Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Jakiego formatu monitora używasz? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/jakiego-formatu-monitora-uzywasz-85079/)

nimal 12.02.2010 00:27

16:10 17" do wszystkiego
ale do filmow jednak glownie 16:9 32" :D

co do pracy w edytorach imho wlasnie panoramy sie leiej do tego nadaja - ja osobiscie lubie widziec na tym samym monitorze material zrodlowy czy notatki po boku - dwa dokumenty odpalone obok siebie - bardzo ulatwia prace
specjalnie mam wtyczke do firefoxa - jak cos pisze w necie, czasem wspieram sie materialem zrodlowym, otwartym wtym samym oknie przegladarki obok ;) split browsing ;)

co do grafiki - mojego konika - to byla (szybka!) kwestia przyzwyczajenia, zeby wszystkie narzedzia po prostu ukladac po boku i znowu okazuje sie, ze de facto latwiej mi zarzadzac przestrzenia na panoramie

o pivocie nie wspomne, bo niestety nie posiadam, jako, zem juser laptoka, a to dopiero okazuje sie wygodne przy czytaniu oraz komponowaniu stron do wydruku

zeby bylo zabawniej - lany tekst, np ksiazke, wole czytac na monitorze...3" czy ile tam ma ten moj palmtop - przeczytalem na nim z przyjemnoscia kilkadziesiat albo lepiej ksiazek
a wczesniej do czytania na kompie sie nigdy nie przemoglem - po jakiejkolwiek probie wymiekalem najdalej po kilku stronach

pali 12.02.2010 00:39

heh, też mi się świetnie czyta książki na 2,8" Nokii E61 ......
teraz to sobie uświadomiłem :)

andrzejj9 12.02.2010 05:55

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 1081306)
zeby bylo zabawniej - lany tekst, np ksiazke, wole czytac na monitorze...3" czy ile tam ma ten moj palmtop - przeczytalem na nim z przyjemnoscia kilkadziesiat albo lepiej ksiazek
a wczesniej do czytania na kompie sie nigdy nie przemoglem - po jakiejkolwiek probie wymiekalem najdalej po kilku stronach

Lekki OT - w najnowszym Komputer Świecie jest test czytników do Ebooków (między innymi tego z Amazona). Muszę przyznać, że wyglądają te urządzenia całkiem interesująco.

Jabba the Hutt 12.02.2010 10:04

16:9 / 32'' /1920x1080 - LCD Samsung LE32B651 podpięty po HDMI.

Hm, 32 cale to w sam raz do kompa ale 40 cali ? Mam tego A656 ale siedzenie przed nim jako monitorem do kompa wydaje mi się trochę hardcorowe - chyba,że gry, ale to dalej niż metr wtedy.

M@X 12.02.2010 14:09

Do gier tez ale faktycznie - wtedy 3-4 metry od niego. Natomiast zebym widzial wszystkie napisy przy 1080p musze siedziec metr od niego. I szczerze mowiac jest mi wygodnie. Ilu ludzi - tyle opinii :-)!

Jabba the Hutt 12.02.2010 15:21

Mnie tam podoba się opcja TV jako monitor ;) . Tylko te 40 cali nieco mnie przeraża. 32 uważam za w sam raz.

Patrix 12.02.2010 18:30

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt (Post 1081407)
Mnie tam podoba się opcja TV jako monitor ;) . Tylko te 40 cali nieco mnie przeraża. 32 uważam za w sam raz.

Gdybym miał te 40" postawić na biurko zamiast LCD to też by mnie przerażało ale taka opcja jest genialna dla kompów MCE stojących obok RTV :)

M@X 12.02.2010 20:20

Dokladnie. Ja wcale nie powiedzialem ze stoi na biurku - leze sobie spokojnie wylozony z klawiatura miast siedziec na niewygodnym krzesle ;-)...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29.