Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   [GOOGLE]100MB!! w prezencie na własną strone WWW... (https://forum.cdrinfo.pl/f113/google-100mb-prezencie-wlasna-strone-www-64523/)

MaciejT 16.04.2006 02:39

Do "pe***322;nej" mobilnosci calemu temu polaczonemu systemowi brakuje mozliwosc obslugi poprzez WAP. Jesli nie ma mozliwosci dodania/edycji/odczytu poczty, terminow w kalendarzu i wszelkich innych danych ktore udostepnia system, poprzez telefon komorkowy z przegladarka WAP, to nie jest to rozwiazanie mobilne. (nie mam konta wiec nie wiem jak jest)

ed hunter 16.04.2006 02:32

Cytat:

Napisany przez BD
Nie ma za co.

Swoją droga ten kalendarz to ciekawe rozwiązanie. Jeżeli dopiszą do tego jeszcze wtyczki do Sunbirda (to całkiem realne) oraz do Outlooka to otrzymamy rewelacyjne narzędzie.

Mając na komputerze PIMa będzie on się synchronizował z Google Calendar - oczywiście w obie strony. Natomiast w przypadku gdy nie mamy dostępu do własnego komputera można użyć przeglądarki.

Jednym słowem pomysł super - zdalna baza zawsze aktualna a przy okazji z własnym interfejsem.

Na plus można tez zaliczyć to, że kalendarz można udostępnić innym. Jeżeli ktoś dopisze do tego jakieś moduły pozwalające na integrację z WWW to już tylko krok do tego, że wchodzimy np na WWW dentysty, sprawdzamy wolne terminy i zapisujemy się na odpowiedni dla nas termin.

A może poniosła mnie fantazja?

fajnie, jeśli realne, ale po co?

kompa nie nosimy z sobą najczęściej, a jak już to ilość punktów dostępu do netu jest mocno mała. chyba prawie nikt nie potrzebuje aż tak neta, aby z komórkowych rozwiązań korzystać???

jeśli ten googlowy kalendarz działa też off line to czym może zaskoczyć oulooka? tym, że jakiś spider, lub żywa osoba czyta nasze terminy?

Piterniel 16.04.2006 02:14

Cytat:

A mo***380;e ponios***322;a mnie fantazja?
Moze troszeczke ;p

BD 14.04.2006 09:49

Cytat:

Napisany przez nimal
pieknie - dzieki BD za kolejne dobre wiesci
google chce wyraznie przejac kontrole nad wszystkim co sie nas tyczy :D darmowa swietna poczat, strona www, kalendarz, wyszukiwarka internetowa, wyszukiwarka lokana, przegladarka zdjec... a to wszystko za free i naprawde swietnej jakosci... jak ich nie kochac ;)

Nie ma za co.

Swoją droga ten kalendarz to ciekawe rozwiązanie. Jeżeli dopiszą do tego jeszcze wtyczki do Sunbirda (to całkiem realne) oraz do Outlooka to otrzymamy rewelacyjne narzędzie.

Mając na komputerze PIMa będzie on się synchronizował z Google Calendar - oczywiście w obie strony. Natomiast w przypadku gdy nie mamy dostępu do własnego komputera można użyć przeglądarki.

Jednym słowem pomysł super - zdalna baza zawsze aktualna a przy okazji z własnym interfejsem.

Na plus można tez zaliczyć to, że kalendarz można udostępnić innym. Jeżeli ktoś dopisze do tego jakieś moduły pozwalające na integrację z WWW to już tylko krok do tego, że wchodzimy np na WWW dentysty, sprawdzamy wolne terminy i zapisujemy się na odpowiedni dla nas termin.

A może poniosła mnie fantazja?

andrzejj9 14.04.2006 09:36

Cytat:

Napisany przez nimal
google chce wyraznie przejac kontrole nad wszystkim co sie nas tyczy :D darmowa swietna poczat, strona www, kalendarz, wyszukiwarka internetowa, wyszukiwarka lokana, przegladarka zdjec... a to wszystko za free i naprawde swietnej jakosci... jak ich nie kochac ;)

O jest nawet gorzej niż myślisz.. Ostatnio czytałem jakiś artykuł na temat tego, czym para się Google. I jest tego naprawdę sporo, a zakres przedsięwzięć, których się bierze, jest naprawdę godny podziwu (lub obawy).

Jest jakaś podstrona Google, na której opisane są pokrótce wszystkie ich projekty, ale nie pamiętam teraz adresu..

nimal 14.04.2006 08:17

M@X 14.04.2006 00:41

Czyzby pworot starego, dobrego internetu w ktorym mozna miec duze pojemnosci na strone bez zadnych limitow i to za darmo? Cos mi sie nie chce wierzyc, ale jednak sie zapisalem... ;-)

ed hunter 13.04.2006 19:16

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dostałem trzy ;) (z czego jedno z tytułem po czesku ???) Tak więc dzięki wszystkim :)

całe szczęście, że ja ci nie wysłałem z tą mordą http://forum.cdrinfo.pl/customavatar...ar37257_17.gif ;p

andrzejj9 13.04.2006 18:43

Cytat:

Napisany przez Prezesik
wysłałem Ci zaproszenie, najwyżej będziesz mieć dwa :)

Dostałem trzy ;) (z czego jedno z tytułem po czesku ???) Tak więc dzięki wszystkim :)

gallus 13.04.2006 18:17

Cytat:

Napisany przez Bazo
A jest jakaś możliwość wprowadzenia konta Gmail do jakiegoś programu pocztowego np. The bat?

Pewnie, że jest w pomocy na gmailu są opisy..

Bazo 13.04.2006 18:07

A jest jaka***347; mo***380;liwo***347;***263; wprowadzenia konta Gmail do jakiego***347; programu pocztowego np. The bat?

BD 13.04.2006 18:00

Cytat:

Napisany przez Patrix
bedzie php i sql ? jak nie to badziew :)

Nie będzie. Tworzenie stron odbywa się przez specjalny moduł i przeglądarkę. Robi się to tak samo jak w FrontPage ;).

Dostępu do baz i php nie ma i raczej wątpię aby były.

PS
Poza stroną WWW Google udostępniło ciekawy PIM - http://www.google.com/calendar Oczywiście konto na Gmail wymagane. Warto wspomnieć o tym, że można importować dane z MS Outlook oraz kilku innych narzędzi tego typu.

Moim zdaniem rozwiązanie jest bardzo wygodne dla ludzi mobilnych...

Mich@ł 13.04.2006 17:47

Jest osobny temat na pro***347;by o zaproszenia do gmaila :P
Prosz***281; si***281; przenie***347;***263; tam :D

Prezesik 13.04.2006 17:15

Cytat:

Napisany przez Skubi
Tez poprosze zaproszenie:)
aaa1[a t]poczta.fm

poszło :spoko:

Skubi 13.04.2006 17:13

Tez poprosze zaproszenie:)
aaa1[a t]poczta.fm

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:00.