Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.06.2019, 14:00   #31
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 27,258
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie przesadzaj, że tplink podziała rok może dwa, bo tak nie jest. A ten za 600-1200 to niby jaką masz pewność, że podziała dłużej?


Kolego kup takiego samego za te 5 dych, skoro ci wystarczał, i się nie przejmuj. W razie pecha masz kasy na 10-12 takich, więc spoko.


PS Albo kup od razu dwa - na zapas
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.06.2019, 15:15   #32
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,772
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
napisalem rok moze dwa moze wiecej , ale nie o to sie rozchodzi tylko o wymagania wzgledem zasobu gotowki ot to tyle, po prostu tplink to najnizsza pulka routerowa i stawiane mu wymagania sa nieadekwatne do nazwy tplink
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2019, 16:16   #33
Cobros
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2012
Posty: 133
Cobros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Nie przesadzaj, że tplink podziała rok może dwa, bo tak nie jest. A ten za 600-1200 to niby jaką masz pewność, że podziała dłużej?


Kolego kup takiego samego za te 5 dych, skoro ci wystarczał, i się nie przejmuj. W razie pecha masz kasy na 10-12 takich, więc spoko.


PS Albo kup od razu dwa - na zapas
Tak też zrobiłem :

https://www.ceneo.pl/10856355#tab=click

Niecałe 70 zł 2 lata gwarancji jak padnie kupię drugi taki sam . Jak kiedyś przyjdzie zmienić operatora i router to nie będzie żal wywalonej kasy przynajmniej .
Cobros jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2020, 19:05   #34
Iskander
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 12.10.2009
Posty: 336
Iskander niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Podłączę się do tematu. Przymierzam się do kupna TP-Linka Archer C6, gdyż obecny router Netgear WNR614 sprawuje się poniżej krytyki z powodu niestabilnego połączenia. Blok, mieszkanie trzypokojowe, a więc zależy mi na dobrym zasięgu, mimo dużego zagęszczenia sieci. Urządzenia cztery podpięte kablem, siedem bezprzewodowo. Warto kupować ten sprzęt? Jeżeli są jakieś lepsze modele w cenie powiedzmy do 200 zł, chętnie się z nimi zapoznam.
Iskander jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2020, 20:22   #35
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,772
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Uzywany fritzbox lub microtik.
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.07.2020, 23:51   #36
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 6,563
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A jak się przedstawia sprawa obsługi microtików w urządzeniach konsumenckich? Miałem do czynienia jedynie z segmentem profesjonalnym i te modele bez wątpienia są klasą samą w sobie, natomiast zdecydowanie nie należą do urządzeń, które będzie potrafił w pełni wykorzystać, o ile w ogóle obsłużyć przeciętny Kowalski, a i ja średnio lubię przekopywać się przez tony opcji żeby zmienić proste parametry czy reguły sieci.

Pytam również dlatego, że sam powoli (powoli, bo to prawdopodobnie będzie jeszcze nie ten, a dopiero przyszły rok) przymierzam się do całkowitej przebudowy i rozbudowy swojej sieci domowej. Obecnie podobne rzeczy robię u siebie w pracy, przy czym tu nie mam żadnego problemu na czym to oprzeć, bo od początku dysponowaliśmy fajnym sprzętem wybieranym z myślą o dalszej rozbudowie. W domu natomiast nie chcę przesadzać, ale też tym bardziej doprowadzić do sytuacji, w której za kilka lat będę żałował oszczędności. I tu kwestie są dwie - jakie przewody UTP (plus czy w tych samych liniach nie dorzucić światełka na wszelki baardzo przyszłościowy wypadek) oraz jakie urządzenia.

Już na początek w sieci ma pracować obecny NAS, 3 nowe kamery IP połączone przewodowo z rejestratorem i obecne komputery - na to wszystko nie trzeba cudów, ale już podstawowa klasa 100 Mbps na starcie nie wystarczy, natomiast fajnie byłoby, gdyby urządzenia nadal dawały sobie radę za 5 lat, a instalacja za 20.

I na koniec Wam powiem, że to trochę wróżenie z fusów - nie wiadomo, czy za 5 lat cala komunikacja nie będzie się opierała na jednym routerze 5G w domu, łączącym się ze wszystkimi urządzeniami, może poza kamerami, tylko i wyłącznie bezprzewodowo. Już nie mówię o kroku dalej - każde urządzenie z własną kartą SIM i pod egidą jednego konta abonenckiego łączące się z siecią bezpośrednio - przy czym tu mam pełną świadomość, że bajam, gdyż 5G będzie wymagało nie mniej tylko więcej urządzeń dostępowych i router w domu posiadający bezprzewodowe połączenie z najbliższym BTS-em lub wręcz sam pełniący rolę podłączonego do światłowodu lokalnego, "domowego" BTS-a brzmi znacznie bardziej prawdopodobnie.

Póki co jednak zakładam, że przez co najmniej najbliższą dekadę posiadanie w domu infrastruktury na wzór dzisiejszych (część urządzeń bezprzewodowo, ale część wciąż po kablach) będzie miało sens i stąd pytanie co i na czym rozprowadzić
__________________


Ostatnio zmieniany przez Jarson : 12.07.2020 o godz. 23:55
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2020, 09:37   #37
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,714
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
polecanie komus sprzetu za tysiaka, gdy chce wydac 150?
pisanie ze TP Link to shit?
wciskanie topowych modeli ASUSa, Microtika czy Fritza uzytkownikowi chcemu podlaczyc przykladowo 3 urzadzenia?

mialem topowy model ASUSa, wytrzymal dokladnie 2 lata i jeden dzien zgadnij ile mial gwarancji faktycznie dobrze zaprogramowany
obecnie mecze kolejne TP Linki i jestem zadowolony

a zeby polecic jaki router to podstawowe info - jaka ma byc siec (ac, n, moze cos po GbE?) i ilu uzytkownikow (nie osob a odbiornikow internetu - np u mnie to jest kilkadzisiat... w zwyklym prywatnym domu) jednoczesnie
bez tego kazda odpowiedz jest rownie bezsensowna
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2020, 11:08   #38
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 27,258
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Bo misiu ma uczulenie na tepelinki, a one sobie po prostu działają i jeść nie wołają.
A jak padnie, to ból dużo mniejszy.
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2020, 13:09   #39
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,772
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Zdecydowanie mam na nie uczulenie, wole dac 200zl za uzywany sprawny fritzbox 7490 lub uzywany microtik, niz sie uzerac z guwnem i zrywaniem polaczen, znikaniem wifi, przegrzewaniem itd. po prostu szklem dupy nie podetrzesz ,mialem wynalazki i zawsze byly problematyczne i nie tylko ja mialem, mam kilkunastu znajomych co mieli jakies wynalazki po przez tplink belkin netgear huawei itd i zawsze dostaje wysypki jak mam sie uzerac z tymi badziewiami dawanymi przez dostawcow internetu, od kiedy kazdemu zalozylem czy to microtik czy nawet starszy model fritza 7430 (za 15euro) wszystkie bolaczki jak reka odjol, to co mam powiedziec ze chwale, to jest gruz dawany przez dostawcow i omijam te marki szerokim lukiem bo wcale nie trzeba dac 1000zl zeby miec spokuj mozna i 200zl

@Jarson najlepiej Kupic 2 fritze 7590 i 7530 polaczyc je w mesh za pomoca wifi dwoma kliknieciami i cieszyc sie spokojem oraz niezawodnoscia przez dobre kilka lat, zaleta to prostota konfiguracji mozliwosc rozbudowy o dodatkowe moduly, smart dom i siec lan gigabit w obu miejscach routerow. koszt 1000zl nowych urzadzen i 5 lat gwarancji na urzadzenia.
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 13.07.2020 o godz. 13:20
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2020, 13:21   #40
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,198
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No widzisz, a u mnie od 6-7 lat śmigają 2 tplinki, bez zwiech, zrywania, przegrzewania i innych plag egipskich przed którymi tak gromko przestrzegasz.

Aha, zapomniałbym - belkina też mam, wyjęty z pojemnika na elektrośmieci. Nie wiem ile pochodził u poprzedniego użytkownika, u mnie śmiga od 8 lat bez zająknięcia.

Edit: @Jarson, jeśli myślisz o przebudowie sieci w domu, to zrób to z głową i (o ile tędy idziesz) wmuruj w ściany "orurowanie" pozwalające na ewentualną łatwą wymianę okablowania w przyszłości. Jak sam słusznie zauważyłeś, nawet wróżki nie wiedzą czego się kiedyś będzie używać. Na razie wrzuć sobie kategorię 6 albo i 6A, nie żałuj na ekranowane wtyczki.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 13.07.2020 o godz. 13:27
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2020, 13:31   #41
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,714
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
u mnie w tej chwili TP Link jako glowny router, drugi TP L jako AP do innych celow, switch tez TP Link... poprzednio tez byl TP Link i zaczol zdychac po podpieciu ponad 20 urzadzen jednoczesnie - do dzis pracuje u znajomych w "normalnym" domu ma chyba z 6 czy wiecej lat, dziala i do dzis jest sprzedawany!

o ASUSie juz pisalem - gowno gowno gowno na podstawie mojego przypadku mozna powiedziec, ale przeciez inni sa zadowoleni

a o Fritzu tez napisze - taki przypadek - sprzedany nowy Fritz w sklepie koledze, dzwoni do mnie ze nie bangla (i tyle sie dowiedzialem) wiec udaje sie na miejsce i diagnoza po wyguglowaniu wersji softu owego Fritza - sprzedawany Fritz nie laczy sie z Internetem bo wymaga aktuazlizacji softu wymagajacej polaczenia z Internetem... noz q. gratuluje (co nie znaczy ze router zly, ale niezmak geniuszu firmy pozostaje
imho za drogi do zwyklych zastosowan a design krzykliwy - albo sie podoba, albo nie, albo sie go chowa i zapomina)

Ostatnio zmieniany przez nimal : 13.07.2020 o godz. 13:38
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2020, 13:34   #42
Iskander
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 12.10.2009
Posty: 336
Iskander niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Toż to napisałem, że potencjalnie w szczycie może być jedenaście urządzeń jednocześnie połączonych. Sieć bezprzewodowa oczywiście ac, choć narazie tylko smartfony u mnie obsługują ten standard. Liczę na pasmo 5 GHz, bo przy dużym zagęszczeniu sieci może być ono remedium na stabilność połączenia. Wszystkie cztery porty LAN są zajęte przez konsole, dekoder i telewizor. Dlatego zależy mi na mocnym zasięgu.

Oczywiście liczę na prostotę konfiguracji, siedzenie w ustawieniach routera przy nikłej mojej wiedzy nie wróży niczego dobrego.
Iskander jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2020, 13:35   #43
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,772
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
@Joujoujou no widzisz to jestes szczesliwcem, poczytaj jakie sa problematyczne te urzadzenia zwlaszcza przy mocnym uzywaniu, chcesz to cie zasypie tym gruzem mam z kilkanascie/dziesiat routerow czesc juz pojechala na recyckling. Razem z kumplem testujemy tego typu urzadzenia no i niestety nawet najwyrzszy obecnie model asusa sie poddawal, koszt zakupu jedyne 400euro a doslownie porazka, zrywanie polaczen problemu synchronizacji vdsl2 duzo bledow przy komunikacji z dslam. Pytanie tez czy masz adsl, vdsl2 czy supervectoring , wiele routerow sie wywala na vektorowaniu i utrzymaniu supervectoringu 35b czyli lini 300Mb/s , lub utrzymaniu stabilnego trwalego 100Mb/s na 17a, po prostu znika internet niby jest ale go nie ma w urzadzeniu.

Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
a o Fritzu tez napisze - taki przypadek - sprzedany nowy Fritz w sklepie koledze, dzwoni do mnie ze nie bangla (i tyle sie dowiedzialem) wiec udaje sie na miejsce i diagnoza po wyguglowaniu wersji softu owego Fritza - sprzedawany Fritz nie laczy sie z Internetem bo wymaga aktuazlizacji softu wymagajacej polaczenia z Internetem... noz q. gratuluje (co nie znaczy ze router zly, ale niezmak geniuszu firmy pozostaje
imho za drogi do zwyklych zastosowan a design krzykliwy - albo sie podoba, albo nie, albo sie go chowa i zapomina)
Bzdura wymagany jest internet do automatycznej konfiguracji sam pobiera dane konfiguracyjne wystarczy mu udostepnic wifi przez np telefon lub wpiac dongla na usb . Przy manualnej konfiguracji nie jest nic wymagane ale potrzeba wiedziec co wpisac w konfigu
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 13.07.2020 o godz. 13:39
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2020, 13:48   #44
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 34,198
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Iskander Podgląd Wiadomości
[...] Wszystkie cztery porty LAN są zajęte przez konsole, dekoder i telewizor. [...]
Rozważ dołożenie switcha. Im mniej urządzeń na wifi tym lepiej. Tym bardziej że to w bloku, gdzie sieci różnorakich z pewnością jest mnóstwo.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.07.2020, 13:53   #45
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,714
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dowolny Archer wystarczy
np https://www.euro.com.pl/routery/tp-l...E&gclsrc=aw.ds o ktorym juz pisal Thanatos
fakt, ze im wiecej po kablu tym lepiej

misiozol - przedstawilem Ci stan faktyczny - sprzedawany w sklepie router Fritza wymagal manualnej aktualizacji i podpiecia sie kablem po RJ45, zeby pobrac wszystko co potrzebowal do szczescia - aktuazliacje i konfigi - i dopiero po tym raczyl dzialac bezprzewodowo (i pozniej juz bezproblemowo)
i wedlug Ciebie to normlane w sprzecie sprzedawanym laikowi? laik oczekuje "wyjmuje, podlaczam do gniazdka i bangla" bo nawet nie bedzie potrafil powiedziec co nie bangla jezeli cokolwiek zawiedzie i zaczynaja sie telefony do przyjaciol i inne kola ratunkowe - a byl taki ladny, blyszczacy i ponoc najlpejpszy (tylko lepszy by sie okazal jakikolwiek najtanszy za 50 PLN - bo po postawieniu by po prostu dzialal)

edit. choc ja bym poszedl w tego https://www.x-kom.pl/p/327881-router...hoCXZkQAvD_BwE
bo mozna mu np drukarke przypiac i ma szybsze wifi

Ostatnio zmieniany przez nimal : 13.07.2020 o godz. 14:00
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Pytanie, dwa scenariusze awarii, jak to działa ? Zefiros Network Attached Storage (NAS) 1 23.04.2014 22:15
Jaki program do zgrywania obrazów i MP3. XvX Napędy optyczne CD 6 20.02.2003 21:30
Proste pytanie do moderatorów lopus Off topic 14 10.11.2002 08:08
LAN w budynku. Jaki osprzęt ? +++LeWaP+++ Off topic 18 29.10.2002 10:41
Proste pytanie: jak się liczy szybkoœć nagrywania i co to właœciwie jest ? WalDo Napędy optyczne CD 2 19.10.2001 22:55


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.