![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.05.2008
![]() |
a te ramy co kupiłem to jakie są? Szukałem wg. waszych zalecen So-sdram,ten powinien być dobry? http://allegro.pl/item850995455_pami...nych_firm.html
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chciales link - Yahool podal
upierasz sie na cos innego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ty szukasz SODIMMow! To jest roznica.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Stały bywalec ;)
![]() |
ale was umęczę,mam nadzieję że się niegniewacie a ten bedzie dobry? http://allegro.pl/item850732105_128m..._legalnie.html
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Głupi Yasio
Rozumiem, ze chodzi o cene
![]() Ta pamięć może pasować, z zastrzeżeniem, ze lapek może zobaczyć polowewielkości lub nie rozpoznać wcale. Jedyna metoda jest tu metoda sprawdzania każdej kości w lapku. Tego nie przeskoczysz
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Stały bywalec ;)
![]() |
wiadomo ze cena....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Głupi Yasio
Cytat:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
wlasnie
to jest dobry kierunek myslenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Stały bywalec ;)
![]() |
ok koles mi odpowiedzial nawet wyslal mi link http://www.memoryx.net/sat2510.html yahol potwierdza sie to co pisales ze max 64mb ,lecz ten gosc napisal jeszcze tak ze sodimm niebeda pasowac tylko edo a to sa jeszcze inne ramy...teraz to juz mam zamet w glowie...te komputery to są strasznie pokopane...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.03.2002
![]() |
Ram 667 vs 533 MHz
Witam Wszystkich!
Otóż posiadam w laptopie dwie kości ramu: - 1GB 533MHz - 2GB 667MHz Wsadzenie ich obu razem powoduje zmniejszenie taktowania tej szybszej, 2GB-owej do 533 MHz... godzę się z tym, ale za to mam 1 GB więcej. I teraz tak się zastanawiam czy zauważę różnicę (na plus, czy może na minus) jeśli wyciągnę tą kość 1GB 533 MHz i zostawię tą jedną kość 2GB ale o prędkości 667 MHz (płyta obsłuży 667)? Co Wy radzicie? ![]() Pozdrawiam a teraz idę na kolację ![]() EDIT: Pewnie jest to istotne więc OS to: Win7 x64
Nadchodzi era ridera.... Ostatnio zmieniany przez michalsza : 24.12.2009 o godz. 17:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Zalezy, roznica bedzie ale nie duza zwlaszcza ze 2gb pamieci to jednak minimum obecnie, jak grasz na tym lapku to szybsze pameci moga zwiększyć wydajność jak nie grasz to nie poznasz roznicy co do obslugi 667mhz to zalezy od chipsetu jaki masz na plycie glownej lapka, pobierz program cpu-z i zrob screena zakladki mainboard i wstaw tutaj
Co do pamieci to normalne ze szybsza zmniejszy taktowanie i dostosuje sie do wolniejszej bo pamieci nie moga pracowac z roznymi zegarami |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Wieksza roznice zrobia czasy dostepu niz czestotliwosc. Roznice sa i tak marginalne. Kilka procent w skrajnym przypadku.
Tak na marginesie dzisiaj czytalem recenzje o doborze pamieci DDR3 do Core i5. Sredni zysk ze stosowania DDR3 1600 wyniosl ok 5% w porownaniu do DDR3 800. Zdecydowanie lepiej miec wiecej pamieci (o ile jest potrzebna) niz mniej, a szybszej.
![]() |
#58 | |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Cytat:
![]() ![]() Niemniej jednak ilość pamięci jest ważniejsza niż jej wydajność. Jeśli RAMu zabraknie, zaczyna on być "wspomagany" przez dysk twardy, a ten jest dziesiątki razy wolniejszy od nawet mało wydajnej pamięci operacyjnej.
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Jarson : 25.12.2009 o godz. 05:23 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Szokujący
Data rejestracji: 20.01.2010
![]() |
Jakie kości RAM?
Witam
Kto wcześniej spotkał się z moim tematem wie iż mam w planach kupić kartę graficzną (już mnw wybrałem - Gainward Bliss GF 8600GTS DDR3 512MB/128Bit) Otóż chciałem dokupić również kości pamięci RAM. Moje pytanie brzmi jaka jest różnica między np: PC2-8500 (1066MHz) a PC2-5300 (667MHz) Sądzę (niemal jestem pewien) iż chodzi o ich "prędkość" w tym że czy odtwarzając grę typu np. Crysis będzie to miało wpływ na płynność grania czy tylko np. będzie się dłużej gra wczytywała? Może ktoś poradzić jakie kości ram wybrać? Chcę na nie poświęcić jakieś 100~ zł w tym że chciałbym kupić około 1GB (ew 2 GB z lekką dopłatą [do 50 zł] jakiejś gorszej "jakości") Bym był zapominał w grę wchodzi pamięć typu DDR2 Z wyrazami szacunku dla userów (Pomagających) Krystian z Polkowic EDIT@ Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/item902309748_ddr2...ylka_7_zl.html Co panowie sądzą? czy np. http://allegro.pl/item902579527_king..._cl5_nowa.html i coś jeszcze. http://allegro.pl/item906724828_king...3_240_pin.html
Ostatnio zmieniany przez Vasaki : 02.02.2010 o godz. 09:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Zasada jest taka ze lepiej miec wiecej pamieci 667MHz niz mniej a szybszej. Roznice w ilosci zauwazysz a w szybkosci pewnie nie.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ram (DDR2) pod nietypową plyte... | sexbambon | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 5 | 02.12.2008 01:36 |
Pytanie w sprawie Pamięci RAM | Artur1_uts | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 18 | 18.10.2008 20:49 |
RAM, HDD, system wszystko się sypie :( | Krzys102 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 28 | 14.03.2008 14:23 |
Różne kości RAM? | qmbajn | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 4 | 27.10.2007 18:19 |
nagrywanie VCD - jakie płyty, jakie parametry | al | DVD-Video | 3 | 29.09.2000 21:23 |