![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.01.2011
![]() |
Problem z mikrofonem
Witam!
Mój problem wygląda tak: Płyta główna: P5Q Karta dźwiękowa: realtek System: Windows 7 64 bit Mikrofon mam sprawy , podłączony pod odpowiednie wejście. Komputer wykrywa mikrofon, a nawet rejestruje mój głos. Niby wszystko ok. ALE: chcąc się komunikować przez TeamSpeak 3, inni mnie nie słyszą, a w teście mikrofonu, program nie wykrywa mojego głosu. Nie jest to wina ustawień ani w systemie, ani w TeamSpeaku. Po 3 dniach walki udało mi się rozwiązać ten problem po przez zmianę sterowników, na sterowniki od Windows Vista 64 bit, po przez odpalenie w zgodności. Wszystko było pięknie i cudownie, do czasu, aż musiałem zrobić re-instal Windowsa z powodu osób trzecich. Pliki starego systemu posiadam na dysku, wraz z wszystkimi sterownikami które wcześniej próbowałem instalować... niestety, nie ma tam tego który powodował poprawne działanie sterownika. Proszę o link do sterownika REALTEK VISTA 64bit który rozwiąże ten problem i spowoduje, że TS znowu zacznie widzieć mikrofon. Proszę o pomoc bo już naprawdę nie mam siły.... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
szukałem już ma ultum sposobów.... dobre bite 5 godzin....a nie jestem jakimś dzieckiem co prosi o ling do google bo wpisać nie umie...
Więc proszę o bardziej dokładny link... ściągałem pod viste sterowniki w wersjach R2.xx i ten sam problem... P.S. Pamiętam, że tamten sterownik jako jedyny dawał kilka dodatkowych opcji w ustawieniach URZĄDZEŃ DO NAGRYWANIA->MIKROFON. Ostatnio zmieniany przez badu1910 : 10.01.2011 o godz. 08:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to poszukaj sterów do płyty głównej - powinny najbardziej pasować ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Szczerze to już to robiłem, ale zobaczę po raz kolejny, może na innej wersji będzie OK
Użyłem programu Driver Genius , pobrał wszystkie sterowniki które wykrył, że są niezgodne lub stare...a problem dalej jest ten sam... Ostatnio zmieniany przez Reetou : 10.01.2011 o godz. 18:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
http://www.alphadownloads.com/driver...a-a-10249.html
specjalnie dla alc1200. Druga rzecz: podobno pomaga wylaczenie "ATI Function driver for High Definition Audio". Trzecia: te sterowniki pomagaly ludziom gdy dzwiek trzeszczal, moze i pomoga w tym przypadku (mimo, ze to wersja 2.xx) http://downloads.guru3d.com/Realtek-...load-2059.html Oczywiscie kazde sterowniki usuwasz czyms pokroju DriverCleaner? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Udało się!
Polecam ten sposób każdemu kto ma podobny błąd. 1) ściągnij program: Driver Genius Professional Edition 2)po zeskanowaniu komputera należy zainstalować wszystkie znalezione sterowniki i zrestartować komputer. 3)Na pasku zadań pokaże nam się dodatkowa ikonka-pomarańczowy głośniczek. Otwieramy prawym myszy MENADŻER DŹWIEKU i przechodzimy w zakładkę MIKROFON. 4)Głośność nagrywania ustawiamy na MAX a głośność odtwarzania na MIN przy czym po prawo od tej drugiej opcji jest taki button-głośniczek, u mnie jest on NIEprzekreślony tak samo jak dwie opcje wyżej. Wychodzimy z menagera. 5)Na pasku zadań widnieje szara ikonka-głośniczek. Klikamy lewym myszy i ustawiamy głośność na full. 6)Na tą samą ikonkę klikamy prawym myszy i wybieramy z listy URZĄDZENIA DO NAGRYWANIA. 7) Jeżeli w otworzonym okienku mamy wykazaną kartę typu MIX STEREO->klikamy prawym myszy i ją WYŁĄCZAMY. 8)Mikrofon który jest widziany przez komputer musi być WŁĄCZONY. Jeżeli masz dostępne opcje: UŻYJ JAKO DOMYŚLNE i bodajże UŻYJ JAKO DOMYŚLNE URZĄDZENIE DO TRANSMISJI, to te 2 opcje też muszą być wybrane. 9)Klikamy na ten mikrofon i wybieramy opcję WŁAŚCIWOŚCI. KONFIGURACJA: zakładka NASŁUCHIWANIE: kwadracik przy opcji NASŁUCHUJ TEGO URZĄDZENIA niech pozostanie odznaczony (inaczej będziesz słyszeć sam siebie, a po co?) Zarządzanie energia Niech będzie zaznaczona opcja by kontynuować działanie na zasilaniu bateryjnym. zakładka POZIOMY: Mikrofon -> na maksa ustawiamy Zwiększenie wydajności mikrofonu->ustawiamy na 0 (inaczej osoby słuchające nas będą słyszeć szumy i trzaski) zakładka ROZSZERZENIA: odznaczone kwadraciki: a)wyłącz wszystkie efekty dźwiękowe b)tryb natychmiastowy Niżej mamy listę z 3 kwadracikami, zaznaczamy: a)tłumienie zakłóceń b)usuwanie akustycznego echa Zakładka ZAAWANSOWANE: Poniżej okna mamy: "Tryb Wyłączności" a pod nim 2 kwadraciki, niech te opcje pozostaną NIEaktywne. Zatwierdzamy wszystko OK. Konfiguracja TeamSpeak3 1)Wchodzimy w zakładkę "Settings" i wybieramy opcję PLUGINS 2)Wszystkie opcję zaznaczamy ptaszkiem i wybieramy opcję RELOAD ALL 3)Wchodzimy w zakładkę "Settings" i wybieramy opcję OPTIONS Otwiera nam się okienko w którym po lewej stronie wybieramy CAPTURE 4)W "capture mode" wybieramy:AUTOMATICALLY USE BEST MODE 5)W "capture device" wybieramy:MIKROFON (REALTEK HD AUDIO) 6)Niżej z pośród 3 opcji wybieramy: PUSH-TO-TALK (opcja pozwala na transmisję głosu jedynie przy wciśniętym klawiszu który sami wybieramy klikając na przycisk zaraz przy tej opcji) ->wyświetli się małe okienko i wtedy wciskamy wybrany klawisz. 7)Na samym dole mamy 2 opcje ECHO REDUCTION i ADVANCED OPTION, niech pozostaną odznaczone. 8) I WIELKI FINAŁ: pod wskaźnikiem głośności (który jest nieaktywny) klikamy guziczek TEST VOICE, obok niego zapali nam się niebieska lampka i zapisem PUSH >>wybrany przez nas przycisk<< Oczywiście wciskamy go i trzymając mówimy coś, jeżeli wszystko jest OK to powinniśmy usłyszeć samego siebie (spokojnie, będziemy słyszeć siebie jedynie podczas testu). Zatwierdzamy wszystko OK i pozostaje nam podłączyć się do kanału znajomego. P.S. Mój problem polegał na sterownikach, które Driver Genius pobrał, a mi została konfiguracja ustawień. Ostatnio zmieniany przez Reetou : 10.01.2011 o godz. 18:29 Powód: To nie jest potrzebne... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z odczytem | tomaszekkkk | Napędy optyczne DVD | 9 | 30.07.2008 15:33 |
Rozwiązany Problem bluetooth HP nx6125 | aeiouy | Off topic | 0 | 26.05.2006 14:35 |
problem z zamykaniem plyt | krzy4 | Napędy optyczne CD | 12 | 07.03.2005 19:07 |
Problem z nagrywarką. | rafkup | Napędy optyczne CD | 13 | 07.12.2003 14:36 |
dziwny problem z nagrywaniem... | he-man | Napędy optyczne CD | 7 | 09.06.2002 22:29 |