![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
drukarka hp 930c - zablokowanie wózka z kartridżami po zacięciu się papieru
Po zacięciu papieru i jego wyjęciu (kartka w całości, nawet nie była za bardzo zblokowana) kartridże zacięły się i nie mogą wrócić do pozycji wyjściowej (drukarka trochę pohałasuje i pokazuje błąd przez mruganie diody zasilania oraz tej od zacięcia papieru) a po otwarciu klapki widać, że stoją one w jednej pozycji (nie jest to pozycja wskaźnika tuszu).
Co może być przyczyną i czy da się to jakoś naprawić? Odłączenie jej nic nie pomogło - miałem nadzieję, że się zresetuje. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj dać drukarce komendę, żeby ustawiła karetkę do wymiany głowicy/tuszu.
Może delikatne przesunięcie palcem pomoże? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam tą drukarę, rozbierałem ją już x razy.
Przesunięcie palcem nic nie da, bo karetka blokuje się po prawej stronie w pojemniku. O ile nie połamały się plastikowe koła zębate, to odkręć obudowę i odblokuj mechanizm ręcznie kręcąc kółkiem.
![]() |
#4 |
![]() |
Próbowałem jej lekko pomóc w przesunięciu - nic z tego. Raz przesunęła się trochę w stronę miejsca parkowania, jakieś 5 cm. Teraz już tylko coś tam rzęzi.
Jak wydać jej taką komendę? W tym modelu wystarczyło podnieść górną pokrywę a kartridże ustawiały się pokazując ilość dostępnego tuszu w odpowiednim miejscu. Po zamknięciu parkowały z boku. Teraz stoją zacięte gdzieś po środku. U mnie zablokowała się w 1/3 od prawej strony, 2 cm w lewo od wskaźnika tusz na maksa. Którym kółkiem? Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 06.10.2011 o godz. 00:51 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pingwin specjalista.
Żadnej siły nie używaj bo połamiesz zęby...
zdejmij górną obudowę i poruszaj palcami koła zębate przy przekładni od silniczków.
![]() |
#6 |
![]() |
Pomogło. Dziękuję za poradę.
Napiszę jeszcze jak to zrobiłem gdyby się to komuś przydarzyło. Aby przesunąć karetkę z głowicami z tuszem musiałem najpierw pokręcić kółka przesuwu papieru. Po włączeniu drukarka zaparkowała tusze na prawo i nadal pokazywała błąd (tym razem święcącymi a nie mrugającymi diodami nad power i zacięciem papieru) a karetka stała w "parkingu". Pomogło wyjęcie pojemników z tuszami i chyba ponowne pokręcenie zębatkami mechanizmu przesuwu papieru (na lewo przy silniczku). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pingwin specjalista.
No to fajnie, model drukarki jakoś sprzed 12 lat,
ale używam dalej, bo prosta w naprawie i eksploatacji + pojemniki cysterny i tanie napełniacze ![]()
![]() |
#8 |
![]() |
Ile razy wytrzymuje głowica po napełnieniu tuszem? Jaki tusz stosujesz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pingwin specjalista.
5-6 razy wytrzymuje spokojnie, a tusz zawsze najtańszy biorę więc różne firmy są, zależy co się trafi...
![]() Jak głowicę zamęczę to kupuję na allegro regenerowane pełne pojemniki i od nowa...
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 21:56 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 18:07 |
Subiektywnie o HTC Sensation po 20 dniach użytkowania | andy | Telefony (Smartfony) | 4 | 18.09.2011 22:38 |
Uwaga!! Szanowni Forumowicze !! | TOMMYx | Off topic | 117 | 29.03.2003 23:16 |