Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.01.2013, 11:06   #1
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
http://www.my-mobile.com.pl/index.ph...ay-nic-nie-da/
http://www.my-mobile.com.pl/index.ph...ay-nie-dziala/

To po pierwsze primo.

Po drugie primo ja uważam że user nie powinien mieć roota, tylko jeżeli bardzo chce (power user). Wtedy nie powinno sie mu przeszkadzać.

Ale każdy przypadek, gdy user musi mieć roota, aby zrobić coś co ma zrobić w zakresie normalnej funkcjonalności - to jest FAIL.

Co do reszty

Jak sie głebiej zastanowisz to dojdziesz do wniosku że jedyny powód że reszta nie ma IDLE to czyjaś celowa decyzja. W aplikacji GMail potrafili to zaimplementować, ale zamiast zrobić uniwersalną aplikacje pocztową dla wszystkich podzielili świat na gorszych i lepszych (dodatkowa praca!). W smarcie IDLE jest w zasadzie dziś niezbędne. Pomijam że obie aplikacje wyglądają jak dwie krople wody, co nasuwa logiczny wniosek że dzielą przynajmniej część kodu.

K9? Niedawno tłumaczyłeś mi (czego ja nie rozumiałem) że doinstalowanie Firefoxa to dla Kowalskiego wielkie halo.
I że Windows musi proponować go samoistnie - bo inaczej to monopol i wina M$.

A tu proszę - zrootuj, wyłącz to i tamto, zablokuj, doinstaluj, sam sobie wyszukaj APK - to nagle nie jest żadne halo?
To nic że Android "z pudełka" jest kulawy i działa tylko z Google. Przecież można go zmienić. Ale proponowanie IE to zbrodnia.

Android bez roota oferuje większe możliwości. Fakt. W zasadzie oferuje wszystko poza tym co robią usługi google (np nie umie zrobić backupu), bo przecież skoro google to umie, to android juz nie musi. Dla bezpieczeństwa całego świata jedyny backup Androida potrafi zrobić google, co jest wymuszone na poziomie systemu. Nawet jak nie korzystasz z ich usług, musisz to zrozumieć. Lokalny backup jest zbyt niebezpieczny, bo przecież ktoś moze włamać sie do mieszkania i ukraść kartę SD z telefonu. Ale na drodze wyjątku przez adb można go zrobić, albo poprosić syna sąsiadki o zrobienie.

Bez konta Google - możliwości są już dużo mniejsze, z rootem czy bez. Też fakt, bo po prostu nie ma za bardzo co na nim uruchomić i trzeba czymś uzupełnić ubytki.

Ale to przypadek i wina wszystkich producentów hardware i software oraz Świętego Mikołaja

Niech no przypomne sobie jak korzystało się z zamknietego systemu monopolisty - Windows Mobile. Wiedziałem że system jest Microsoftu i na tym rola microsoftu się kończyła. Nigdy więcej o nim nie słyszałem. Nic nie wymuszał, o nic nie prosił, nic nie blokował, na wszystko pozwalał. A jego oprogramowanie pocztowe działało równie dobrze z o2 jak i gmail.
A nie sorry aplikacja Facebooka była chyba od Microsoftu...ale nie instalowała się samoczynnie.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.01.2013 o godz. 11:50
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: