![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 26.12.2003
![]() |
Jak ustwić router i komputer żeby przypisać ip do Mac adresu sieciówki
Witam
mam problem chciałem sobie przypisać IP do karty sieciowej w laptopie. Mam PS3 wi-fi, telefon na wi-fi a potrzebuje to do utorrenta bo mam przekierowanie portu i i czasami mi zmienia IP i jest lipa. Mój router to Asus WL-520GC. zalogowałem się na niego i wchodzę w IP config - DHCP Serwer i tam mam Assign IP Address Manually Enable Manual Assignment? Yes/No Manually Assigned IP List MAC Address IP Address Wydaję mi się że to tutaj mam wpisać, wpisywał adres IP np. 192.168.1.2. mac address karty i niestety nie wiem do końca co mam wpisać w laptopie w konfiguracji tcp/ip. IP domyślam się że 192.168.1.2 ale jaka bramę jaką maskę podsieci i czy wpisywać serwer dns. Proszę o pomoc mam nadzieje że jest to zrozumiałe Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Jezeli ustawiasz na routerze tzw. Static DHCP to w komputerze ustawiasz automatyczne pobieranie IP i tyle. Router rozpoznaje adres MAC z listy i taki przydziela adres IP.
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 26.12.2003
![]() |
ok dzięki wielkie spróbuje
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
jak sprawdzic MAC sieciowki? PILNE! | Stef | Off topic | 1 | 12.05.2004 17:32 |
Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |