![]() |
Jak podłączyć drugi dysk twardy do komputera
Ilość załączników: 5
Witam .
Mam pytanie : Chcę dodać drugi dysk twardy do komputera stacjonarnego . Wiem jak podłączyć go do Płyty głównej i zasilania ale nie wiem jak zamontować go do obudowy ( czy w tej obudowie można wo-gule zamontować drugi dysk). Zdjęcia wnętrza mego komputera i tabliczki znamionowej załączam w załącznikach. |
Możesz dokupić koszyk na dysk lub adapter z 3,5 całą na 5 cali alternatywą jest postawienie go luzem (nie zalecane)
|
Przecież masz wolne miejsca z przodu, tam gdzie się napędy optyczne montuje?
A ten dysk co jest na pion, to jakoś też do mnie nie przemawia, chociaż można tak montować, ale jakoś dziwnie. ;) Może zostać. :) |
ten dysk w pionie być może, ale może marudzić jak w pozycji poziomej będzie.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
A jak kupie Koszyk na dysk lub adapter to w którym miejscu i jak to zamontować . Zdjęcie dysku który chcę założyć dołączam jako załącznik |
Jak się długo nakręci w jednej pozycji, to może. Dysk w dokach do napędów optyczbych przykręcamy mocno z jednej strony i starczy. :taktak:
|
Cytat:
Tylko problem w tym , że tam dysk nie chce mi się zmieścić. |
obudowa ma niestandardowe mocowania, niby w zatokę 5,25 wejdzie ale nie ma czego się trzymać sanki, szyny potrzebujesz z 3,5 na 5,25
|
Sanki kup jak Rewolwer wyżej radzi i zamontuj tam gdzie masz wolne miejsce na napęd albo kup koszyk pod spód. Sanki tańsze.
Wyczyść sobie radiator bo to co jest na zdjęciach to obraz rozpaczy. ;) A skoro i tak go będziesz zdejmował to wymień też pastę. Musi być mu teraz duszno. Cytat:
|
tak mogą pracować, ale ich pozycja nie powinna być zmienna. Jak mamy dysk który działa poziomo, to pion może go zabić i na odwrót.
|
Cytat:
|
Mój nie marudził. Wydaje mi się to dziwne.
|
Łożyska inaczej się zużywają i może po długim czasie w jednej pozycji. Powtarzam, przykręcić na wszystkie śrubki z jednej strony i będzie ok.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:59. |