![]() |
Generator klucza XP z mozliwoscią wpisania części znaków
Witam.
Natknąłem sie na stary temat: / forum.cdrinfo.pl/f113/xp-cd-key-generator-12609/, i skusiło mnie żeby rozpocząć podobny. Otóż szukam generatora klucza XP z mozliwoscią wpisania części znaków.. Jak napewno niektórzy sie domyslili mam na komputerach nalepki gdzie zatarte jest kilka znakow / 2szt XP, 1szt Vista/. Przełożyłem nalepki z uszkodzonego sprzętu /oczywiście zawsze z pamięcią, nagrywarką lub procesorem ze starego komputera :)/, ale to niezbyt eleganckie rozwiazanie :(. Próba uzyskania pomocy w Microsoft = odesłanie do producenta. Suport Dell, HP i Fujitsu Siemens milczy jak zaklęty :). Podobno moga odtworzyc klucz na podstawie kodu /pod lub nad kodem kreskowym nalepki COA/ ale widac maja to w d..ie. Może ktoś zetknął sie z narzędziem jak w tytule. Uzycie nawet hakerskich narzedzi zgodnie z prawem nie jest przestepstwem, tak samo jak otwarcie lomem drzwi od wlasnego mieszkania :). Licze na pomoc. |
Są programy "odczytujące" serial zaszyty w systemie. Nic nie trzeba generować. :]
|
Całkowicie legalne i darmowe programy do odczytywania klucza Windows:
http://www.download.net.pl/8951/Wind...ct-Key-Viewer/ http://www.download.net.pl/8960/Wind...iewer-Changer/ U ciebie wysiadło pewnie Google, a You nie chciało się odpowiedzieć wprost. |
brakujące znaki :)
"Jak napewno niektórzy sie domyslili mam na komputerach nalepki gdzie zatarte jest kilka znakow / 2szt XP, 1szt Vista/."
Witam ponownie :) Może nie jasno sie wyraziłem :) Mam komputery BEZ DYSKÓW ale są na nich COA chciałbym wgrac system zgodnie z kluczem COA - na nowym dysku ale kilka znaków jest zatarte - czy jest możliwe odtworzenie tych zatartych znaków - wiem ze w sieci są k-geny które wygenerują klucz do WIN :) czyli algorytm jest juz znany :) Potrzebuje coś co po podaniu np czterech pierwszych sekwencji klucza wygeneruja propozycje ostatniej :) pzdr Andrzej |
No to bardzo mi przykro, ale nie masz COA. :glaszcze:
|
Klucz zapisany w systemie wcale nie jest taki sam jak na nalepce :)
Przecież chińczyki nie siedzę i nie wklepują tych kodów na taśmie produkcyjnej. Każdy komputer danego producenta ma preinstalowany taki sam system z kluczem OEM producenta. Dlatego pewnie Microsoft odsyła do producenta. Tak jest w Viście, w XP nie jestem pewien. ZTCP w Viście jest specjalny system, który pozawala aktywować system kodem OEM, jeżeli producent zapisany gdzieś w BIOS się zgadza. Potrzebny do tego jest specjalny certyfikat (można go wyciagnąć z systemu specjalnym programem) i wklepanie paru linijek w linii poleceń. Przykładowo dla komputera/laptopa lenovo Cytat:
Teoretycznie więc możnaby wyciągnąć aktywację OEM z działającego komputera Dell i "wkleić ją" do nowego kompa. Ale czy to jest 100% legalne - NIE WIEM. Tu jest troche więcej informacji http://forums.mydigitallife.info/thr...n-How-it-Works PS. Warunki legalności tego systemu są dość restrykcyjne - musisz miec COA, ale też chyba albo książke albo płytę. Samo COA może nie wystarczyć. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:46. |