![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.08.2010
![]() |
Problem z instalacją systemu Win XP (z pamięci zewnętrznej)
Witam serdecznie,
Śpieszę tłumaczyć o co chodzi. System znajduje się u mnie na starym dysku 160 GB (w oddzielnej partycji). Nie był przywracany od dłuższego czasu (kilku lat) i jest bardzo zaśmiecony. Tak więc zdecydowałem się go przeinstalować, co jak widać nie obeszło się bez komplikacji. Planowałem umieścić go na nowym "czystym" dysku 1 TB (kupiłem go kilka dni temu i jedynie sformatowałem i utworzyłem jedną partycję ogólnodyskową), a następnie przenieść wszystkie dane ze starego na nowy. Generalnie nie mam żadnych przygotowanych instalatorów sterowników, programów. Zakładam, że wszystko, co będzie mi potrzebne ściągnę potem z internetu. Postanowiłem spróbować sił z pamięcią zewnętrzną, a ściślej telefonem z kartą pamięci Micro SD podłączanym do komputera przez USB. Udało mi się znaleźć taki poradnik: h**p://walendowski.com/2009/02/19/instalacja-windows-xp-z-usb-pendrive-a-karty-pamieci-flash/ Odtworzyłem krok po kroku całą procedurę, tak jak pisał autor. Nie widziałem do końca co robię, po prostu zdałem się na poradnik. Pojawił się problem: Zrestartowałem komputer i już miałem zacząć grzebać w ustawieniach BIOSa, kiedy zauważyłem, że okno wczytywania systemu "zamarzło" w takim położeniu: h**p://obrazki.elektroda.net/22_1282239058.jpg Nie można było przejść do BIOSa, komputer nie reagował. Po około minucie wszytko wróciło do normy. I system normalnie się wczytywał. I najlepsze. Od teraz dzieje się tak, za każdym razem. Komputer zastyga po każdym resecie. Mocno namieszałem? Wiecie, co jest nie tak? Pozdrawiam, Piotrek --- Moja konfiguracja Płyta główna: Gigabyte GA-K8NSC-939, nVIDIA nForce 3 250Gb chipset Dyski twarde: WDC 1600JB-00GVC0, 160 GB Samsung HD103SJ, 1 TB Windows XP Professional, SP3 PS 1. Przywróciłem kolejność bootowania w BIOSie na domyślną. Nie pomogło. Nie wiem co ją poprzestawiało. Czy, któraś z operacji w/w poradnika? 2. Już dowiedziałem się, że nie mogę bootować z tej karty, bo są na niej pliki systemu operacyjnego telefonu. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Przydatne artykuły, rozwiązania Tips & tricks > Win 2000/XP/2003 | Eliasz | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 28.09.2008 23:44 |
Problem z instalacją Windowsa Xp | Yarozelsky | Off topic | 15 | 08.03.2006 22:01 |
Problem przy uruchamianiu win xp | TORQUE | Off topic | 27 | 16.05.2005 23:18 |
Problem z Nero pod Win XP Professional | marram | Napędy optyczne CD | 6 | 10.12.2002 13:14 |
problem z TEAC CD-W58E i win XP | kefir2002 | Napędy optyczne CD | 1 | 25.06.2002 08:44 |