Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.04.2006, 00:09   #31
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
[QUOTE=robche]
Cytat:
Napisany przez AleX69
hmm ...

powiem tak ... mam i865 (takie ip4000 w innej budzie)
ostatnio zaczalem miec "widoczny" problemy z glowica (QY6-0049) - druk czarnego pozostawial pasy na wydruku
plukanie, czyszczenie, dmuchamie ... zero rezultatu


stojac przy takim dylemacie kupilem glowice (199.99,-) do swojego starego canon'a

witam znalazłem twojego posta mam ten sam problem rozmazy na czarnym fonty drżą ogólnie do bani podpowiedz jak jest z wymianą głowicy do naszego i865 sam sobie poradiłeś jak tak to podpowiedz czy sa jakies knify acha najważniejsze gdzie dostałeś głowice w tej cenie z góry dzięki za odpowiedz
ile ma przelatane glowica? umnie to ewidentnie przelot ja popsul
smozenie na czarnym przy "starcie" glowicy na papierze
kazdy jej ruch byl widoczny na brzegu arkusza papieru/plyty BCI-6BK

jesli masz podobnie - wymiana glowicy ciebie ratuje
kupisz na allegro 199,-
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.04.2006, 21:12   #32
ro29
Guru
 
Avatar użytkownika ro29
 
Data rejestracji: 27.01.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 2,221
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez Mich@ł
No, właśnie dostałem nowego Canona IP1500.
Zobaczymy czy będzie się sprawował równie dobrze, jak i450

Dziękuję wszystkim za dyskusję oraz porady
Jeśli możesz to napisz kilka słów jakie masz pierwsze wrażenia o tej ip1500 - szczególnie porównując do tej starej - i czy kupowałeś na Allegro czy gdzie indziej Ci się jeszcze udało ?
Rozmawiałem niedawno z sąsiadką i planuje właśnie kupić drukarkę - i zastanawia się nad modelem właśnie Canona - czy z tych starszych ip1500 - czy z nowszych - ip1600. Ja jej poleciłem tą starszą - bo nie ma problemów z zamiennikami - ciekaw jestem jakie masz Ty na "świeżo" o niej opinie ?

@ KrakuS01 - sporo dobrych rad

Pozdrawiam
ro29
__________________

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2006, 22:08   #33
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,054
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !

Jeśli możesz to napisz kilka słów jakie masz pierwsze wrażenia o tej ip1500 - szczególnie porównując do tej starej - i czy kupowałeś na Allegro czy gdzie indziej Ci się jeszcze udało ?
Rozmawiałem niedawno z sąsiadką i planuje właśnie kupić drukarkę - i zastanawia się nad modelem właśnie Canona - czy z tych starszych ip1500 - czy z nowszych - ip1600. Ja jej poleciłem tą starszą - bo nie ma problemów z zamiennikami - ciekaw jestem jakie masz Ty na "świeżo" o niej opinie ?

@ KrakuS01 - sporo dobrych rad

Pozdrawiam
ro29
Kupiłem na allegro.. Nie chciało mi się szukać gdzie indziej, gwarancja jest i wogule
Wydrukowałem jak narazie 20 stron z drukiem czarnym i 2 kolorowe fotografie.. Wszystki A4.
Narazie podoba mi się drukareczka, nawet szybko drukuje.. Brakuje trochę tej podstawki, na której układają się wydrukowane kartki.. W modelu i450 była.. Teraz kartki spadają na biurko Jakość wydruku jest porównywalna, jeśli nawet nie taka sama jak w i450

Polecam. Już włożyłem do niej zamienniki za 3 zł z allegro i sobie świetnie radzi
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2006, 23:58   #34
ro29
Guru
 
Avatar użytkownika ro29
 
Data rejestracji: 27.01.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 2,221
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Dzięki za informacje - niestety poza Allegro problem już je nabyć - a i te źródło wkrótce się wyczerpie ... na razie moja i250 działa więc na zapas kupować nie będę
Co do jakości to w sumie nie dziwię się - są to takie same, lub podobne głowice.
Natomiast zdziwiło mnie, że już włożyłeś do niej zamienniki - zanim skończył się oryginał ... i to te tanie - jedyny w tym sens widzę, że jak od początku będziesz drukował na jednych, to mniej ryzykujesz (przesiadki pomiędzy różnymi tuszami, mogą się czasem źle skończyć ).

Pozdrawiam
ro29
__________________


Ostatnio zmieniany przez ro29 : 23.04.2006 o godz. 00:02
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2006, 07:50   #35
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,054
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
...
Natomiast zdziwiło mnie, że już włożyłeś do niej zamienniki - zanim skończył się oryginał ... i to te tanie - jedyny w tym sens widzę, że jak od początku będziesz drukował na jednych, to mniej ryzykujesz (przesiadki pomiędzy różnymi tuszami, mogą się czasem źle skończyć ).

Pozdrawiam
ro29
Jak padnie drukarka, włożę oryginalne tusze i pobiegnę z nią na gwarancję
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2006, 09:26   #36
ro29
Guru
 
Avatar użytkownika ro29
 
Data rejestracji: 27.01.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 2,221
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez Mich@ł
Jak padnie drukarka, włożę oryginalne tusze i pobiegnę z nią na gwarancję
Nawet niezła myśl
Może się udać


Pozdrawiam
ro29
__________________

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2006, 09:48   #37
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.
 
Avatar użytkownika AleX69
 
Data rejestracji: 25.02.2004
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 4,678
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mich@ł
Jak padnie drukarka, włożę oryginalne tusze i pobiegnę z nią na gwarancję
niestety tak trzeba robic ... juz sie boksowalem z serwisem
mimo to ze glowica nie podlega gwarancji

w serwisie potrafja zwalic winne za prace drukarki - nawet te mechaniczne
za uzywanie nie oryginalnych tuszy ;/

sprawa jest oczywiscie do wygrania ... ale ile czasu no to trzeba poswiecic
__________________
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2006, 10:02   #38
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,054
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Hehe.. Nie będę tracił czasu na kłótnie z serwisem
A znając życie drukarka padnie (niec nie jest doskonałe ) po okresie gwarancyjnym
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.04.2006, 18:47   #39
ro29
Guru
 
Avatar użytkownika ro29
 
Data rejestracji: 27.01.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 2,221
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez AleX69
niestety tak trzeba robic ... juz sie boksowalem z serwisem
mimo to ze glowica nie podlega gwarancji

w serwisie potrafja zwalic winne za prace drukarki - nawet te mechaniczne
za uzywanie nie oryginalnych tuszy ;/

sprawa jest oczywiscie do wygrania ... ale ile czasu no to trzeba poswiecic
Niestety racja - co prawda kiedyś (nie wiem jak teraz) w gwarancji Canon'ów (chyba jako jedynej firmy) nie było napisane, że wolno używać tylko oryginalnych tuszy - jedynie było coś o tuszach "dobrej jakości" - więc teoretycznie można używać zamienników - aczkolwiek jak wiadomo pojęcie te jest bardzo wzgledne i zawsze mogą uznać, że to co używałeś miało "nie tak dobrą jakość"

Cytat:
Napisany przez Mich@ł
(...)
A znając życie drukarka padnie (niec nie jest doskonałe ) po okresie gwarancyjnym
Niestety tak zazwyczaj bywa

Pozdrawiam
ro29
__________________

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.05.2006, 16:51   #40
ro29
Guru
 
Avatar użytkownika ro29
 
Data rejestracji: 27.01.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 2,221
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Odświerzam temat - dwa dni temu kuzynce padły pojemniki w drukarce HP3550 i zapytała mnie o radę jaką drukarkę kupić. Ja rozejrzałem sie trochę i sam nie wiem co jej poradzić. Osobiście brałbym dziś jeszcze Canon'a ip1500 (jak niedawno wspominałem) - ale można je dostać tylko na Allegro, a cena z przesyłką dochodzi do 260 zł - a to już sporo.
Zapytała mnie co sądzę o ip1600 - przede wszystkim o ich napełnianiu - bo niestety wkładów zastępczych do nich nie ma - a ja znalazłem taką oto informację:
http://www.dodrukarki.pl/go/_info/?id=27311
oraz taką instrukcję:
http://druknet.pl/regeneracja/?tid=261
gdzie na dole, są pytania i odpowiedzi, z których wynika, że te wkłady można napełniać - bowiem nie mają chipów - jedynie po napełnienie poziom wskazywanego atramentu będzie zerowy.
Mam więc pytanie - czy ktoś miał do czynienia z tymi drukarkami ip1600/ip2200 - i czy rzeczywiście można je napełnić i drukuje bez problemu ??
I czy sterowniki drukarki oraz program zarządzający w tej ip1600 jest tak samo dobry jak w np. i250 - mam na myśli to, że np. w jej HP aby drukować w odcieniach szarości, trzeba wyjmować pojemnik itd. - co wszystko w Canon'ie robi się z poziomu programu.
I co sądzicie - czy lepiej polecić tego Canona ip1600/1p2200 (ew. starszego ip1500 z Allegro - choć droższego), czy może jednak najtańsze HP - 3920 lub 3940 ??
Ja z przyzwyczajenia brałbym Canona, a kuzynka też ma dosyć jak na razie HP - a z chęcią wysłucham opinii.

Pozdrawiam
ro29
__________________


Ostatnio zmieniany przez ro29 : 01.05.2006 o godz. 17:07
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2006, 20:40   #41
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,054
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Witam..
Odświeżę troszkę temat..
Czy zamienniki do drukarki canon s200 pasują do Canona s100? Chodzi mi o ten zamiennik: Click

Pozdrawiam
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2006, 10:58   #42
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,881
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
To teraz ja odświeżę temat.

Znajomy prosił o pomoc w kupnie drukarki, ale ja nie jestem na bieżąco z tym, co teraz jest na rynku, więc postanowiłem tu zapytać.

Wydać chce na to ok. 200-300 złotych (ale nie więcej).

Zależy mu przede wszystkim na ekonomiczności, więc dostępność tanich zamienników będzie bardzo na miejscu.

Myśli raczej tylko o Canonie albo HP.


Jakie modele w tym przedziale cenowym są sprawdzone i godne polecenia?
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2006, 15:11   #43
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,054
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Witam.
Z czystym sumieniem polecę Ci Canona ip1500 http://allegro.pl/item107231159_nowa...at_gw1rok.html
Zamienniki również są tanie: http://allegro.pl/item105649940_bci_...00_czarny.html i http://allegro.pl/item105650205_bci_...000_kolor.html
POLECAM
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2006, 15:23   #44
Piterniel
Cichy mod
 
Avatar użytkownika Piterniel
 
Data rejestracji: 16.03.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 4,485
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>


Canon Pixma IP-1500. Wydrukowałem na oryginalnych tuszach ~150 stron, później kupiłem zamiennik za 3zł na allegro. Jakość wydruku jest trochę gorsza w stosunku do oryginalnych. Wystarczy podbić jakość o jeden więcej i uzyskuje jakość porównywalną z oryginalnymi. Do szkoły, wypracowań, danych i drukowania e-bookow jest bardzo dobra. Jedyna wada to brak 'łapacza' na papier.
Oczywiście POLECAM do domu i użytku własnego. Jak masz zamiar bawić się w firmę to tylko laser
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2006, 15:26   #45
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,054
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Ale laserowej za 200-300zł nie dostanie
A ten Canon jest bardzo tani w eksploatacji
Brak "łapacza" do papieru już mi nie przeszkadza.. Przyzwyczaiłem się, żeby mieć porządek przed drukarką
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
drukarka, kupno, zakup drukarki

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.