![]() |
O! I z tym, to się w pełni zgadzam.
|
Cytat:
Cytat:
|
Darmowy czy nie, dla lamerii czy dla pr0soof ;) to nie ma znaczenia. Programy dla dzieci to programy dla dzieci, programy dla dorosłych to programy dla dorosłych - nie ma w nich miejsca na radosne kolorowe ludki. Przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia. W takim przypadku jak przeze mnie opisywany mam wrażenie że nie jestem traktowany poważnie, a skoro niepoważnie to i bez należytego szacunku.
|
Cytat:
Mogliby dać możliwość wyboru, (początkujący, średni, zaawansowany), lub możliwość całkowitego wyłączenia graficznych bajerów, które zamiast pomagać, irytują. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Myśle że producenci wychodzą z założenia, że 80% osób jednak słabo się orientuje "w komputerach" a resztę można poświęcić.
|
lol
@Sobrus Ale powiedz mi, w czym im pomogą te radosne bzdety? W tym, że użytkownik powie: "jaaaak11111iii suooodz1ak *-*" po czym zamknie to okno czy schowa się pod łóżko po wyskoczeniu czerwonego trójkąta ze sławetnym dźwiękiem "bździąm!"? ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Prezesiku! Specjalnie dojrzała wersja dla Ciebie. Wdech:
Zaiste rozbawił mnie wstawiony przez Patrix'a obrazek do głębi. Jego konotacje z dyskusją, która nieśmiało, acz zdecydowanie właśnie się wykluła iście mnie uradowały. Azaliż nie po to posługujemy się w internecie akronimami? Wydech. Cytat:
|
Nie wydurniaj się.
Tego typu akronimów używają dzieci w szkołach pomiędzy podstawową a średnią i doskonale o tym wiesz. Zwroty typu: lol, WTF, rotfl, SRY, 4you, etc. nie są stosowane w dyskusjach na pewnym poziomie. Jeśli chcesz rzucać kamieniem, to sam bądź bez winy. Nie oczekuję, że będziesz "zaiścił" czy "azalił", ale używaj poprawnej polszczyzny. To dobry początek w walce z infantylizacją. Chcesz być mądry i dojrzały - nie używaj dziecinnych i niepoważnych zwrotów (nawet akronimów). |
Nie widzę niczego złego w akronimach. To że przeszły do języka potocznego dzieci w szkołach pomiędzy podstawową a średnią nie świadczy o braku powagi ich używającego. Przecież używamy tego tylko i wyłącznie w internecie.
|
One tam nie przeszły. Tam się zrodziły i tam są osadzone. Nawet w Internecie w poważnych dyskusjach tego się nie stosuje.
A pieski i kotki z programów komputerowych Cię denerwują, a są przecież tylko w komputerze. Selektywne podejście. Ja jestem cacy, mądry, pouczam innych, oburzam się na niedoskonałości świata. Tyle, że sam robię to samo. |
Wydaje mi się, że ich geneza jest nieco inna. ;)
W którym miejscu pouczam innych? Wyrażam jedynie swoje niezadowolenie ze zjawiska które nazwałem tak jak mi się przynajmniej wydaje wyglądać, starając się przekonać do tego innych. |
To jest falandyzacja języka.
Samo stwierdzenie, że nie stosuje się ich na pewnym poziomie, nic nie mówi. Coraz trudniej określić, co to takiego ten 'pewien poziom', bo on jest ruchomy i mam wrażenie, że ciągle się obniża. Mnie takie kwiatki w tekście wkurzają, no ale ja tam starej daty jestem i się nie znam. A na słowo mówione dzisiejszej młodzieży, to ręce potrafią opaść... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:17. |