![]() |
Nowe czytniki od Amazona - Kindle 4 :)
http://www.eksiazki.org/2011/09/28/r...-nowym-kindle/ Ale żeby nie było.. w sumie nic ciekawego ;) |
A moim zdaniem wrecz przeciwnie - IMO to jedyny tablet, ktory ma szanse konkurowac z iPadem. Kompletnie przerobiony Android (swietny, dopracowany ekosystem Amazonu) i cena, ktora zabija wszystkie inne produkty udowadniajac ze sie DA! Dorzuccie do tego darmowy internet na calym swiecie i mamy produkt ktora ma solidne argumenty by isc na wojne z iPadem. Wszystkie Xoomy, GalaxyPady i reszta to to samo - bateria, plastik, sxklo i Android. A Amazon daje PRODUKT SKONCZONY!
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
Akurat o tym ich tablecie jeszcze nie czzytałem. Może dlatego, że tablety dalej uważam za niepotrzebną zabawkę :>
|
Sprawiłem sobie Kindle 4 Touch.
http://cdn4.pcadvisor.co.uk/cmsdata/...ndle_Touch.jpg Za jakiś czas przyjdzie paczka i przetestuję :) |
Czekam na mini-recenzje, bo sprzet wydaje sie fajny :-)!
|
No mi za niecały miesiąc przywiozą ze Stanów i się właśnie zastanawiam, czy wziąć Kindle Keyboard (3), czy ten nowy Touch. Teoretycznie tak dużo się w tym nie pisze (jeśli w ogóle), więc ekranowa klawiatura powinna wystarczyć, ale z tego, co czytałem i oglądałem, Touch nie ma możliwości czytania w landscape (odwrócony ekran), co jest istotne przy plikach PDF (które w oryginale są za małe), a takich mam dużo.
Nie jestem też pewien czy ma funkcję czytania tekstu. Na pewno Kindle Classic (czy jak się nazywa to nowa wersja bez ekranu dotykowego) tego nie ma. A na tym mi też bardzo zależy. Bardzo fajny jest również Sony PRS-T1. Pod wieloma względami znacznie lepszy od Kindle. |
O landscape żalą się tutaj.
Faktycznie mnie też zdziwiło dlaczego nie ma tej opcji :) PDFy ponoć już całkiem sprawnie można konwertować. Ja uważam, że PDFy jako ebook to ZŁO! |
Jak na razie to 100% ebooków mam w PDF ;)
Konwersja podobna działa nieźle, ale czy tak jest faktycznie okaże się w praniu, więc nie chcę ryzykować. Muszę jeszcze o Touchu trochę poczytać, bo ekran dotykowy kusi (choć naprawdę wykorzystany jest dopiero w Sony). Z kolei Keyboard jest już sprawdzony i bardzo dobrze oceniany. Will see.. |
Mnie skusił, no bo w zasadzie po co keyboard.. do "obracania" kartek ?
W "zwykłym" Kindle, masz mniej pamięci, brak audio i klawisze, w Kindle Touch masz więcej pamięci, audio i brak klawiszy :] |
Zaletą tego z klawiaturą jest darmowy dostęp do internetu przez 3G na całym świecie. Nowsze tej opcji nie mają.
|
Cytat:
który mogą w każdej chwili wyłączyć tzn ograniczyć jedynie do wikipedii i ich sklepu. Ja akurat na tę funkcję się nie rzucałem, bo bardzo spartańsko to na takim ekranie wygląda, no i nici z poufności (proxy). Jako sama ciekawostka to mnie to bardzo ciekawi dlaczego akurat w Touch'u wycięli landscape i pełny dostęp web - czyżby aby nie było zbyt wygodnie ? |
Cytat:
Cytat:
Tego argumentu nie brałem pod uwagę, ale jeśli faktycznie tak jest, to wybór jest prosty, bo myślałem tylko o wersji z 3G i dostępnem do internetu w ten sposób. Cytat:
Ale na razie zakładam, że będzie i jest to dla mnie istotna funkcja. |
Touch ma dostęp tylko do sklepu i wikipedii.
|
Ilość załączników: 1
|
Etui w zestawie czy dokupywales?
Fajne. Skorka...? :-) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:12. |