![]() |
No właśnie różni się wszystkim poza podzespołami typu grafika, procesor, pamięć etc
Różni się przemyślaną konstrukcją, np. systemu chłodzenia. Kupując laptopa patrzysz tylko na parametry? Z ceną to też różnie bywa - składając blaszaka porównywalnego do tego Della należy liczyć obudowy z górnej półki np. Thermaltake, wentyle Papsta itd Nie każdy też potrafi i ma czas na składanie, szczególnie zaawansowanej maszyny. Do tego Dell daje dobry support. Co do SLI - nie wiem, dlatego wkleiłem tabelkę z wyborem grafiki. Do wyboru jest tylko to, co tam napisano wraz z cenami. Konkretne argumenty potrzebne. |
Ja tu nie rozumiem jednej rzeczy.
Może mnie ktoś uświadomi, czym się różni taki DELL od kompa z identycznymi podzespołami poza ceną? Może DELL używa innych śrubokrętów:P Nie ważne czy kogoś stać czy nie - różnicę w cenie można wydać na kino/lody/alpagę czy co tam kto uważa. Składając tego blaszaka samemu można zaoszczędzić ze 20-30% a i radocha większa. BTW; SLI/CF to kompletne nieporozumienie - lepiej kupić jedną mocniejszą grafę. |
Ilość załączników: 1
tomek,
złożyłem jeszcze maszynę za 1000 funtów, a spokojnie można z niej obciąć 150 funtów (zauważ, że Office tam jest i kilka bajeranckich akcesoriów). Załącznik 54266 To jest komputer, któremu nic nie brakuje, z górnej półki Della dla Home. Wszystkie normalne gry pójdą na nim. Za 500 funtów też będzie świetna maszynka. |
może ktoś doradziłby w sprawie grafiki?
Załącznik 54265 @tomek, jeśli nic nie wyjdzie, to wróć na forum i coś wymyślimy :) Dell byłby najlepszy, ale jak się nie da, to się da co innego :) To są komputery do gier, one są najdroższe ... Normalnego, świetnego Della można kupić za 350 funtów ... |
Dzieki bardzo. Czeka mnie wiec ciezka rozmowa z żonką. Ale może coś z tego wyjdzie>>>
|
@tomek,
złożyłem na szybko Della, jednego z tańszych, ale też dałoby się tam obciąć parę funciaków. Nie jestem pewien co do grafiki, wybrałem SLI - może to zbędny wydatek, a może warto doplacić do czego innego, przyznaję że nie wiem. Wywalenie jednej karty graficznej to minus 160 funtów. Jakbym ja coś kupował i miał wydać aż 900 funtów - dopłaciłbym do Della. Tu nie chodzi o parametry (które i tak są wyśmienite!), tu chodzi o jakość. W załączniku masz conf. Załącznik 54264 |
no Della to ja zawsze polecalem :)
kupilem u nich sporo kompow dla paru osob i NIKT nie narzekal (dla siebie, dla kolegow i na handel) a co do Overclokers to po prostu wiem, ze to pozadny sklep, znaja sie na rzeczy i w razie czego nie ma problemow ze zwrotami/wymianami (testowane) |
Niezle maszynki ale troche kosztuja. Najtansza powyzej 1.100. Nawet nie wiem z jakimi komponentami , bo wszystko jest w postaci opcji , a cena z zaznaczeniem od 1100.
|
@tomek, chcesz w sumie wydać ładną kasiorę ....
Na twoim miejscu dołożyłbym nieco i kupił coś stąd: http://www1.euro.dell.com/uk/en/home...kdhs1&ref=dthp Zobacz jakie piękne maszynki. One są naprawdę dobre, moim zdaniem to lider rynku PC, pominąwszy garażowe konstrukcje... Albo iMac 27 czy Mac Pro, chociaż to nie do gier ..... Nie twierdzę, że nimal źle poleca, ale mi się nie podoba. Takie moje subiektywne zdanie. |
Mysle o sumie pomiedzy 700-900 funtow. Tylko za sam PC, bez monitora i peryferyjnych rzeczy.
|
@tomek,
to jest zestaw bez obudowy i systemu operacyjnego :) podaj ile możesz wydać, bez tego ani rusz |
http://www.overclockers.co.uk/showpr...odid=BU-045-OE
A może wy zasugerujecie ktorys z komputerow z podanego przez nimal linka?? |
@tomek, podaj link :)
|
This Bundle contains the following components:
1 X Intel Core i7 930 2.80GHz overclocked up to 4.20GHz! 1 X Asus Rampage II Extreme Intel X58 (Socket 1366) PCI-Express DDR3 Motherboard 1 X Corsair XMS3 6GB (3x2GB) DDR3 PC3-12800C9 (1600MHz) Tri-Channel (TR3X6G1600C9) 1 X Prolimatech Megahalems Performance CPU Cooler (Socket 775/1366) 1 X Akasa AK-FN057 Apache Super Silent 120mm Fan - 4 Pin PWM 1 X Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound Co myslicie o tym? Cena w zakresie 700-900 funtów. |
Albo jest to firma żerująca na naiwności klientów albo podają takie dane dla "znawców" na odczepnego:)
Możemy coś doradzić (nie tylko ja zapewne). Ale podaj budżet. I na ile możesz go przekroczyć. Powiedz czy koniecznie musi to być komputer? A może konsola plus laptop? Ja kupiłem brzdącowi konsolę a co do komputera wytłumaczyłem mu, że służy do nauki, pracy. I czy jesteś w stanie złożyć samodzielnie komputer? Jeśli chcesz mieć dobrą maszynę, to albo płacisz jak za zboże albo składasz sam. Wiedz też, że stacjonarny komputer high-end obecnie kosztuje więcej niż laptop ... //edit nimal był szybszy :) jeśli coś wybierzesz, to wklej i powiemy czy OK |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:41. |