Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.03.2011, 18:19   #31
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,733
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
u mnie po Zetoxowych pomysłach przelądarka otwierała tylko pierwszy adres wpisany do paska
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.03.2011, 08:33   #32
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Da się z menu PPM wyeliminować pozycję "Otwórz odnośnik w nowym oknie"? Przez to, że zmieniono kolejność, to wszystko mi się pierniczy.
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2011, 09:10   #33
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez SEBAW Podgląd Wiadomości
Da się z menu PPM wyeliminować pozycję "Otwórz odnośnik w nowym oknie"? Przez to, że zmieniono kolejność, to wszystko mi się pierniczy.
Skorzystaj z rozszerzenia Menu Editor.
__________________
VideoAudio.pl - Serwis o technologii wideo & audio
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2011, 09:28   #34
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Albo TabMix Plus.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2011, 11:47   #35
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Albo TabMix Plus.
Hmm... tu akurat nie widzę usuwania wspomnianej opcji z menu kontekstowego.
Chociaż w Tab Mix Plus można skorzystać z trybu pojedynczego okna - wówczas opcja Otwórz odnośnik w nowym oknie nie będzie aktywna (ale jako pozycja w menu kontekstowym nadal pozostanie).


BTW
Za pomocą Menu Editor można również zmienić kolejność opcji menu.


BTW
Nie wydaje mi się by rozszerzenie Cache Status działo poprawnie z Firefoksem 4 - przynajmniej jeśli chodzi o 'zwalnianie' cache z pamięci (RAM Cache).
__________________
VideoAudio.pl - Serwis o technologii wideo & audio

Ostatnio zmieniany przez Placio74 : 26.03.2011 o godz. 12:37
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2011, 18:06   #36
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,392
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Placio74 Podgląd Wiadomości
Skorzystaj z rozszerzenia Menu Editor.
"Menu Editor" - prosto i szybko. Dzięki.

"TabMix Plus" jest zbyt chaotyczny i już po zainstalowaniu "miesza" w opcjach.
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2011, 18:45   #37
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Palcio74
BTW
Nie wydaje mi się by rozszerzenie Cache Status działo poprawnie z Firefoksem 4 - przynajmniej jeśli chodzi o 'zwalnianie' cache z pamięci (RAM Cache).
Bo nie działa. Niestety projektanci FF akurat w tym miejscu zawalili sprawę bo nie ma możliwość zwolnić pamięci po zamkniętej karcie a próbowałem już wszystkiego, od zmian w about:config po różne rozszerzenia.

Cytat:
Napisany przez SEBAW
"TabMix Plus" jest zbyt chaotyczny i już po zainstalowaniu "miesza" w opcjach.
Bo TabMixPlus to rozszerzenie możliwości kart w przeglądarce. Polecam bo dzięki niemu przeglądanie staje się o wiele przyjemniejsze.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2011, 18:56   #38
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
..szczególnie jak chce się zamknąć kartę załączników na CDRinfo
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2011, 10:42   #39
pali
Թ
 
Avatar użytkownika pali
 
Data rejestracji: 14.02.2003
Posty: 3,066
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Może mi ktoś powiedzieć:

1. Do czego konkretnie służy funkcja karty "Przypnij jako kartę aplikacji"
2. Jak przełączyć ff 4.0 na english (chodzi mi menu programu po angielsku, nie o znacznik języka dla treści)
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2011, 11:23   #40
Placio74
VideoAudio
 
Avatar użytkownika Placio74
 
Data rejestracji: 10.04.2005
Lokalizacja: Elbląg
Posty: 218
Placio74 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pali Podgląd Wiadomości
1. Do czego konkretnie służy funkcja karty "Przypnij jako kartę aplikacji"
http://support.mozilla.com/pl/kb/co-sa-karty-aplikacji

Cytat:
Napisany przez pali Podgląd Wiadomości
2. Jak przełączyć ff 4.0 na english (chodzi mi menu programu po angielsku, nie o znacznik języka dla treści)
Zainstaluj odpowiedni pakiet językowy (en-GB lub en-US)
http://releases.mozilla.org/pub/mozi...4.0/win32/xpi/
oraz rozszerzenie Locale Switcher (choć można też 'ręcznie' zmienić wartość dla general.useragent.locale w about:config).
__________________
VideoAudio.pl - Serwis o technologii wideo & audio
Placio74 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2011, 23:47   #41
pali
Թ
 
Avatar użytkownika pali
 
Data rejestracji: 14.02.2003
Posty: 3,066
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Faktycznie dodatki ("rozszerzenia") masakrycznie spowalniają ff 4.0.

Mam
włączona Java
Clippings (thx jou )
rzadko używany Autofill Forms
nieużywany Gmail Manager

doinstalowałem
na próbę Adblock Plus standardowe filtry en
i już było kiepsko, przy 10 zakładkach źle

dołożyłem iMacros
i kaplica, ff nieużywalny, mocno odczuwalny brak responsywności nawet przy 2 zakładkach.
Skrypty z iMacros też działają wolniej.
Do tego próbowałem nagrać makro i 3/4 musiałem dopisać ręcznie, bo recorder nie wychwytywał - to zapewne kwestia jakiejś kompatybilności dodatku.

Co prawda znów używam wiekowego komputera (Intel P4, 1 GB RAM, XP) i na pewno nowsza maszyna dałaby radę, ale na ff 3.6 miałem więcej dodatków, chyba ze 20-30, bo co testowałem, to nie usuwałem.
Na tej maszynie nic mi nie przycinało.
Do tego oprócz ff zazwyczaj: pspad, putty, photoshop, foxit reader, total commander, true crypt z podłączonym dyskiem, filezilla server + klient, apache, opera, psi, google talk, skype, avast, comodo firewall i wsio hulajet razem. A jeden ff 4.0 mi cały komputer ubija.

Ostatnio zmieniany przez pali : 30.03.2011 o godz. 23:54
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2011, 18:28   #42
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Zetoxa
 
Data rejestracji: 20.12.2001
Lokalizacja: znowu Kraków !!!
Posty: 12,498
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ranking rozszerzeń spowalniających uruchomienie FF

https://addons.mozilla.org/en-US/fir...ance/#addon-11

Adblock na 12 miejscu
__________________
c'est la vie !!!


...a poza tym uważam,
że Maliniak powinien oddać wyłudzone z Sejmu pieniądze.
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
nLite - integracja Mozilla FireFox i dodatków Berion FAQ 0 29.05.2010 17:03
[KOMENTARZE] Cache przeglądarki w RAMDysku oraz pre-load Firefox Piterniel Off topic 11 12.11.2007 16:46
Cache przeglądarki w RAMDysku oraz pre-load Firefox Piterniel FAQ 0 09.09.2007 22:10
Firefox i Opera utrudniają pracę policjantom woitas Off topic 7 11.09.2005 14:45
Mozilla i Firefox podatne na atak andy Off topic 18 03.08.2004 16:49


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.