Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2007, 21:07   #1
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Dziwny problem z edycją zdjęć z dysku

Mam dość ciekawy problem ze zdjęciami na dysku. Ponieważ jednak nie mam pojęcia, jak to określić, krótko opiszę, co robiłem i z czym jest problem.

Kupiłem sobie w laptopie nowy dysk, wymieniłem go, a stary włożyłem do kieszeni, tak żeby móc potem przegrać dane. Po instalacji systemu i podziale na partycje (takie same, jak na starym, tylko większe) przekopiowałem wszystkie stare dane. Wszystko było ok, do momentu, kiedy chciałem zrobić porządek w zdjęciach z wakacji i zacząłem je przeglądać. InfranView, którego zawsze używam nie mógł ich otworzyć i pojawiał się błąd: "Can't read file header".

Machnąłem na tą ręką, bo miałem kilka innych problemów przy tych wszystkich przenosinach, więc założyłem, że z programem jest coś nie tak i w planie miałem ściągnięcie jego nowszej wersji. Ale przed chwilą chciałem pobawić się w robienie panoram i okazało się, że niezależny program również nie jest w stanie tych zdjęć odczytać.

I teraz tak - zdjęcia widoczne są z poziomu Windowsa (Explorera), można je swobodnie oglądać i przeglądać w przeglądarce spod Windowsa. Nie ma również problemu z odczytaniem Exif'a. Nie można ich jednak odtworzyć w żadnym programie zewnętrznym.

Zdjęcia znajduję się na jednej partycji i z niej odczytać nie da się nic, ale także na drugiej, gdzie trzymam jeszcze różne obrazki oraz kopię zdjęć z tej pierwszej partycji. I co ciekawe - obrazki otwierają się bez żadnych problemów (czyli partycje są z porządku), a dodatkowo ta kopia zdjęć również działa!

Machnąłbym więc na to ręką i przekopiował je, ale ta kopia to wszystkie zdjęcia nieposortowane razem, a na tej drugiej partycji mam już wstępnie uporządkowane, co zajęło mi sporo czasu. Poza tym te pozostałe zdjęcia na tej partycji również nie działają, a ich kopii już nie mam.


I teraz zastanawiam się, co z tym fantem zrobić. Po pierwsze chciałbym dojść, jaka jest przyczyna - czy jakiś błąd przy przekopiowywaniu? Żadnego komunikatu naturalnie nie było, czy może jakieś błędy na nowym dysku (ale chyba nie..)? Próbować jeszcze raz formatować, może defragmentować? Jest szansa, że to cokolwiek da?

Nie mam teraz starego dysku, żeby sprawdzić, ale wiem, że na pewno zostawiłem na nim jakieś kopie zdjęć, nie wiem tylko czy tych posegregowanych - jeśli tak, to spróbuję jeszcze raz przekopiować, ale nawet jeśli to pomoże to i tak nie mam tam wszystkich. Wolałbym więc rozwiązać ten problem już na tym dysku. Tylko jak..?
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.09.2007, 21:20   #2
prometeusz
Guru
 
Avatar użytkownika prometeusz
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Posty: 8,319
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wgrales nowy system wiec teraz nie jest znany wlasciciel tych obrazkow - stary ID uzytkownika jest teraz nieznany dla nowego systemu
Nic prostrzego jak dodac nowego wlasciciela zaczynajac od korzenia czyli bezposrednio wlasciowsci twojego starego dysku i tam dodaj nowego wlasciciela -- jakim teraz jestes. Oczywiscie to ze teraz mozesz miec ta sama nazwe nic nie ma do rzeczy.
Dodatkowo w zakladce zaawansowane - przy dodawaniu uzytkownikow do zasobu ( najlepiej pelne prawa) wejdz i nastepnie na zakladce wlasciciel zmien na rownierz nowego usera jakim Ty jeraz jestes.
Wazne zrob to tez dla wszystkich podfolderow - zachacz na dole by dziedziczyl prawa od folderu na ktorym dzialasz. Wiem troche nagmatwalem ale nie moge Ci zrobic screna z tego kompa - co najwyzej jutro w pracy jak bede
__________________



prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 21:38   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
B***281;d***281; wdzi***281;czny za screena, wtedy zobacz***281; czy to rzeczywi***347;cie tutaj le***380;y problem (nigdy wcze***347;niej czego***347; takiego nie mia***322;em, a nie raz zmienia***322;em system kopiuj***261;c dane w ka***380;dy mo***380;liwy spos***243;b).

Tymczasem poeksperymentowa***322;em troch***281; i przez chwil***281; my***347;la***322;em, ***380;e rzecz mo***380;na ***322;atwo obej***347;***263;, ale teraz wychodzi, ***380;e jest to jeszcze bardziej skomplikowane ni***380; my***347;la***322;em.

Po pierwsze okaza***322;o si***281;, ***380;e jak przekopiuj***281; gdzie***347; obrazki to z nowej lokalizacji da si***281; je otworzy***263; (chocia***380; te***380; nie wszystkie - tylko te z 'poziomu' ni***380;ej tj. np z folderu, kt***243;ry kopiuj***281;. Je***347;li w nim znajduj***281; si***281; dalsze podfoldery, to z nich ju***380; obrazki nie dzia***322;aj***261;). Na upartego wi***281;c mog***281; to zrobi***263;, chocia***380; kwestia tych podfolder***243;w jest problematyczna, bo mam ich mas***281; i musia***322;bym wszystko kopiowa***263; r***281;cznie. Do tego jak przegrywam je z powrotem, to dalej nie dzia***322;aj***261; (nawet je***347;li usun***281; stare, zmieni***281; nazw***281; foldera itp.).

Dodatkowo okaza***322;o si***281;, ***380;e nie tylko ze zdj***281;ciami jest problem, ale tak***380;e z niekt***243;rymi programami (trzymam na dysku zbi***243;r wszystkich, kt***243;rych najcz***281;***347;ciej u***380;ywam). Niekt***243;rych nie mo***380;na uruchomi***263; (te***380; pokazuje si***281; jaki***347; b***322;***261;d) i dopiero po przekopiowaniu w inne miejsce zaczynaja dzia***322;a***263;.

Opr***243;cz program***243;w i grafiki kopiowa***322;em jesczcze muzyk***281; i troch***281; dokument***243;w. Tu jak na razie nie trafi***322;em na analogiczne zachowania, ale pewnie oka***380;e si***281; to kwesti***261; czasu.



Pewnie wi***281;c masz racj***281;, ***380;e nale***380;y doda***263; nowego w***322;a***347;ciciela. Nigdy wcze***347;niej nie musia***322;em tego robi***263;, wi***281;c b***281;d***281; wdzi***281;czny za jaki***347; screen, gdzie i jak si***281; to ustawia.
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 21:45   #4
prometeusz
Guru
 
Avatar użytkownika prometeusz
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Posty: 8,319
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie musiales tego robic bo standardowo kazdy podfolder dziedziczy uprawnienia po rodzicu.
Dam wiec jutro tu mam dane na swoje nazwisko i imie - sluzbowy sprzet wiec wszyscy by wiedzieli juz kim jest prometeusz
__________________



prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 21:49   #5
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 36,507
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Prawy klik na ten dysk (partycj***281; problemow***261;) - w***322;a***347;ciwo***347;ci - zabezpieczenia - dodaj - wybierz siebie - dodaj - kliknij na siebie - zaznacz "pe***322;na kontrola" - zastosuj. Tak to mniej wi***281;cej powinno wygl***261;da***263;.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 22:02   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Prawy klik na ten dysk (partycję problemową) - właściwości - zabezpieczenia - dodaj - wybierz siebie - dodaj - kliknij na siebie - zaznacz "pełna kontrola" - zastosuj. Tak to mniej więcej powinno wyglądać.
A te "zabezpieczenia" to gdzie są dokładnie? Bo mam pięć zakładek (General, Tools, Hardware, Sharing, Quota), ale o dokładnie takiej nazwie nie. Funkcje z tym związane są przy udostępnianiu, ale to chyba nie o to chodzi.
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 22:05   #7
prometeusz
Guru
 
Avatar użytkownika prometeusz
 
Data rejestracji: 07.01.2003
Posty: 8,319
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ale mowimy o starym dysku?
bo ten wynika z tego ze masz na FAT32 ustawiony
Powinna byc jeszcze opcja security przy NTFS-ie
__________________



prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 22:07   #8
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 36,507
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zaraz - je***347;li to FAT32, to nie powinno by***263; takich problem***243;w - tam nie ma nic do ustawie***324; zabezpiecze***324;, bo ich po prostu nie ma.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 22:13   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez prometeusz Podgląd Wiadomości
ale mowimy o starym dysku?
bo ten wynika z tego ze masz na FAT32 ustawiony
Powinna byc jeszcze opcja security przy NTFS-ie
Mam na myśli nowy dysk. Starego nie mam podłączonego, a nawet jeśli to zrobię, to tam już nie ma tych danych na partycjach. Tak, jak pisałem wcześniej, prawdopodobnie mam kopie przynajmniej tych zdjęć z wakacji, ale to w jednym katalogu na innej partycji.

Wszystkie ustawienia, o których mówimy próbuję robić na nowym dysku.


@ Jou - wszystkie partycje są na NTFS. Ale nigdzie dodatkowej opcji Security nie ma..
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 22:24   #10
Bartez
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,176
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości

@ Jou - wszystkie partycje są na NTFS. Ale nigdzie dodatkowej opcji Security nie ma..
Narzędzia -> Opcje Folderów -> Widok -> Odznacz użyj prostego udostępniania (czy jakoś tak - piszę z pamięci).
__________________
Pozdrawiam
Bartez

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2007, 22:58   #11
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 36,507
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Narzędzia -> Opcje Folderów -> Widok -> Odznacz użyj prostego udostępniania (czy jakoś tak - piszę z pamięci).
To ja ze swej strony od razu dorzuc***281; do kompletu:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=61353 - nieproste udost***281;pnianie plik***243;w w XP home.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2007, 08:57   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez Podgląd Wiadomości
Narzędzia -> Opcje Folderów -> Widok -> Odznacz użyj prostego udostępniania (czy jakoś tak - piszę z pamięci).
Tej opcji też nie widzę (chociaż to już kojarzę - używałem tego kiedyś, jak miałem problemy z udostępnianiem pomiędzy komputerami):



Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz, która może mieć tutaj znaczenie. Podczas instalacji Windowsa zainstalowałem go przez pomyłkę na partycji D (chciałem normalnie na C). Bałem się zmieniać literę, więc zainstalowałem jeszcze raz na C. Chciałem od razu podczas instalacji sformatować partycję D, ale nie udało się, dlatego zrobiłem to dopiero spod Windowsa (tego z partycji C). Drugi system więc został usunięty, pozostał ten na partycji C, ale jednocześnie podczas uruchamiania systemu pojawia się jeszcze możliwość wyboru dwóch systemów. Nie zajmowałem się jeszcze tym, bo nie mam pliku boot.ini, a nie pamiętam teraz jak inaczej się to zmienia, ale być może te pozostałości jakoś wpływają na ścieżki dostępu do poszczególnych plików?
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2007, 09:10   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
To ja ze swej strony od razu dorzucę do kompletu:

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=61353 - nieproste udostępnianie plików w XP home.
Nie zauważyłem wcześniej tego linka..

Zrobiłem tak, jak było podane w pierwszym sposobie - tj. uruchomienie systemu w trybie awaryjnym z obsługą sieci i wtedy rzeczywiście pojawiła się ta dodatkowa zakładka "Security". Dodałem użytkownika, dałem wszelkie uprawnienia i.. sprawdzając na szybko wydaje się, że wszystko wróciło do normy

Wstępnie więc dzięki, bo wygląda na to, że problem z głowy, a jeszcze wieczorem dokładnie wszystko przetestuję


Zastanawia mnie w takim razie jeszcze tylko przyczyna czegoś takiego. Przeinstalowwywałem systemy na dziesiątki różnych sposobów, ale jeszcze nigdy takiego problemu nie miałem. Czemu akurat teraz..?
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2007, 09:23   #14
Kris
Nikoniarz
 
Avatar użytkownika Kris
 
Data rejestracji: 26.01.2004
Lokalizacja: Ostra łąka
Posty: 5,167
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Bo te zabezpieczenia mia***322;e***347; na***322;o***380;one na foldery na starym dysku, gdzie uprawnienia mia***322; inny u***380;ytkownik (inny system).

Wyja***347;ni***322; to prometeusz w pierwszej odpowiedzi.
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2007, 14:33   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,900
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Tak, to rozumiem. Mia***322;em na my***347;li bardziej to, ***380;e przecie***380; nic nowego na tym starym dysku nie robi***322;em - nie ustawia***322;em ***380;adnych dodatkowych uprawnie***324;, nie zmienia***322;em nic w ***380;adnych ustawieniach, kt***243;rych nie u***380;ywa***322;bym wcze***347;niej. Wi***281;c dlaczego co***347; takiego si***281; pojawi***322;o.

Ale ok, problem rozwi***261;zany, to dla mnie najwa***380;niejsze. Rzecz zapami***281;tam na przysz***322;o***347;***263;, gdyby jeszcze mia***322;a si***281; kiedy***347; powt***243;rzy***263;. Dzi***281;ki wszystkim za pomoc
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.