Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 13.11.2003, 23:05   #1
taopin
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.11.2003
taopin w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Multiobrazowe Bootowalne CD - W2k+98

Witam wszystkich. Moj problem jest bardzo zlozony.

Zanim przejde do problemu, najpierw napisze, ze nie zamierzam korzystac z dyskietki startowej Windows'a 98 - nie chce mi sie i takowej nie mam

Przejzalem takze forum w poszukiwaniu odpowiedzi na swoje pytanie, ale nie znalazlem nic konkretnego

A wiec w/g instrukcji zawartej na stronie: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/bootcd/bootcd7.php3
wszystko zrobilem i przygotowalem tak, ze dziala, a mianowicie:

- Przygotowalem instalke Windowsa 2000 z SP4
- Przygotowalem instalke Windowsa 98 SE
- Przygotowalem dodatkowe programy
- Przygotowalem Boot-menu
- Nagralem plytke i....

Po nagraniu, plytka boot'uje sie, ale jest problem:
Menu takze dziala, Windows 2000 sie instaluje, ale za to instalator Windowsa 98 Second Edition PL nie chce ruszyc. Probowalem kilka plikow odpalac, ale zawsze jest ten sam blad. Tak wiec, zmierzajac ku mojemu pytaniu - czy jest ktos w stanie zrobic obraz boot sektorow z plyty Windowsa 98, lub wie jak to zrobic?

Na CDR-Info znalazlem opis jak wyciagnac bootsektory z Windowsa 2000 (chociaz sa zamieszczone na stronie . Win 2000 dobrze dziala, ale gdy probuje zgrac bootsektory z win98 to wyskakuje error. Czy wie ktos jak, albo moze ma jakis pomysl.

Mozliwosci rozwiazania problemu (jesli ktos moze pomoc):
- plik z bootsektorem w2k jest widoczny na plycie multiobrazowej. Tak wiec, plik od w98 takze powinien sie na niej znajdowac. Wiec jesli ktos posiada takowa plytke prosilbym o kontakt. Interesuja mnie pliki IMA IMG oraz BIN (prawdopodobnie nazwa pliku bedzie w98boot.bin)
- wlasnoreczne wyciaganie bootsektora z plyty - tylko jaki jest adres bootsektora? (dla Win2k/XP jest to 20, ale nie wiem jaki jest do Win98se)

Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu. Czekam na wszelkie sugestie.
taopin jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: