windows MX v7 BETA
Zmiany w modyfiakcji: Elementy usuni***281;te: Agent MS Asystent wyszukiwania Centrum zabezpiecze***324; Samouczek systemu Windows MSN Explorer Windows Messenger Messenger Raportowanie b***322;***281;d***243;w docs support valueadd Akt***243;wka Defragmentator dysk***243;w Gry Gry internetowe Wygaszacze ekranu J***281;zyki D***378;wi***281;ki Windows Movie Maker Mowa Pliki t***322;a i obraz***243;w Przyk***322;adowa muzyka Tablet PC Temat Pulpitu Luna (Windows XP) Wska***378;niki myszy .NET Framework DR Watson Kreator oczyszczania dysku Kreator transferu plik***243;w i ustawie***324; Oczyszczanie dysku Pomoc i wsparcie Schematy kolor***243;w Menad***380;er po***322;***261;czenia Netmeeting Peer-to-Peer Aktualizacje automatyczne Pos***322;aniec Zdalny rejestr Opcje u***322;atwienia dost***281;pu Podgl***261;d Schowka Stary odtwarzacz 'CDPlayer' oraz 'Rejestrator d***378;wi***281;ku' Windows Media Player Windows Media Player 6.4 Obrazy konta u***380;ytkownika Us***322;uga OOBE (Out of Box Experience) Drukarki- sterowniki Podw***243;jne logowanie Us***322;uga 'IMAPI CD-Burning COM' Us***322;uga 'Przywracanie systemu' Szeregowe adaptery wieloportowe Informacje o Driver Packu , zawartym w tej wersji: Zintegrowane Sterowniki SATA: Adaptec SAS RAID controllers ARECA SATA PCI RAID HOST Adapter SCSI Cards Compaq Smart Array Controllers Driver Intel(R) Matrix Storage Manager Driver IT8211 ATA/ATAPI controller for Windows XP Nvidia SATARAID Drivers nForce4/nForce 5xx Silicon Image Serial ATA non-Raid driver for the SiI 3x12 controllers Silicon Image Serial ATA non-Raid driver for the SiI 3x12R controllers VIAMRAID for winxp VIASRX for Bus/Port with Raid Hewlett-Packard Company ULI Chipset SATA Drivers (M5287, M5288, M5289) SiS 180 RAID Controller for Windows XP/2000 JMicron Raid Drivers |
ja do niedawna miałem Mx v 6 i byłem z niego bardzo zadowolony windows media player i internet exploer 7 zainstalował się z windowsem a do tego nie musiałem wgrywać sterowników do żadnego urządzenia wszystko poszło automatycznie
|
markusx chciał zapewne przez to napisać, że kupił oryginał.
|
ja przerzuciłem się na Linuksa prawie jak windows---i darmowy
|
też dobrze :)
|
Mx jest dobry ale też myślę ze nie do końca legalny
|
Jest całkiem nielegalny. :taktak:
|
Cytat:
W firmie też? |
no myślę że skoro do domowego użytku to w firmie też
|
Moim zdaniem, Windows MX jest oprogramowaniem stworzonym przy użyciu czynu zabronionego, opisanego w Art. 75 ust.3 pkt.3 Ustawy o prawach autorskich i pokrewnych i stąd jest tylko opracowaniem utworu oryginalnego, a więc jego ściąganie, nabywanie, rozpowszechnianie może być karalne na mocy tejże Ustawy lub Kodeksu Karnego (ale mogę się mylić, bo nie mam czasu zagłębić się w ten temat).
Natomiast posiadanie i używanie czy w firmie czy w domu, nie jest wykroczeniem/przestępstwem (napisałem moje "odkrycia" w wątku o Hiren's Boot CD http://forum.cdrinfo.pl/f5/hirens-bo...87/index2.html, polecam; niestety moje posty są tam przydługie, bo zapoznawałem się z tematem i tak wyszło ). Oczywiście ja nikogo do niczego nie zachęcam, tak samo jak nie zachęcam do posiadania kradzionych rowerów :) |
Najlepiej samemu zrobić sobie takie widnowsy.
Odchudzone ISO instalacji XP SP3 waży jakieś 130MB. Można zjechać jeszcze troche niżej po wywaleniu takich nieprzydatnych rzeczy jak Event Log itd ;) 130MB to taka wartość bezpieczna, przy której nie wywala się nic co moze sie kiedyś przydać - osobiście wole mniejszą instalacje, bo po cholere mi dziennik zdarzeń i inne usługi jak IPSec, Active Directory, MDAC i masa innych z których nigdy nie korzystam - ale jakbym robił komuś to wole nie narażać sie na problemy z tytułu np nie działania jakiegoś dziwnego drivera. Ale przynajmniej taki system śmiga i zgodnie z zasadą że i mniej kodu tym mniej błędów - stabilnie :D Vista też sie bardzo ładnie kurczy. x64 SP2 po instalacji zajmuje jakeiś 2GB z hakiem (normalnie chyba ponad 10GB), ale tu jeszcze brak mi doświadczenia i cośby sie poprawiło... Jednym słowem Vista to więcej dodatków niż systemu, a najgorszy jest katalog WinSxS (którego mozna sie pozbyć jak sie okazuje). Oczywiście wszystko przy pomocy nLite/vLite. |
Cytat:
Marny z Ciebie admin! :rotfl: |
a po cóż mi to :D
nawet na serwerze tego nie mam, działa 24h na dobre od ponad roku i jakoś z tego powodu nie płakałem :D Z powodu wadliwego RAMu zawieszał sie raz na 3 miesiące... ale juz mu przeszło... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37. |