![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
IP 15.96.2.212
Co to za zwierz? Dobija się do mnie co chwilę na GG, nawet plugin antyspamowy do Mirandy przechodzi. Co chwila zmienia numer GG, więc zablokować też się nie da.
Znalazłem coś takiego na innym forum - klik Da się to jakoś przyblokować? Chyba w GG teksty idą przez serwer i blokada IP na firewallu nic nie da?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Powiedzieć Ci coś o Mirandzie?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Always newbie
Jak to sieć, to oczywiście wyczesałem natentychmiast.
Ale nijak nie przybliżyło mnie to do rozwiązania.
![]() |
#5 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
@Wawelski może ktoś sobie malutki botnecik zbudował?
Cytat:
Mógłbyś udostępnić wiadomości jakie Ci wysyła?
![]() |
![]() |
#6 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
wyciac na routerze/iptables i po problemie...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Always newbie
Wiadomości - nic zdrożnego.
Poza hasłem, którego domaga się stopspam, żeby przepuścić do mnie tylko teksty jak bota. Kim jesteś ![]() Co słychać itp. Ale co 15-30 minut się czepia z innego numeru. Na firewallu przyblokowałem - ale to idzie przez serwer GG, więc nic to nie daje.
![]() |
#8 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no to włącz tak na tydzień opcję "nie pokazuj wiadomości od nieznajomych" i po kłopocie...
![]() |
#9 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Zgaduje ze na peerguardianie tez sie tego nie da przyblokowac ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Nie rozumiesz działania komunikacji w systemie Gadu-Gadu...
Użytkownik <===> SERWER <===> Użytkownik2 Nie da się tego zablokować po fw.. Gdyby to był Jabber to dodajesz pacjenta do Privacy Lists (nie odbieraj wiadomości) i on nawet nie wie, że ich nie czytasz (wszystko jest wycinane na poziomie serwera jabbera). W GG jest jawne ignorowanie więc wie kiedy go blokujesz i zakłada kolejne konta. Zgłoś na help@gadu-gadu.pl może podczepią to pod spam.
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2010
![]() |
Hehe
Chyba wiem co to za zwierz. Z tego IP korzysta stara oszustka z Drawska Pomorskiego, gdy siedzi we Francji. Nazywa się Renata, nazwiska nie jestem pewien, chyba Żołądkiewicz, chociaż ma wiele... Mówi to coś? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Always newbie
Nic a nic mi to nie mówi. Ale coś mi się zdaje, że to bramka GG plusa i wszyscy co z telefonu GGadają tak są widoczni w necie.
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Nie wiem, możliwe.
Znam po prostu to IP i dotarłem tutaj, bo chciałem zobaczyć co nowego wymyśliła. Tak się składa że akurat korzysta z GG Plus. Ale nie ma chyba nic do rzeczy, to Francuski adres, możesz sprawdzić w lokalizacji IP. Wiem że ta osoba go używa, ale nie wykluczam że ktoś jeszcze. Jest właśnie strasznie upierdliwa na gg jak ma za wiele wolnego czasu A na innym forum próbowała od kogoś kase wyłudzić, to do niej podobne, więc wiem że to ona skoro i IP się zgadza Ostatnio zmieniany przez Jarson : 03.08.2010 o godz. 21:13 Powód: Edytuj :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Always newbie
Cytat:
inetnum: 15.0.0.0 - 15.255.255.255 netname: HP-INTERNET descr: Hewlett-Packard Company descr: European Networks Operation country: FR admin-c: VG1212 admin-c: DF5107 tech-c: VG1212 tech-c: DF5107 status: ASSIGNED PI remarks: Country is placeholder only. Real country is US. Kraj tak naprawdę nie ma znaczenia. Pewnie idzie to bezpośrednim łączem do HP a potem w świat - i tak naprawdę nie da się ustalić (jak się nie jest adminem w HP) gdzie jest "nadawca" - może być na całym świecie.
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Tak, kraj nie ma znaczenia, ale w tym przypadku pokrywa się z rzeczywistością. Bo ta osoba przebywa właśnie we Francji, i korzysta z tego IP, a jestem raczej pewien że to ona, szczególnie jeśli dobijała Ci się do gg
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
VISTA/WiFi - static IP - Problem | s1misza | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 19 | 26.05.2009 15:18 |
Zmiana ip w kablówce | georg | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 25.06.2008 07:43 |
Jak znaleść IP D-LiNK'a...?? | gallus | Off topic | 12 | 07.12.2004 20:17 |
Ukrywanie IP jak i czym | /||\aster | Off topic | 10 | 23.09.2002 15:01 |
IP KONTRA SERWER | jacoob | Off topic | 3 | 01.03.2002 20:19 |