![]() |
Tusz jest OK, nie maże, nie zasycha, kolory są OK. Ja mam Brothera DCP-135C.
Poszukaj na Allegro. Jest jeden sprzedający, który ma kilka nicków na Allegro. Są w Niemczech. Można z nimi naprawdę rzeczowo pogadać. Co do papieru - to EPSON wysłany z Niemiec w przeliczeniu na arkusz kosztował mnie mniej niż arkusz papieru no-name czy jakiegoś innego o podobnej gramaturze w sklepie biurowym. PS. W porównaniu z innymi, biel EPSONa jest naprawdę biała, nie ecru... :mruga: |
Dobry papier można kupić w Carrefour (marka własna).
Ostatnio drukuję na Agfie z Lidla :D 14,99 za 100szt - papier przyzwoity. Miałem kilka sztuk papieru Emtec - odradzam, atrament się rozmazuje, jakieś dziwne paski pozostają na zdjęciach, po użyciu w/w Agfy jak ręką odjął. |
Emtec to puka w dno od spodu. Na jaki ich produkt (a raczej ćwierćprodukt) nie spojrzeć to gówno nie z tej ziemi.
I pomyśleć że miałem BASF za dobrą firmę (poza tym że robili gaz do obozów zagłady, ale w sumie siemens robił drut kolczasty a buderus piece). Kasety magnetofonowe - syf (głucho grają) Płyty CD/DVD - syf. Papier - jak widze syf. Karty pamięci - wolny syf (padła mi właśnie). Słowem - unikać jak ognia! |
Papier do prac dyplomowych.
Aby nie zakładać nowego tematu to zapytam tutaj :>
Mianowicie chodzi o wybór papieru do wydruku prac licencjackich. Zwykły kredowy starczy do laserówki? Czy może jakiś super wypaśnie drogi sprawi, że praca będzie wyglądać och i ach? Jak ktoś ma jakieś doświadczenia z tym związane to pisać :spoko: |
|
Wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć :szczerb:
|
Serio? Chcesz ze 200 PLN wydać na papier na pracę? I jeszcze szukać drukarki, co z automatycznego podajnika zassie i wydrukuje na 220g/m^2 albo podawać ręcznie?
Zwykły, przyzwoity kup - jakiś Pollux 80 za 12PLN. Papier czerpany to na szpanerskie dyplomy się nadaje. A praca będzie och i ach jak sensownie napisana - chyba, że to na wydziale sztuk pięknych i ważny wygląd, a nie treść. |
Znajdź taki, który charakteryzuje się w miarę dobrą bielą...
Moja sobie drukowała bodajże na czymś takim: http://biuro.officepulse.pl/product/list/402 http://www.allegro.pl/item1017168827..._90g_ryza.html |
Ja drukowalem na czym popadlo i magisterke i licencjat, wazne aby z tej samej ryzy byly kartki;)
|
Już kupione ;) 500 sztuk, 120g za 59zł w idiotowym sklepie :)
|
Cytat:
|
Witam, potrzebuje zakupic papier fotograficzny do produkcji zdjęć o wymiarach 15,2X156, najlepiej Kodaka. Zależy mi tutaj na szybkim czasie przesyłki i rozsądnej cenie. Polecicie jakiś zaufany sklep??
|
Osobiście preferuje Fuji nad Kodakiem, ale to moja subiketywna opinia.
Pozdrawiam! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:46. |