![]() |
A ja używam Gadu-Gadu i wcale sie tego nie wstydzę:spoko: :haha:
|
Drogi Jabba the Hutt.
te***380; to ***347;wi***324;stwo mam zainstalowane, bo: szkodniki czasami u***380;ywaj***261; musia***322;em si***281; z kim***347; skontaktowa***263; i nie mia***322;em innej opcji, ale: normalnie mam to dziadostwo wy***322;***261;czone. kropka. |
Szkoda. Ale m***243;g***322;by***347; u***380;yywa***263; czego***347; co ma protok***243;***322; GG.
|
Cytat:
a skype to ***347;wietny klikacz, nie trzeba zaraz mikrofoni***263; ;) |
Cytat:
Cytat:
zreszt***261; ka***380;dy u***380;ywa tego co chce. Jak kto***347; chce sobie wyrywa***263; w***322;osy bo serwer GyGy nie domaga to jego sprawa... ;) |
zainstalowałem tlen...już mi się nie podoba.
to jest u mnie zupełnie tak jak to, że w abonamencie mam ZERO smsów za każdy płacę dodatkowo. piszę je wtedy kiedy muszę. nie bawi mnie to wcale. skype rulez!!! |
Cytat:
Skype, też mam i używam:spoko: |
Cytat:
Rozumiem, ze nie chcecie rezygnowac z GG, bo tam jest wiele znajomych, ktorzy jednak nie chca zrezygnowac, bo potrzeba czasem napisac do kolesia z lolegro, ktory tylko podaje numer gadu-gadu. Polecam sie zainteresowac tematem multukomnikatorow (konnekt, miranda), ktore obsluguja wiele protokolow (Jabber, Tlen, GG, Yahoo, MSN, AIM). Korzystanie z innego protokolu rozchodzi sie tylko o zalaczenie wtyczki, ktora zajmie Ci kilka kB pamieci (to chyba nie jest problem) i zalozenie sobie tam konta. Zawsze mozna powiedziec, ze nie przejde bo nie mam tam znajomych. Dobrze rozumiem, ale jak masz miec znajomych jak protokolu nie uzywasz?! To jest troche smieszny argument moim zdaniem. Najwygodniejszym sposobem korzystania z wielu komunikatorow jest Jabber. Instalujemy dowolnego klienta, ustawiamy transporty na Tlen, GG lub inne, ktore oferuje serwer i tyle. Gdziekolwiek sie zalogujemy via jabber /mozna przez WWW tez :)/ z rostera pobrana bedzie nasza lista kontatkow, ktora jest aktualizowana dynamicznie, a nie jak wyslemy dopiero do serwera i zostaniemy rowniez zalogowani do naszego GG, Tlena i innych transportow. Czy to nie wygodne?;-) Skorzystaj z jabbera miesiac, pewnie dodasz pare osob do swojej listy. Praktycznie w uzytkowniu chwilowym niczym sie nie rozni od GG. Uruchamiasz okno rozmowy i rozmawiasz, idea wszedzie jest taka sama. Polecam: http://www.nogui.yoyo.pl/tuty/GG2Jab/ |
Cytat:
no z tym tlenem to na jutro zostawię, bo dzisiaj mam szerszeniowaty nastrój :P |
No i jeszcze kwestia, ***380;e du***380;o firm korzysta z GG, przez co te***380; jest popularny.
Jak GG, to tylko Konnekt :) |
Korzystam z GG i Skypa. Nie narzekam.
|
u mnie kadu dzia***322;a :spoko:
|
Ja dawno temu przesiad***322;em si***281; na konnekta i sobie chwal***281;. Uzywam protoko***322;u GG, gdy***380; po prostu wielu znajomych, mimo u***380;ywania r***243;***380;nych innych komunikator***243;w, ma te***380; GG, zatem jest najbardziej uniwersalne.
|
Widze, ze jestem popularny w tym temacie ;-D.
Coz, Sash, @ndy i Piterniel beda bronic jabbera i krzyczec na GG, a reszta bedzie twierdzila, ze uzywa GG, bo jest zmuszona. Tak to bedzie wygladalo, wiec nie wiem po co dalej klotnie prowadzicie? ;-> @M@X - Jak cos chcesz to pisz, czesto siedze na niewidocznym z tym opisem o Skype itp. pzdr. |
Ja u***380;ywam bo jak m***243;wi***322;em, a poza tym - TRADYSZYN ! (Reb Tewje Mleczarz)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:16. |