Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Gdzie rejestrować domenę ?? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/gdzie-rejestrowac-domene-74926/)

Qbi@k 08.12.2010 13:06

W az.pl odnowienie kosztuje 99,00 zł netto, czyli się nie opłaca.

Przy przeniesieniu 45zł. To jednak wybiorę az.pl ;)

To mała strona informacyjna ;) Tam jest tylko oferta i cennik do pobrania.

pali 08.12.2010 13:41

W az.pl masz jawny kod AUTHINFO, więc możesz sobie przenieść domenę gdzie zechcesz, w każdej chwili.

andy 08.12.2010 14:11

Cytat:

Może na home.pl? Promocję mają ;)
Za domene info.pl zapłaciłem ~97zl bodaj... Pierwszy rok kosztował mnie 1zł+VAT. Home.pl ma świetny panel dla domen, dodawanie rekordów, przekierowanie itp jest łatwe i darmowe.
Cytat:

Przedłużenie ma być dla strony firmy. Tak się tez zastanawiam czy by hostingu nie zmienić? Co polecacie pod małą firmę?
Hostersi.

Niebezpiecznik.pl swego czasu miał DDoSika i po wszystkim zrobił ciekawy opis, jak się bronić, dobór hostingu itp itd.
http://niebezpiecznik.pl/post/a-trze...martwychwstal/

epol 02.01.2011 22:52

Chciałbym zarejestrować domenę, ale nie zapadła decyzja czy to będzie com czy pl. Czy ma ktoś może domene we wspomnianej ovh.pl ? Mają znacznie niższe ceny niż home czy nazwa, ale czy nie ma jakiś kruczków?

Czy lepiej zarejestrować domenę jako osoba prywatna czy firma?

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1132467)
A tutaj znalazłem ciekawe porównanie. Możliwe, że nie do końca aktualne, ale daje pogląd na sytuację: http://danieldryzek.pl/2010/02/15/ni...aznosci-domen/

Bardzo pomocny link.

Qbi@k 03.01.2011 08:31

OVH to duża i zdaje się, że międzynarodowa firma. Często hostują oprogramowanie open source. Wydaje mi się, że są godni zaufania.

Jeżeli to ma być domena firmowa to lepiej na firmę, wtedy dostaniesz fakturę VAT i będzie co odliczyć.

prop123 03.01.2011 22:48

1and1.pl mają teraz ciekawą promocje, szczególnie na późniejszy hosting

Wawelski 04.01.2011 00:21

Cytat:

Napisany przez Qbi@k (Post 1137092)
OVH to duża i zdaje się, że międzynarodowa firma. Często hostują oprogramowanie open source. Wydaje mi się, że są godni zaufania.

OVH robi IMO bardzo nieładne numery. Kupujesz domenę na rok i serwer na trzy lata. Co roku przysyłają link do odnowienia - domeny RAZEM z serwerem. Nie da się z tego linku odnowić samej domeny. I tak ktoś nieostrożny płaci 3x za serwer.
Jak ktoś jest ostrożny, to robi awanturę i dostaje mailem od konsultanta linka do odnowienia domeny lub przeklikuje się przez menu administracyjne - i płaci za samą domenę.
Trzeci rok mam u nich domenę i serwer - poza tym jednym (już dwa razy zastosowanym) numerem jestem zadowolony.

andy 04.01.2011 01:59

@Wawelski każda "większa" firma z czasem ma gdzieś swoich klientów. Przykład, skorzystałem z oferty 1and1.pl (24 miesiące za free domena/hosting). Od początku nie mogłem zmienić rekordów MX dla domeny (chciałem sobie pocztę podpiąć pod GMaila - Google Apps), dwa czy trzy razy pisałem do boku i ciągle ta sama gadka - "Nasi technicy pracują nad problemem", taaa pracują trzy miesiące - żal.pl :|

Gadzina18 05.01.2011 01:17

Cytat:

Napisany przez Wawelski (Post 1137240)
OVH robi IMO bardzo nieładne numery. Kupujesz domenę na rok i serwer na trzy lata. Co roku przysyłają link do odnowienia - domeny RAZEM z serwerem. Nie da się z tego linku odnowić samej domeny. I tak ktoś nieostrożny płaci 3x za serwer.

Miałem u nich serwer dedykowany przez rok, jako, że nie potrzebuję aż takiej kontroli nad serwerem, zdecydowałem się na serwer wirtualny. Od razu rzuciło mi się w oczy to, do kiedy serwer jest ważny - wykupiłem go parę dni temu na rok, jednak ta data jest przekreślona.. Na dole wpisana jest data ważności domeny. Uznałem to za błąd, a tu proszę... Dzięki za informację... Przy ewentualnym odnawianiu usług na pewno będę wiedział jak z nimi rozmawiać. Swoją drogą bardzo nieładne zagranie z ich strony, jak widać nie może być idealnie, a za idealną do tej pory uważałem ich ofertę - solidnie i tanio...

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1137252)
chciałem sobie pocztę podpiąć pod GMaila - Google Apps

Też zamierzam to zrobić, jednak jest darmowa alternatywa - prokonto.pl. Która z ofert jest lepsza? Generalnie prokonto chyba wygląda lepiej... Za google apps płaci się 40 Euro za użytkownika tak?

pali 05.01.2011 08:04

Nic się nie płaci za google apps, niezależnie od zastosowania, wersja płatna jest wymagana dla więcej niż 50 kont.

Gadzina18 05.01.2011 11:41

To ciekawe, wczoraj, gdy chciałem się zarejestrować, mogłem tylko wybrać opcję darmowe 30 dni.. W formularzu było miejsce numer karty kredytowej z informacją o możliwości rezygnacji w ciągu 30 dni od daty założenia. Po 30 dniach będzie pobierana opłata. Co przeoczyłem?

EDIT: jednak przeoczyłem... znalazłem wersję darmową;-)

Polisa 11.01.2011 13:04

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1137252)
@Wawelski każda "większa" firma z czasem ma gdzieś swoich klientów. Przykład, skorzystałem z oferty 1and1(24 miesiące za free domena/hosting). Od początku nie mogłem zmienić rekordów MX dla domeny (chciałem sobie pocztę podpiąć pod GMaila - Google Apps), dwa czy trzy razy pisałem do boku i ciągle ta sama gadka - "Nasi technicy pracują nad problemem", taaa pracują trzy miesiące - żalpl :|

Standard niestety. Ale też nie ma co oczekiwać, że ktoś Ci coś sprzeda za złotówkę, poniżej wartości. I tak to wygląda niestety, że nie wolno złapać się na super promocja. ja od dłuższego czasu korzystam z uti.pl i jest w porządku, ceny przyzwoite nawet bez super obniżki.

sobrus 26.01.2011 10:13

Hej :)
Podepne sie pod temat, bo mam mały problem z moim domowym serwerem.

Od dawna używam DynDNS, ale mój nowy router nie obsługuje już tej funkcji i konto mi wygasa co miesiąc.

Czy znacie jakieś darmowe działające, sprawdzone i nie wygasające usługi oferujące statyczne DNS?

Mam stały adres IP, nie potrzebuje już dynamicznego DNSa. Z tym że darmowe usługi jakoś częściej oferują właśnie ten dynamiczny :(

Chciałbym mieć tylko krótsze adresy, bo od providera mam oczywiście blablabla131.provider.lublin.pl :ysz:

Ale chciałbym żeby to nie było proste przekierowanie, tylko porządnie zrobione na poziomie DNS.

Zarejestrowałem sie na NSX.pl
ale przy próbie rejestracji domeny prosi mnie o adresu serwerów DNS (!).
ktoś bardziej zorientowany mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi?
Chciałbym żeby www.mójadres.nsx.pl tłumaczył się na moje IP. Po co podawać DNS (których w dodatku nie znam)?

epol 06.11.2011 11:43

Czy miał ktoś do czynienia z tą firmą

http://hostinghouse.pl/oferta/serwery-wirtualne/

??

andy 09.04.2012 21:38

Gdzie tanio przedłużę domenę? Obecnie mam w AZ jednak ich cena ~92zł za info.pl to trochę zbyt dużo.. Gdy przechodziłem do nich z Home to z podatkiem zapłaciłem 45zł.

Na ile minimalnie dni przed końcem abonamentu mogę przenieść domenę do innego rejestratora?

P.S. W home.pl musiałem dupe zawracać o kod authinfo, w az mam go w panelu. Minus tego rozwiązania to bezpieczeństwo, ktoś uzyskuje dostęp do panelu i.... :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:43.