![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Instalacja Windows 7 na RAID 0
Potrzebuję pomocy w instalacji Windows 7 x64 PL na RAID 0.
Stworzyłem macierz z dwóch dysków Samsung SP2504C - w biosie chyba wszystko dobrze ustawiłem bo komp startuje, pojawia się komunikat detecting array, wyświetla mi macierz, mogę wejść przez F10 w ustawienia. Potem startuje instalator i ładuje pliki ale potem już dalej instalacja nie idzie - tylko chodzi ten zielony pasek nad napisem Microsoft Corporation ale dysk nie wykazuje żadnej aktywności i instalacja nie rusza dalej. Moja płyta główna to MSI K9N Platinum, w instrukcji jest napisane, że obsługuje RAID itp. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Horror Fan
Data rejestracji: 27.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
kiedy jest ten zielony pasek? bo nie pamietam. najpierw jest bialy a potem wybiera sie miejsce instalacji itp.
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Najpierw jest biały pasek który ładuje pliki, potem jest zielony - nic jeszcze nie mogłem wybrać
Podobno trzeba jakieś sterowniki do RAIDa ściągnąć ze strony producenta - ale MSI nie ma sterowników do Windows 7 dla tego modelu (są dla XP i Visty - czy któryś z tych sterowników działałby dla 7-ki?) - poza tym nie mam stacji dyskietek - czy można te sterowniki załadować z USB lub zintegrować z plikami systemowymi ale żeby dało się uruchomić instalację z USB? b Znalazłem tą stronkę: http://www.nforcershq.com/forum/wind...de-t72447.html - jest tu opisana procedura instalacji windows 7 ale nie mam pojęcia jaki mam nforce chipset i którą metodę zastosować - może mi ktoś pomóc? Ostatnio zmieniany przez rafalkam : 04.11.2009 o godz. 22:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Horror Fan
poczekaj nawet 10 minut na tym pasku. u mnie na raidzie byla taka sytuacja, ze instalacja ze 3 razy stawala w paru miejscach. nie bylo zadnych oznak z kompa zeby cos sie dzialo. trzeba bylo to przeczekac. moze u ciebie jest podobnie.
sterowniki do raida trzeba dodac, ale w momencie wybierania partycji do instalacji systemu. do tego jeszcze nie doszedles. bedzie wtedy opcja load driver. twoja plyta jest na czipsecie nForce 570 Ultra. czyli sciagasz ze strony nvidii sterowniki do nForce 5. sterowniki mozesz podac instalatorowi zewsząd. cd, pendrive, dysk na ktorym instalujesz. bez roznicy. to nie xp, ze w gre wchodzil tylko flop.
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Problem rozwiązany - żeby instalator ruszył musiałem nagrać nową wersję BIOSu - i tyle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Horror Fan
no to ciekawe. idiotyczne bym powiedzial ;]
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) | Martin_TP | Off topic | 7 | 15.05.2003 00:20 |