![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DropBox - 2 GB przestrzeni "w chmurze" za darmo!
Przeszukalem forum i znalazlem tylko info o SkyDrive od Micrososftu. Czesc z Was pewnie juz dawno ma i uzywa Dropboxa, a czesc nawet o nim nie slyszala.
Rejestrujac sie dostajemy 2 GB przestrzeni do wykorzystania na wlasne pliki poprzez synchronizacje z lokalnym folderem Dropbox. Klienci uslugi dostepni na Windows, Linux, MacOS X, Android, iPhone, iPod Touch i iPad. Dodatkowo dzieki systemowi polecen mozna zyskac dodatkowe megabajty, az do 8 GB wlacznie. Tym, ktorzy uznaja Dropboxa za warta uwagi usluge i beda chcieli zarejestrowac swoje konto dziekuje z gory za zarejestrowanie sie przez moj RefID ;-)! http://www.dropbox.com/referrals/NTc5ODQ3NDM5 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Całkiem ciekawy sposób na backup cennych danych (po zaszyfrowaniu oczywiście
![]() Nie wiem co prawda, czy do GD są też aplikacje, które umożliwiają wygodne zarządzanie i czy to w ogóle to samo. Trzeba będzie zapoznać się bliżej z tematem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zamyślony
Data rejestracji: 21.01.2006
![]() |
Podoba mi się w DropBoxie to, że można uzyskać bezpośredni link do pliku - czyli można DropBoxa wykorzystać jako np. hosting fotek.
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawe tylko, pewnie to jakiś mój błąd, dlaczego dane z Maca nie synchronizują się z Windowsem, mimo tego samego klucza szyfrującego
![]() Ale przy okazji - bylibyście zdumieni, ilu ludzi nie szyfruje swoich danych ![]() No co to jest tytułowa -chumra? ![]() No przecież wiem, tak tylko się wyzłośliwiam.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Get a Mac!
...widze :-P. Ale zlosliwosci miedzy nami to przyjemnosc, Yahol :-P.
Co do szyfrowania - nie sprawdzalem czy synchronizuja sie rowniez z win, bo wrzucam tylko z Mac OS X/iPhone/iPod. Jak podlacze znow kompa z Windows to przetestuje i dam znac! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie chwytam!
Nie szyfrujesz ![]() Tak synchronizujesz, na otwartym katalogu ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Get a Mac!
Bez udostepnienia nikt nie ma do Twoich danych dostepu, poza katalogiem "Shared", wiec mozna spac spokojnie. Reszta danych dostepna tylko po podaniu loginu i hasla - klienci zarowno na MacOS X, Windows, iPhone i iPad pamietaja moje dane rejestracyjne, wiec po prostu dodaje (nie do "Shared") nie martwiac sie, ze ktos mi moje dane zgarnie ;-)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Get a Mac!
To mnie akurat nie przeraza, nie jestem paranoikiem zeby kilka zdjec i dokumentow niepotrzebnych nikomu poza mna maniakalnie szyfrowac ;-)...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
I jak się ten DropBox sprawuje?
Dostałem kilka dni temu informację, że darmowa powierzchnia zwiększa się do 5GB (inne także). W sumie kusi mnie to trochę, ale obawiam się, czy jest tak do końca bezpieczne. Mam kilka plików, które uaktualniam na bieżąco i gdyby same się na serwer wgrywały, nie byłoby to takie złe. Ale.. gdyby jednak coś się stało i np. synchronizacja zadziałała w drugą stronę (miałem tak kiedyś z Operą, że zamiast ułatwić mi to trzymanie porządku w zakładkach między komputerami, spowodowało duże problemy, kiedy prawie straciłem część z nich (na szczęście miałem kopie)) i coś się skasowało.
![]() |
#11 | |
Zamyślony
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U siebie mam dalej 2.5GB, http://img207.imageshack.us/img207/5313/screen001n.png
![]() |
#13 |
Zamyślony
![]() |
ja mam 2GB
![]()
![]() |
#14 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
No przed chwilą założyłem sobie testowe konto i też dostałem 'tylko' 2 GB. Na pewno w mailu, którego dostałem, była informacja na temat zwiększenia pojemności - darmowego konta do 5GB, na pozostałe nie patrzyłem. Niestety już go skasowałem, więc nie sprawdzę, czy nie było tam jakiegoś kodu, albo czegoś, ale myślałem, że to odgórna zmiana.
Widzę, że trochę osób tego używa - nie mieliście nigdy takich problemów, żeby jakiś plik stał się niedostępny, nie została zapisana jego najnowsza wersja itp.? ----- EDIT Poszperałem na internecie i nie widzę informacji na ten temat (zwiększonych kont), natomiast jest coś takiego przy box.net. Jako, że potraktowałem to jako spam (no nie do końca, ale uważnie nie czytałem) to możliwe, że pomyliłem programy.
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez andrzejj9 : 01.11.2010 o godz. 16:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Get a Mac!
Problemow z synchronizacja na DB nie mialem nigdy - zawsze dziala w poprawna strone. Uaktualniam plik na laptopie, informacje o aktualizacji otrzymuje w jednej chwili na iPhone/iPad/komputer stacjonarny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dropbox cloud chmura |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Zostań dawcą szpiku - bez wychodzenia z domu, bez lekarzy, przez internet, za darmo | Qbi@k | Off topic | 39 | 17.11.2015 19:08 |
> RTCW: Enemy Territory za darmo < | Laser | Off topic | 15 | 17.06.2003 21:08 |
Chcesz ebooka za prawie darmo to wejdz tu:) | tomgoo | Off topic | 9 | 22.04.2003 11:14 |
Twoja komórka może ci przynieśc za darmo prezenty !!! Zapraszam :) | Wrześni@k | Off topic | 3 | 07.02.2003 20:42 |
Dla zainteresowanych grą za darmo | lopus | Off topic | 0 | 21.08.2002 22:13 |