![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 | ||
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Funkcja Excel - Kwota Spłaty Kapitału
Mam następujący problem:
Muszę rozwiązać zadanie w Excel'u, w sumie to kilka zadań, ale reszta udało się rozwiązać. Zadanie polega na uzupełnieniu tabelki (widać ją na screenie) obok są podane algorytmy obliczeniowe: Cytat:
Cytat:
Posiadając umiejętność szukania z wykorzystaniem google dowiedziałem się iż powinienem użyć funkcji ppmt ale nie bardzo rozumiem jej składnie a mianowicie liczbę rat. Dlaczego jak jest pożyczka na 3 lata to pisze się 3*12 ale jak tą samą pożyczkę spłaci się w ciągu roku to pisze się 4 ![]() Jak zastosować tą formułę dla tego konkretnego przypadku, czyżby rzeczywiście algorytm podany przez wykładowcę był błędny ![]() W załączniku plik z zadaniem. Co do Kwoty spłaty oprocentowania też nie bardzo pasuje mi tok rozwiązania podany przez wykładowcę, chyba powinno się użyć funkcji ipmt Ostatnio zmieniany przez mgit : 05.10.2010 o godz. 23:31 |
||
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | ||
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
W załączniku wstawiam jakieś moje bazgroły na ten temat w excelu. Może coś Ci się z tego przyda ![]() Ostatnio zmieniany przez Bartez : 06.10.2010 o godz. 10:11 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Funkcja kwadratowa - Execel | Piterniel | Off topic | 8 | 14.03.2005 23:48 |