Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.05.2010, 19:05   #1
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
DVB-S w komputerze

Tak googlam i nie mogę namierzyć sensownego forum ani wortalu w temacie TV satelitarnej w kompie.

Wspólnota uszczęśliwia mnie zbiorczą anteną satelitarną - więc chyba się skuszę na kartę do kompa.
Wymagania:
0. Dobra jakość obrazu
1. HD
2. Działać pod Win7 64bit
3. Umożliwiać oglądanie płatnych (czyli mieć gniazdo CI? - tu właśnie potrzebuję się doedukować)
4. PCI-E (ewentualnie PCI - nie chcę USB)
5. Fajnie by było, jakby miała też radyjko FM i DVB-T - chociaż się zastanawiam, czy przy antenie satelitarnej przyda mi się to do czegoś?

Na razie wygrywa AVerTV Satellite Trinity PCI-E (A707) - dobre to? Czy może coś bez DVB-T - np. SKYSTAR HD. Tylko czemu ten SkyStar ma taką zaporową cenę w porównaniu z Aver?
A może zrezygnować z HD i wybrać SkyStar2?

BTW. Jak to jest z Internetem przez satelitę? Ma szansę to działać przy instalacji zbiorczej?

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 04.05.2010 o godz. 19:16
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.05.2010, 01:04   #2
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wawelski Podgląd Wiadomości
Tak googlam i nie mogę namierzyć sensownego forum (...) w temacie TV satelitarnej w kompie.
(...)
DVHK & LAKI FORUM

Co do reszty pytań - nie mam pojęcia.
Zimą też próbowałem doedukować się w temacie SAT i ostatecznie dałem sobie spokój, poszedłem na łatwiznę i kupiłem TNK + abonament Cyfra+.
Gdybyś doedukował się , fajnie byłoby jakbyś napisał, co ciekawego osiągnąłeś, jakim sprzętem, etc.

Ostatnio zmieniany przez pali : 05.05.2010 o godz. 01:09
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2010, 02:27   #3
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Od dwóch lat Technotrend S2-3200 HD na systemach 32 bitowych.
Oprócz darmowych, odbierana płatna Cyfra+ wraz z kanałami HD.
Jakość obrazu, komfort w zalezności od współpracy na linii karta graficzna - kodek - player - karta DVB - system.

PowerDVD od wersji 9x w góre+ GeForce (z pełną obsługą PureVideo)+ DVB Viewer od wersji 3.9 w góre + obsługa renderu EVR (Vista,Win7) = komfort (9% obciążenia procka w HD), doskonałe zarządzanie skanowaniem kanałów, pełne EPG, AC3 itp., obraz żyleta (DVBViewer+monitor 24 cale).

Jako czytnik kart używam od zawsze programoatora SmartMouse (ok. 30zł) - wymaga on bezwglednie portu COM na płycie + plugin PoorMans w celu odczytu karty Cyfry+. Do tego spliter na pietro wyzej - wszystko działa bez problemu.

Dlaczego jedna karta droższa od drugiej ? - a dlaczego np. klawiatura Logitech-a droższa od klawiatury MediaTech ?.
Tutaj dochodzi szereg aspektów zwiazanych z kompatybilnoscią względem programów - player-ów (na oprogramowanie dołączone do kart raczej nie licz), zakresem, niezawodnością (dopracowane stery) itd. ,itp.
Cena S2-3200 to ok. 300zł, ta AVer ok 200zł.

Karta DVB w PC według mojego uznania jest wiele lepszym rozwiązaniem niż dekoder zewnętrzny. Dotyczy to nagrywania bezstratnego streamu, edycji, szybkiego odtwarzania, przetwarzania, nagrania na nośnik materiału na PC.
Intuicyjne programowanie nagrywanych audycji itp.
Oczywiście trzeba przejść na początku proces integracji karty z odpowiednim oprogramowaniem, pluginami , krótko mówiąc poznania zasad, które rządzą w tym temacie.
januszp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2010, 13:20   #4
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez pali Podgląd Wiadomości
Dzięki wielkie. Faktycznie kopalnia wiedzy

No i Trinity odpada - nie da się jednocześnie podłączyć do niej dvb-t i dvb-s

Teraz, po lekturze wstępnej tego forum wygrywa Prof Revolution 7301 (na nowszych SkyStar psy wieszają). Tylko nie ma złącza na CI - phoenix/smartmouse zadziała z N i TNK?

Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 05.05.2010 o godz. 13:41
Wawelski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2010, 15:39   #5
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
DVB-S w komputerze-avatar.gif

Ostatnio zmieniany przez pali : 05.05.2010 o godz. 15:42
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: