16:10 17" do wszystkiego
ale do filmow jednak glownie 16:9 32" :D
co do pracy w edytorach imho wlasnie panoramy sie leiej do tego nadaja - ja osobiscie lubie widziec na tym samym monitorze material zrodlowy czy notatki po boku - dwa dokumenty odpalone obok siebie - bardzo ulatwia prace
specjalnie mam wtyczke do firefoxa - jak cos pisze w necie, czasem wspieram sie materialem zrodlowym, otwartym wtym samym oknie przegladarki obok ;) split browsing ;)
co do grafiki - mojego konika - to byla (szybka!) kwestia przyzwyczajenia, zeby wszystkie narzedzia po prostu ukladac po boku i znowu okazuje sie, ze de facto latwiej mi zarzadzac przestrzenia na panoramie
o pivocie nie wspomne, bo niestety nie posiadam, jako, zem juser laptoka, a to dopiero okazuje sie wygodne przy czytaniu oraz komponowaniu stron do wydruku
zeby bylo zabawniej - lany tekst, np ksiazke, wole czytac na monitorze...3" czy ile tam ma ten moj palmtop - przeczytalem na nim z przyjemnoscia kilkadziesiat albo lepiej ksiazek
a wczesniej do czytania na kompie sie nigdy nie przemoglem - po jakiejkolwiek probie wymiekalem najdalej po kilku stronach
|