![]() |
hmm.. a tego nie sprawdzałem.. Co prawda to, co się przesyła to niecałe 20mb, a to byłoby bardzo rygorystyczne ograniczenie (i raczej mało prawdopodobne).
|
Poddaję się z tym kontem...
Nie miałem do tej pory czasu, żeby dłużej się tym pojawić i zrobiłem to teraz - podczas dłuższego weekendu. I efekty są takie.. - program do kopii automatycznych przesyła pliki, które potem na serwerze zamiast polskich znaków mają krzaczki - tych plików nie da się potem z powrotem przegrać - zaczyna je kopiować, ale nic się nie pojawia (komunikat "Nie można rozpocząc transferu") - sprawdzane na dwóch komputerach - teraz przy próbie przesyłania plików na serwer (jakichkolwiek) pojawia mi się komunikat " Disk quota exceeded". Dodam, że na serwerze jest może z 10 plików, a zajęte jakiś 1% miejsca (i to pewnie niecały).. O co kurde chodzi.. Czy serwera w tej firmie nie da się normalnie używać? Sprawdzałem już trzy programy, na dwóch różnych komputerach, które do tej pory na żadnym serwerze, którego używałem, nie robiły żadnych problemów... |
Jaki program przesyła te pliki na serwer?
|
Używałem w sumie czterech chyba.. Dwa to na pewno FileZilla i Cobian Backup. Pozostałych teraz nie pamiętam, musiałbym poszukać.
W każdym razie.. W kwestii tego ostatniego komunikatu napisałem do obsługi i o dziwo (pomimo wolnego dnia) odpowiedzieli od razu. Była jakaś blokada (czy też bardziej podział - nie zrobiony przeze mnie), przez co faktycznie miejsce było (drastycznie..) ograniczone. Dało się to jednak zmienić i jest ok. Druga sprawa natomiast - te znaczki.. Tego przyznam nie rozumiem. Sprawdzałem kilkanaście minut przed napisaniem posta. Potem zająłem się tą sprawą z miejscem i wróciłem do kodowania. Tyle, że.. wszystko wyświetlało się już prawidłowo. Nic nie zmieniałem, a na obydwu komputerach nagle zaczęło być ok (a aż takich przewidzeń nie mam, żeby poprzednio było tak samo). Skąd ta różnica i co się zmieniło nie mam pojęcia. Ważne natomiast, że się zmieniło i w zasadzie teraz wszystko wydaje się działać, tak jak powinno. Ustawiłem już zresztą automatyczne kopie, przetestowałem i wszystko gra. Na ile i czy znowu coś się nie zmieni, nie wiem. Ale może już będzie ok. W każdym razie dzięki za chęć pomocy, ale na razie już to zostawiam. Przynajmniej póki będzie działać ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:22. |