![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
|
ja tam nie lubie panoramy. filmow na komputerze nie ogladam wiec plebanii nic do tego :D pole robocze tez nie jest wieksze bo pikseli jest mniej i matematyki sie nie pokona.
ale telewizora LCD 4:3 juz bym nie kupil (z reszta chyba takich nie ma :P) mam FP93GP na MVA i jest super :) btw nie w***322;***261;czajcie 75Hz bo zaczyna cholernie smu***380;y***263; (w Counter Strike). Troche si***281; zdo***322;owa***322;em bo na poprzednim 1770H (TN 4ms gtg) nie ma ***380;adnego smu***380;enia ale ju***380; na szcze***347;cie odkry***322;em przyczyne (po 3 miesiacach :P) . Wci***261;***380; odrobinke smuzy (czerwony) ale jest du***380;o lepiej - mozna powiedziec smuzy niezauwazalnie. |
Juz nawet Plebania przeszla na 16:10 :)
Kupowanie teraz 4:3 nie jest zbyt madre :P |
ed hunter@ do wybory do koloru ...
http://prad.de/en/monitore/buyers-guide/start.html a w 4:3 tak jak pisla Ormianin@ juz bym sie nie pakowal obszar roboczy w 16:10 jest bardziej ergonomiczny |
Cytat:
Inna sprawa ze kupilem tez w miedzyczasie monitor 22 calowy wide samsunga 2232BW i sie do niego mocno przyzwyczailem, obecnie mam na biurku dwa monitory i tego gatewaya uzywam glownie do grafiki i fotografii, ja po prostu nie specjalnie lubie zbyt maly pixel a w tej rozdz. 1680 x 1050, a zazwyczaj pracuje z tekstem, inna sprawa moze fani matryc xVA mi zarzuca niekompetencje, ale na samsungu w koncu mi sie udalo nawet uzyskac "czarna" czern, czego niestey nie potrafi gateway... kolory i katy na matrycy TN 3 sa bardzo dobre... tylko te przejscia tonalne i gradient (no ale to glownie graficy odczuja)... zreszta wydaje mi sie ze powazny grafik nawet nie bedzie interesowal sie LCD a zostawi sobie dobry CRT @ed hunter.... jak juz znalazla sie panorama na biurku obecnie nie wybral bym 4:3 (a wlasciwie 5:4) - panorama jednak jest o wiele bardzej ergonomiczna i ma wiecej obszaru roboczego, jelsi szukasz cos taniego to moze wlasnie Samsung SM 2232BW albo jelsi juz koniecznie upierasz sie na 5:4 PVA to Samsung 19 193P |
Cytat:
|
ed hunter@ a ile chcesz na niego wydac?
|
4:3
BenQ FP91GP |
raz kupi***322;em Gatewaya CTR z odzysku (pogwarancyjny z USA) i wi***281;cej na co***347; takiego nie p***243;jd***281;. jak przesta***322; dzia***322;a***263;, ju***380; po gwarancji (gniazdo, obraz si***281; chrzani***322;), to po rozkr***281;ceniu go okaza***322;o si***281;, ***380;e w ***347;rodku jest masakra, powgniatane ekranowanie i po***322;amane co si***281; da, poklejone jakim***347; klejem.
zaliczy***322; wycieczk***281; do ***347;mietnika. no dobra, je***347;li nie Gateway (no chyba, ***380;e naprawd***281; nowy) i nic z odzysku, to jaki 4:3 kupi***263; najtaniej na matrycy PVA/MVA ? |
proces 'utylizacji' do polski idzie bardzo sprawnie :D
na palecie od gateway'a ida nowe, uzywane i naprawiane widze Ormianin@ strasznie jestes rozzalony z zakupu tego monitora ale z tego wynika ze kupiles uzywany/naprawiany ja nie mialem takiego problemu pojechalem wybralem sobie co chcialem ... zero problemow powtarzam - za ta cene nic lepszego na ta chwile sie nie kupi :] a co do ruskich to slyszalem ze to polacy im sprzedaja palety ze sprzetem po 250 euro ktore kupil po 200 euro :> |
Cytat:
dyskusji "dlugowatkowych" o tym monitorze jest malo - tylko na dwoch forach "mva.pl" i "forum.purepc.pl", szczatkowo na furum gazety wyborczej i usnecie na pl.comp.pecet, w kazdym razie jakie moga byc opinie o naprawionym uzywanym sprzecie? |
najwidoczniej nie doczytalem ... :]
skneruscompl <- funtech ... uzywane/sort/selekcja prosto z palet http://www.allegro.pl/item261736442_..._fv_gw36m.html xxMatek <- uzywane/sort/selekcja - w wiekszosci porysowane obudowy http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2939949 jedyna firma ktora sprzedaje nowe to CK MEDIATOR na allegro sprzedaje od nich basmar_pl http://www.allegro.pl/item261901318_...w_fv_gw36.html co do proline i komputronika biora nowe za posrednictwem funtechu od CK MEDIATOR co do sortow - jak uslyszalem od 'przyjaciela' szefa ck mediator - jest okolo 6 najgorsze sa te z rosnacymi paskami :D oczywiscie nie ma co ukrywac - wszystkie te monitory znalazly sie w karaju ze wzgledu na wysokie koszty utylizacji ich w US moje oba panele sa z 7 tygodnia 2007 Załącznik 43198 |
Cytat:
|
Cytat:
pewnie na forum z postow czepialskich ktorzy za ta cene chcieli by miec lux panel :D z piszczeniem to jest tak ze przetwornica rzeczywiscie piszczy - ale 'na zimno' po 15 minutach przestaje ... ale czy jest to domena wszystkich monitorow dostepnych w polsce - uwazalbym za zbyt daleko idace :fiu: jego zaleta jest niepodwazalna <- 21" z S-PVA za 1.200,- :spoko: |
wypatruj, na moim LG po 4 tygodnich posypa***322;a sie cala matryca, subpixele swieci***322;y stadami :)
|
A ja si***281; zawiod***322;em na Samsungu, pojawi***322; si***281; 1 bad piskel (czarny przygaszony) wprawdzie ***380;eby go zobaczy***263; cza si***281; dobrzej przyjrze***263;, ale sama ***347;wiadomo***347;***263;, ***380;e jest denerwuje powiem wi***281;cej wr***281;cz w*****a :(
Niestety g***322;upia gwarancja jest od 3 piskeli ..... || co z tego, ***380;e jest na trzy latka ... skoro tak szybko si***281; pojawi***322; bad piskel .... |
inny problem Gatewaya 2185 to piszczenie przetwornicy napiecia przy jasnosci mniej niz 80%, bardzo denerwujaca rzecz, cierpia na nie wszytskie prawie modele dostepne w Polsce...
ja mam dwa obecnie Samsunga 2232BW i tego 2185... w typowych zastosowaniach Samsung wygrywa... wieksza powierzchnia robocza, wiekszy pixel oraz doskonala matryca samsunga TN 3 generacji, obok stoi Gateway i niestety smuzy... mimo, iz ma doskonale kolory i przejscia tonalne, traktuje go jako monitor pomocniczy... byloby fajnie polaczyc zalety matrycy PVA z TN |
***347;wieta prawda :spoko:
|
Cytat:
bo subpixele martwe moga byc zapalone lub zgaszone :] |
Cytat:
|
dzięki za info. we wtorek odbieram :-)
hura oby tylko mieli dobre egzemplarze - mówili że dwa modele mi przygotują do obejrzenia... |
***8226; bad-pixel'e zobaczysz na bialym tle
***8226; sub-pixel'e sprawdzisz na kolorach - czerwony, zielony, niebieski ***8226; nierowne podswietlenie widac na czarnym co do krzywego pivota <- da sie go wyregulowac funtech.pl tak jak pisalem wczesniej nie jest glownym dystrybutorem tych modeli jest nim ckmediator.com.pl |
Hej wszystkim
Przymierzam si***281; do tego Gatewaya - chc***281; kupi***263; go u dystrybutora czyli w FunTech-u. Mo***380;ecie wskaza***263; na co powinienem zwr***243;ci***263; uwag***281; ogl***261;daj***261;c go, bo z tego co doczyta***322;em to g***322;***243;wne wady na kt***243;re ludzie wskazuj***261; to: 1. BadPixele 2. Nier***243;wnomierne na***347;wietlenie 3. Krzywy piwot 4. Nie dzia***322;aj***261;ce DVI O czym***347; zapomnia***322;em? Jak***261; technik***281; przyj***261;***263; ***380;eby nie przeoczy***263; bad pixeli? |
Zelea@ niech ci dlugo swieci :]
mensir67pl@ do wyswietlania grafiki czy okien systemu operacyjnego 1920x1200 na panelu 24" to fajnie gorzej z giercowaniem ... nawet mimo tego ze gateway posiada funkcje 'video scaling' (wide, zoom, 1:1) co daje oczywiscie mozliwosc kontroli nad skalowaniem mi jednak przy 21" z 1680x1050 daje wiecej elastycznosci w tej materii przy ogolnie dostepnych kartach graficznych :mruga: |
|
kupilem dzis... tzn odebralem dzis Gateway FPD 2185W... i jestem zaje***cie zadowolony... :) naprawde bomba... i ciesze sie ze tak malo wydalem...
do tego okazalo sie ze sprzedawca w oddziale Kieleckim Komputroniku to koles ktory chodzil do tej samej szkoly co ja a w sumie to do 2 bo LO i polibuda ta sama :) malo testow zrobilem narazie ale jutro pol dnia przedemna na obecna chwile... to jest piekna maszyna... az lezka w oku sie zakreca... a matula stwierdzila ze po co mi az taki obracany... i upadlem ze smiechu... :) hehe @Alex dzieki bardzo za pomoc w wyborze... :) |
Smartek@ nawet nie wiesz jak szybko sie do luksusu :]
ja juz nie widze mozliwosc korzystania bez pip'a w monitorze - moze dla tego ze mi bardziej potrzebne sa dwa komputery niz dwa monitory na biurku jak pracuje na serwerze i na stacji roboczej nie musze sie co chwila przelaczac tylko wlaczam podglad na pip'ie pip jest oczywiscie ruchomy :D dla mnie bardzo wygodne :] |
A jak taki PIP sprawdza si***281; w praktyce?
Tzn. chodzi mi o to czy si***281; go w og***243;le u***380;ywa czy to tylko kolejny zb***281;dny dodatek? |
Ilość załączników: 3
tak na szybko z telefonu ...
od najmniejszego (0) ... Załącznik 42890 ... przez sredniego (50) ... Załącznik 42891 ... do najwiekszego (100) Załącznik 42892 pip'a zdefiniowanego z menu mozna wywolac jednym przyciskiem drugim na szybko przelaczyc sie miedzy nimi polozenie okna mozna ustawic na jednym z czterech rogow ekranu wielkosc okna, przezroczystosc, zrodlo sygnalu "pip'a" tez mozna sobie latwo ustawic :] |
Cytat:
|
kto mi powie jak to jest z zakupami w komputroniku ??
jest ten monitorek tzn ten juz wspomniany Gateway w komputroniku za 1299 zl wiec nie najgorzej taniej niz bym mial jechac do kogos z allegro bo w Swietokrzyskim nie ma ofert na allegro tego monitora... a ze w Kielcach jest komputronik z reszta nowo powstaly tak naprawde... to moge zamowic i odebrac osobiscie to wiem... ale jak jest z ewentualnym sprawdzeniem takiego monitora ? czy moglbym na przyklad pojsc do nich z laptopem i podlaczyc przez dvi i d-sub'a i puscic jakis maly test ? czy to raczej nie wchodzi w gre ? czy tez moze tylko (jesli juz) mozliwosc obejrzenia go ale bez podlanczania ? Edit: @AleX masz mozliwosc zrobienia jakiegos zdjecia PIP'u ? tak z ciekawosci bym zobaczyl... |
nic ... kompletnie nic
Załącznik 42865 ale jesli to ten sam panel co w 215TW to jest wg specyfikacji producenta <- 8ms GTG http://www.samsung.com/pl/products/m...Specifications |
no fakt, ale wierze w to co pisze getaway:)chyba ze everest pokazuje dla lcd czas reakcji??
|
no widzisz sam nawet nie wiedzialem :D
w instrukcji jest 8ms i jak ja teraz otworzylem dowiedzialem sie ze dystrybutorem mojego nie jest tak jak wczesniej pisalem firma funtech.pl tylko www.ckmediator.com.pl :D ! edit a tu pisza 4 GTG http://ckmediator.com.pl/2185w.html to juz sam nie wiem :hmm: |
8ms (gray to gray)
http://www.gateway.com/programs/widescreen/21_specs.php |
w pudelku jest:
***8226; instrukcja po polsku ***8226; plyta z oprogramowaniem ***8226; kabel zasilajacy ***8226; kabel VGA ***8226; kabel usb co informacji o czasie reakcji to jest 8ms BTW (black-to-white) a 4ms GTG grey-to-grey :] |
kabelek dvi?(ok nie ma jest tylko vga:()i czemu podaja na aukcji 4ms jak jest 8ms czy sie myle (na stronce getawaya jest tez 8)
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GATEWAY+FPD+2185W |
loki7777@ kupowalem u kolesia z allegro ze jest z okolic warszawy
to sie do niego pofatygowalem ... swoja droga bardzo mily pan http://www.allegro.pl/item253992038_..._gw36m_cy.html otworzyl przy mnie pudelko i dal mi mozliwosc sprawdzenia na pierwszym byl sub-pixel na czerwonym wiec otworzyl mi kolejne pudelko ... na trzy ktore ogladalem tylko do pierwszego mialem zastrzezenia nie wiem jak jest w siedzibie firmy funtech.pl i jakie ona daje mozliwosci gwarancji ale jesli kupujesz przez np. przez allegro.pl masz mozliwosc zwrotu/wymiany monitora przez 7-10 dni od daty zakupu lub poprosic ich o sprawdzenie przed wysylka z tego co sie dowiadywalem po za nowymi 2185W - sprzedaja tez z martwymi pixelami lub zarysowaniami na matrycy badz tez obudowie ... oczywiscie za nizsza cene moja taki jak pisalem wczesniej sa nowe nieuzywane z 36 m-ce gwarancji jak na obecna chwile - za ta cene nic lepszego sie nie kupi :] |
a gdzie zakupiles swoje?daja kabelek dvi czy trzeba dokupic osobno i czy mogles (w opcji) dokupic gwarancje na 0 bad/sub pixeli?
|
te monitory - gateway 2185W - sa sprwowadzane i dystrybuowane przez firme funtech.pl z sulejowka
czy komputronik czy proline mieli wlasnie z tego zrodla nie znam dokladnych szczegolow ale z US sa wycofywane - a ze tam koszt zlomawania/utylizacji jest drogi to tez znalaz sie czlowiek/firma ktory sprowadza je na nasz rynek co do wycofywania ich z rynku amerykanskiego slyszalem juz najroznejsze historie i najrozniejsze historie sie tez im sie dorabialo ... kupilem takie dwa - monitory sa nowe i nieuzywane - gwarancja dystrybutora jest na 36 miesiecy jak na razie nie moge na nie zlego slowa powiedziec :] swieca rowno, zero bad'ow i sub'ow nie moglem kupic belinea'i 102035w wiec kupilem valu2price gateway'a 2185w z pivot'em, pip'em i component'em polecam |
tylko ze proline ma odrzuty, bo chyba tylko to trafia do pl
|
ja wiem ze ty wiesz ... :]
ale pomysl ile taniej - 200,- ... 400,-? ten samsung nie jest wart zakupu nawet jesli bedzie kosztowal 100,- wiecej niz gateway wiem ze na forum mva.pl pisza czasem oszolomy ale wystarczy poczytac o input-lag'u w tym modelu - odechciewa sie miec go na biurku :> http://mva.pl/forum/viewtopic.php?t=...92fda2df8c0123 Samsung 215TW input lag http://pl.youtube.com/watch?v=TaJ9GjbOLGE co do gateway'a to znana na amerykanskim rynku firma komputerowa majaca tam prestiz nie mniejszy niz dell czy hp a lcd'ki - z formy produkcji czyli 'wszystko kto inny produkuje u nas sie tylko sklada' - moze robic/skladac kazdy ale pewnie tez o tym wiedziales :] |
Wiem, ze ta sama matryca. Normalnie nie zastanawialbym sie. Wzialbym Gatewaya zwlaszcza, ze mam u siebie sklep Proline, ale poniewaz Samsunga moge miec troche taniej niz te 1800 stad dylamat.
|
Joe_Doe@ biorac pod uwage 2185W i ze to ten sma matryca jak w 215TW (LTM210M2)
jesli jeszcze wezmiemy cene 1200,- za gateway'a a 1800,- za samsunga i jego duzym - glosno opisywanym na forum mva.pl - input-lag'iem wybor gateway'a 2180W staje sie oczywisty :taktak: nie lubie LCD - kupilem dwa takie bo crt'ki zaczynaly mi sie sypac ale coraz bardziej zaczynam sie do nich przekonywac ... |
Cytat:
|
mensir67pl@ czarow z mleka to sie nie spodziewaj ...
na TN/TFT szkoda kasy ... najlepiej wydac ja na S-PVA lub S-IPS |
Cytat:
|
jak wiesz to czemu pytasz ... :>
mensir67pl@ nowe TFT/TN do grania i ogladania filmow sie nadaja ... ale o edycji grafiki to mozesz zapomniec :| |
tyle to i ja sie doczytalem ....
nowe samsungi tez sa na TFT ... a jak ladnie swieca ... |
TN-ka :)
|
Cytat:
|
moze ktos wie na jakiej matrycy ,,nie mog sie doszukac
http://www.pixmania.com/pl/pl/627150...de-g2400w.html |
Cytat:
|
Pewnie, ***380;e warto!
Tylko czy masz kart***281; graf. z wyj***347;ciem HDMI? I pami***281;taj, ***380;e kable drogie. |
Cytat:
masz na mysli 1920X1080 .. http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/katalog,kat,228/ nie mowimy tu o TV |
Cytat:
|
mam takie pytanie...
oplaca sie inwestowac w monitor 22 calowy z laczem hdmi ? wpadl mi jeden w oko i sie zastanawiam... jakie sa Wasze opinie ?? zaznacze moze jeszcze tylko ze konsoli zadnej nie mam i raczej watpie abym takowa nabyl... |
Cytat:
|
Cytat:
ale testowalem za 67-pl wszystkie mia***322; 1.5 m ja tam nic nie widz***281; ..no mo***380;e na 50" wzwy***380; ..by to co***347; zmieni***322;o sa 179 pln i tego tez przy okazji potestuje http://www.av.com.pl/index.php?art=297 |
w tej cenie mogli by dawac kabel hdmi, a tak to trzeba min 30 zl dolozyc
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.samsung.com/pl/products/t...v/le22s81b.asp http://www.agito.pl/telewizory_lcd/s...60.324460.html |
Cytat:
Co myslicie o tym: http://www.agito.pl/telewizory_lcd/s...360.40076.html Moja uwage zwraca duza ilosc roznych wejsc - to zdecydowany plus ale za ta cene matryca pewnie kiepawa. |
720p w tej cenie nie bardzo :D
|
No to ja sie cos zapytam - znajdzie sie cos tak miedzy 20 a 26" do 2000 monitor lub maly lcdtv - wymagania minimum DVI z HDCP i VGA, mile widziane HDMI i Component, rozdialka => 720p :P
Przeznaczenie PS3/X360 |
:szczerb:
Nie ma sie co dziwi***263;... badpixele goszcz***261; na matrycach tego producenta stosunkowo cz***281;sto :P |
No i nie należy przejmować się bad pixelami :szczerb:
Cytat:
|
Z***322;***261;cze analogowe mo***380;na sobie darowa***263;. to raczej test jako***347;ci karty graficznej ni***380; monitora.
|
Kupi***322;em ten monitor
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=458 Zero bad pikseli. Zobaczye jak bedzie p***243;***378;niej. G***322;osniki s***261; przecietne, ale czego mozna oczekiwac. Koloy s***261; ok. pod***322;aczony przez z***322;***261;cze czyfrowe, jeszcze nie testowa***322;em jak dzia***322;a przez analogowe. |
mam FS P19-2 i mimo tego, ***380;e to model z przed roku, parametry obrazu ma ***347;wietne.
wiele nowych nie si***281;ga mu do pi***281;t... |
Cytat:
Jedyne zastrze***380;enie jakie mog***281; mie***263;, je***347;li chodzi o sam***261; konstrukcj***281; monitora, dotycz***261; tzw. ditheringu (wi***281;cej na ten temat mo***380;esz poczyta***263; na forum mva.pl) Do sterowania parametrami obrazu tylko z poziomu softwere'u mo***380;na si***281; przyzwyczai***263;. Generalnie - polecam :spoko: |
:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A ile masz badpixeli na nim?? ;) |
Moj staruszek CTX PV722i 17", ktory swojego czasu kosztowal grubo ponad 2k ma matryce PVA i zblizone parametry nie liczac czasu reakcji (moj 25ms) i nie raz widze nowe monitory o wiele gorzej swiecace od mojego CTXa :-).
Ogolnie jakbym zmienial monitor to pewnie patrzylbym glownie na matryce (PVA naprawde sa cudne) i koniecznie cos "widescreen'owego". pzdr. |
Cytat:
- jasność tylko 250 cd/m2 - jak dla mnie min. 300 - norma TCO 99 - min. TCO 03 na plus na pewno matryca PVA i kąty jak również niezła reakcja pikseli nie wiem: - jak równomierne jest podświetlenie matrycy - jak wygląda czerń w dzień, bo czasami zdarza się że jest wyblaknięta, - jak wygląda kalibracja (ale to już inna bajka) |
Witam
co powiecie na ten monitor? ma ktos? warty swojej ceny? SAMSUNG SM 971P black 19" Pivot |
iiyama, LG, Philips- tylko te firmy daj***261; w tej chwili gwarancje na zaro bad pixeli (przez miesi***261;c od daty zakupu panelu).
|
nie wiem jak jest teraz ale kiedy***347; LG dawa***322;o, z Samsungiem by***322;o gorzej, teraz nie mam poj***281;cia, zerknij na mva.pl mo***380;e oni wiedz***261;
jak zrobi***263; projektor z LCDeka :) |
no fajnie ale napisales mi jaka jest zasada normy a ja pytalem ktore firmy na przyklad Tobie znane daja gwarancje na pixele ?
|
wszystko rozbija si***281; o to - bynajmniej powinno, ale niekt***243;rzy producenci daj***261; lepsze warunki
|
z ciekawosci spytam ktory z producentow daje albo ktorzy nie daja gwarancji na piksele ?
|
|
duzo cali jak najwiecej :) hehe
minimum 19 chyba chociaz myslalem o 22... a nawety przez chwile jakis tam monitor na necie ogladalem ze 2 dni temu 26"... i mysli moje byly takie czy nie isc do sklepu i odrazu go nie kupic... :) do czego w sumie robie na kompie wszystko tylko nie gram... ostatnio bola mnie jakos bardziej oczy i zdecydowalem ze juz nadszedl czas najwyzszy na kupno LCD'ka... to troche smieszne bo raz na rok zmieniam caly komputer prawie od ostatnich 4 lat... a monitor mam 3 letni... hehe |
ile cali i do czego ?
|
kupuje monitor LCD juz chyba od 2 miesiecy a dokladnie rzecz biorac to od 2 miesiecy nosze sie z zamiarem kupna... a wogole zadnych testow niczego nie czytalem nic nie szukalem... zapytalem brata czy chce zebym wzial fakture na jego firme na zakupiony monitor... oczywiscie mnie zbesztal jak sie dowiedzial ze chce wydac kolo 1500 zl na LCD'ka... bo taka kwote przyjalem chyba jako moj max... i przywiozl mi przed chwila swoj monitor Hyundai N91W 19" zebym zobaczyl ze nie potrzebuje tyle pieniedzy wydawac skoro moge za polowe miec cos wystarczajacego... przed chwila wlaczylem na nim komputer i ogolnie wyglada spoko nie patrzylem jeszcze parametrow... ale albo mi sie wydaje nigdy na to nie zwracalem uwagi dopiero teraz w domu jak podlaczylem ze jakies kolory takie blade... czy mi sie wydaje czy jak... wszystkie tak maja w porownaniu do CRT ? czy ten model czy moze wyolbrzymiam ? jakies wogole chlodne te kolory... dostrajalem go ale jakos tak "zimno" sie wydaje... chociaz wiem ze forum "do cieplych" nie nalezy... :)
z ciekawosci jakie propozycje macie do LCD'kow do kwoty 1500 zl ? EDIT: dodam ze w standardowym wyposarzeniu monitor nie ma kabelka DVI... co jest sporym minusem jak dla mnie :| |
to b***281;dzie mi bardzo mi***322;o jak otworz***281; w poniedzia***322;ek :)
forum w nowym oknie - niestety na razie tylko w pracy :) |
Cytat:
wiem bo mam od miesi***261;ca ;) |
ja na monitorek iiyama nie narzekam, nawet zadowolony jestem :)
|
Moze byc. :)
|
No i sta***322;o sie hukne***322;o grzmotne***322;o i pad***322; mi monitor. Chce kupic nowy za ok 1000 do 1100z***322;. Mysla***322;em o jakiejs 19' Tylko jaki wybrac i jakiej firmy, w tamacie monitor***243;w jestem ciemny.
edit: moze cos takiego Iiyama ProLite PLE1902S-B1 19" 2ms Black? |
to jeszcze pare postow wyzej
|
Cytat:
"w tej cenie" mailem na mysli Samsunga 21 cali SM 215TW na matrycy S-PVA... a moze mi sie cos poknocilo... :) |
jakiej "tej cenie"?Bo podany wczesniej samsung kosztuje ok 1000 zl, a nie 1800 zl
|
w tej cenie, jak ktos szuka duzego ekranu, to pojawila sie Iiyama ProLite B2403WS - 24-calowy monitor
|
to daj znac czy warto kupowac i czy kabel jest w komplecie:)bo tez mysle o nim;)
|
w poniedzia***322;ek na biurku powinien stan***261;***263; Samsung 206BW
|
jak o sama firme to moze byc:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:36. |