Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.07.2019, 13:05   #1
DarkSlide97
Kiedyś to było
 
Avatar użytkownika DarkSlide97
 
Data rejestracji: 17.11.2013
Posty: 1,722
DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Jak ustawić stałe IP na Liveboxie?

Sprawa jest taka, że muszę mieć stałe IP (do p2p) a kiedy zmieniam je w ustawieniach karty sieciowej to działa do następnego uruchomienia komputera, pewnie dlatego że ten szajsowaty router przydziela mi inne IP i już nie mam internetu. Próba ustawienia tego w ustawieniach liveboxa skutkuje błędem że niby MAC karty sieciowej jest zły (kopiuje go z ipconfig).


Jeśli ktoś wie jak w tym szajsie ustawić stałe IP to stawiam piwo
__________________
Intel i5 3470 / 16GB RAM / GF9600GT 512MB / SSD 240GB / HDD 320GB / HDD 3TB / LG GH24NS95 / Windows 7 Pro

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.07.2019, 13:12   #2
Iskander
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 12.10.2009
Posty: 336
Iskander niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Spróbuj zmienić myślniki na dwukropki we wpisywanym adresie MAC.
Iskander jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2019, 13:21   #3
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,740
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez DarkSlide97 Podgląd Wiadomości
Sprawa jest taka, że muszę mieć stałe IP (do p2p) a kiedy zmieniam je w ustawieniach karty sieciowej to działa do następnego uruchomienia komputera, pewnie dlatego że ten szajsowaty router przydziela mi inne IP i już nie mam internetu. Próba ustawienia tego w ustawieniach liveboxa skutkuje błędem że niby MAC karty sieciowej jest zły (kopiuje go z ipconfig).


Jeśli ktoś wie jak w tym szajsie ustawić stałe IP to stawiam piwo
DO P2P powiadasz... a masz wykupioną usługę stałego zewnętrznego IP? Jak tak to ustaw sobie adresowanie po DHCP, do konkretnego IP przypisz MAC karty sieciowej. Następnie dla komputera którym chcesz pobierać p2p ustaw sobie przekierowanie portów.

Jeśli usługa nie jest wykupiona, to ustawienie stałego IP wewnętrznego nic ci nie da. IP na zewnątrz i tak będzie się zmieniać. Owszem można kombinować z noip, ale o P2P zapomnij
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2019, 13:40   #4
DarkSlide97
Kiedyś to było
 
Avatar użytkownika DarkSlide97
 
Data rejestracji: 17.11.2013
Posty: 1,722
DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Spróbuj zmienić myślniki na dwukropki we wpisywanym adresie MAC.

Masz piwo Takiej głupotki nie zauważyłem. Teraz wykrywa mi nazwę komputera, ustawiłem i zresetowałem komputer. Torrent działa a w mułku mam wysokie ID


Cytat:
DO P2P powiadasz... a masz wykupioną usługę stałego zewnętrznego IP? Jak tak to ustaw sobie adresowanie po DHCP, do konkretnego IP przypisz MAC karty sieciowej. Następnie dla komputera którym chcesz pobierać p2p ustaw sobie przekierowanie portów.

Jeśli usługa nie jest wykupiona, to ustawienie stałego IP wewnętrznego nic ci nie da. IP na zewnątrz i tak będzie się zmieniać. Owszem można kombinować z noip, ale o P2P zapomnij dzisiaj 13:12

Właśnie kiedyś p2p działało mi bez takich kombinacji... Zmieniłem w ustawieniach liveboxa i (na razie) działa.
Na pewno nie mam wykupionego stałego IP, nie ja zakładałem ten internet a rodzice pewnie nie wiedzą co to w ogóle jest
__________________
Intel i5 3470 / 16GB RAM / GF9600GT 512MB / SSD 240GB / HDD 320GB / HDD 3TB / LG GH24NS95 / Windows 7 Pro

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2019, 14:15   #5
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 27,227
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ten Livebox to jest powiązany z neostradą? Kiedyś domyślnie wciskali go do tego.
Neostrada bazowała na zmiennym IP, o ile pamiętam resetowało się to o północy i wskakiwał inny IP. Nie było chyba możliwości mieć tam stałego IP. To nie kwestia liveboxa, tylko serwera tepsy i jego ustawień. Czy tak dalej jest, nie wiem.
Obserwuj około północy, czy ci nie zerwało neta. Jak zmienisz ok północy to znowu będzie działał dobę. Dało się z tym żyć za czasów neostrady
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... Qbi@k Off topic 73 03.10.2013 18:16
Odtwarzanie Blu-ray na komputerze - różne rozważania.. andrzejj9 Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD 10 04.09.2013 19:17
Poradnik - jak zostać guru na forum woitas Humor 44 18.05.2005 00:07
problem z tmpg fati DVD-Video 1 11.12.2004 23:24
Jak na stałe wyłączyć autostart .... dinozaurek Off topic 2 21.08.2003 16:17


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.