![]() |
|
Jak patrzę na te wasze pulpity na Linuxie to zazdroszczę :(
Ja mam nie wyraźny obraż :( Zaraz wam pokaże o ci mi chodzi :taktak: |
|
Całkiem fajne ikonki:
Do Foobar'a: tu: i do Winamp'a: tu: do Power DVD tu: do Skype'a : tu: do QuickTime'a tu: do przeglądarki Opera tu: do Microsoft Office tu: Internet Explorer 7 tu: Mozilla Thunderbird tu: Mozilla Firefox tu: Bittorrent tu: Kazaa tu: Niestety ikonki działają tylko w programie ObjectDock dostępnym tu: |
od co robi wladza ;)
|
przywracam Was do porządku :> zaczne kasować posty jeśli zmienią się one jak teraz w dyskusje o sprzętach.
tym bardziej, że jest to mój temacik ;) |
@ro29 w windowsie mam powyłączane wszystkie płynne przejścia i takie tam bajerki. Dysk jak na swoje lata [kupiony w 2000r] Maxtor 20GB 7200RPM:wow:. Riva jakoś padła tak bez powodu:| Czasami się zdażało, że nie mogłem uruchomić kompa. Pisk z głośniczka systemowego[okazało się, że chodzi o karte] Później pożyczyłem od kumpla GeForc'a256 64MB [chyba DDR:>] i miałem go przez ok 2 miechy. Wkońcu przyszedł czas na zwrócenie i powrót do rivy. I zonk komp się wcale niechciał uruchomić:] Wyciągałem i wkładałem karte bo myślałem że jakoś źle weszła do slota agp ale to niepomagało i kupiłem używanego GeForc'a 2MX400 64MB[SDR].
A XP zawiesił mi się tylko raz. Ostatnio jakoś :| Bez powodu. |
Cytat:
To mnie zaskoczyło, że na takim sprzęcie chodzi bez problemu WINXP. Podejrzewam, że masz duży, a co ważniejsze szybki dysk. Ale u mnie raczej nie przesiądę się na XP, bo wątpię aby działał płynnie. Ale mój Wuja ma Celerona 900 i 384 RAM i z tego co piszesz, to u niego powinien XP działać bez problemu ? A tak z czystej ciekawości - co się stało z tą Riv'ą, że padła - tzn. po prostu padła, czy się przegrzała itd. Pozdrawiam ro29 |
Sory za mału OT;)
@ro29 jeszcze 1 miesiąc temu miałem tą samą rivke ale mi padła. I musiałem sobie sprawić cuś innego [lepszego]. A co do wydajności to mam XP+SP2 i powiem, że chodzi całkiem przyzwoicie. A tu mój nowy pulpicik. Troszke zaśmiecony;) http://img204.echo.cx/img204/6839/capture19dg1.th.png |
Cytat:
Widzę, że mamy podobny "złom" - bo mój to: PII 350 MHz, 256 SDRAM, Riva M64 TNT2 32 RAM Podejrzewam, że wydajność mamy zbliżoną, bo mój Pentium ma magistralę 100 MHz i cache L2 512 k, a Twój Celeron nadrabia to prędkością (w stosunku do mojego). Tylko kartę graficzną masz lepszę :) I wiele rzeczy na tym działa (oczywiście na Win98 SE, teraz z niepełnym SP 2.0.1) - spokojnie nadaje się taki sprzęt do Worda itp., muzyki, nagrywania płyt CD, Internetu w standartowym zakresie (Neostrada 512 od dwóch dni chodzi jak na razie przyzwoicie). I nawet zagrać czasami w coś się uda. Tak naprawdę, trochę tylko denerwuje mnie prędkość tego komputera jak otwieram zdjęcia z cyfrówki - jest trochę wolno. No i potrafi się zamulić (a i zawiesić), jak mu otworzę zbyt dużo aplikacji. Ale raczej nie nazywam mojego sprzętu złomem - choć dla wielu za taki uchodzi ;) Pozdrawiam wszystkich ro29 |
A tu tapeta dla zakochanych ;)
http://www.xthost.info/mati5/Zakochani |
30 FPS starcza mi do robienia headów ;)
W roli ścisłości jestem @Piterniel Ad. PS - Nie ;p |
@piterniel ale mógłyś sobie kupić lepszą karte gr. - przynajmniej miałbyś Pixel Shader w CS'sie ;)
Ps. umówisz mnie z tą ,którą masz na sygnaturce :D |
Ja tam jestem zadowolony z mojego sprzętu ;) 1700+, 512 RAM, 160GB pojemnosci dysku. Spełnia moje wymagania w pełni ;)
|
No właśnie , bo ty mówisz ,że dla ciebie 2200 nie jest złomem bo masz 700 :) a z początku było spoko ale wiesz nowe gry , nowe programy i nowe wymagania :D mi teraz wystarczył by 2500 Barton i potem go na @3200 ( i do tego jakąs lepszą płytke gł. ) i jest cacy ;)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:43. |