![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Dziwny problem z instalacją windowsa
Mam mały problem, kolega poprosił mnie o pomoc przy zrobieniu komputera gdyż długo wczytywał mu się windows XP. Na początku wczytywania, ekran na moment się przycinał i przestawał pracować dysk, dopiero po około ***189; minuty system zaczynał się wczytywać.
Więc postanowiłem przeinstalować mu system i po pierwszym restarcie komputera podczas instalacji wyskoczył komunikat że jest uszkodzony sterownik systemowy dysku. Myślałem że coś się źle wgrało i postanowiłem przeprowadzić instalacje od nowa. Ale tu zaczął się problem, bo przy próbie jej uruchomienia dochodzę tylko do miejsca gdzie pisze ***8222;trwa sprawdzanie konfiguracji sprzętu***8221; i napis znika po czym nic się nie dzieje. Próbowałem wielokrotnie zaczynać od nowa ale nic to nie daje. Z ciekawości spróbowałem zainstalować Windowsa 7 i udało się bez problemu, ale zauważyłem że jak mam jakiegoś włożonego pendrive w USB to system nie chce się uruchomić, tylko miga w lewym górnym rogu znaczek ***8222;_***8221; . Co może być uszkodzone w tym komputerze ?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dysk lub RAM. Choc bardziej dysk. Sciagnij program diagnostyczny ze strony producenta i przetestuj sprzet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Spróbuj jeszcze z inną płytą instalacyjną z xp i sprawdź jeszcze kolejność bootowania dlatego i zrezygnuj z bootowania z usb...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Dzisiaj znalazłem czas i zabrałem się za ten komputer, wymieniłem wszystkie paski od napędów i pozamieniałem zasilanie, ale to nic nie pomogło.
Dopiero zmiana na inny dysk pozwoliła mi na instalacje systemu. Więc raczej będzie to on uszkodzony, tylko czy da się teraz go jakoś przeskanować, lub nawet usunąć błędne sektory i przywrócić go do życia, czy raczej to nie możliwe? Poniżej podaje screen z SMARTA ![]()
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Nie wiem co to za program ale fatalnie czyta SMART. HD Tune uzyj.
Nie widac realokowanych sektorow. Mozesz go przeleciec MHDD - 2 razy F4 i wrzucic wynik skanu.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Dziwny problem z wieżą i CD AUDIO.. | Gadzina18 | Audio | 10 | 19.07.2006 17:39 |
Dziwny problem | Regzio | Napędy optyczne CD | 1 | 25.03.2006 17:09 |
Problem z odczytem wypalonej plyty, bardzo dziwny problem | playaz | Napędy optyczne CD | 9 | 25.03.2006 16:56 |
Dziwny problem z Instant Copy?? | GrzesH | DVD-Video | 13 | 15.02.2005 16:35 |
dziwny problem z odczytem audio | fraktal | Napędy optyczne CD | 2 | 09.11.2002 23:01 |