![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.07.2009
![]() |
jaki komp do fotografii
Witam
mam sprawe i licze ze mi ktos pomoze ![]() planuje kupno nowego kompa teraz mam AMD Athlon 1.2GHz i 512 ramu troszke stary bo ma z 10 lat ale nie wzane potrzebuje blaszaka do obrabiania zdjec w PS i paru innych programach ,zdjecia maja wielkosc od 100mb i wiecej rozdzielczosc 21 mega pixela i chcialabym je swobodnie obrabiac ,obecny komputer mi tego nie umozliwia. pozcie jaki mam zlozyc komputer ,jakai procesor ile ramu jaka karta graficzna,plyta ,jednym slowem wszytsko co trzeba do zlozenia kompa i zeby wszystko ze soba wspolgralo ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
W wielkim skrócie:
Powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
lub inny 64-bit z serii Windowsa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Ps korzysta z dwoch rdzeni ?
Komputer tak oszczednosciowo ? Kasa idzie na ps ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Organista za 2300
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Nie jestem pewien czy CS4 obsługuje CUDA, ale mogę się mylić PS od wersji CS 2 korzysta z dwóch rdzeni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pamiec, monitor, myszka i tablet
reszte olac i jechac po kosztach proc 2 rdzeniowy (4 rdzenie nie zaskodza, ale tylko, jezeli nie bedzie wymagac ciec na tych najwazniejszych podzespolach - w koncu za rok, dwa takze programy naucza sie kozystac z wiekszej ilosci rdzeni) pamiec - jak najwiecej, szybkosc na drugim miejscu, wazniejsza ilosc (w przypadku obrobki grafiki) monitor - NIE NA TN, jak najwiekszy i umozliwiajacy kalibracje kolorow mysz i tablet - rozdzielczosc, czulosc, w przypadku tabletu tylko i wylacznie WACOM |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.07.2009
![]() |
a co z karta graficzna ?nie jest wazna ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Jest wazna, ja osobsice z ciekawości zainstalowałem sobie demko CS4 i faktycznie obraz jest generowany za pomoca karty graficznej jak sie przybliza zdjecia piksele inaczej wyglądają i sam program dziala szybciej, ale do tego potrzebna jest grafika cos kolo GF9600 w gore
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Myśle że pytanie powinno raczej brzmieć
"Jaki monitor do fotografii". A reszta w sumie nieważna ![]() Wszystko zależy czy jest to zestaw profesjonalny czy nie. No i ile pieniędzy na to jest. CS4 jest pewnie droższy niż sam komputer. Kartę graficzną olać, lepiej dołożyć do procka. Ważne zeby miała DVI i nie hałasowała. Ale monitor musi być porządny. Powinien kosztować przynajmniej tyle co reszta zestawu. Ponieważ jest to komp do pracy, dobrze by było gdyby był... cichy. ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.07.2009 o godz. 13:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Komputer do ..... PLN | orygano | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 53 | 24.01.2009 11:46 |
Komp nie widzi napędu | Dudi | Off topic | 10 | 07.07.2006 09:34 |
Komp nie chce się włączyc :( | raptor123 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 25 | 07.04.2006 08:14 |
moj komp działa jak zółw | Stef | Off topic | 17 | 09.09.2004 12:12 |
Jaki nowy komp zeby T 516eb mial "dobrze" . | Andy | Napędy optyczne CD | 5 | 28.08.2001 19:59 |