Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.03.2012, 11:03   #1
monmar1
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 01.11.2005
Posty: 261
monmar1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jedna drukarka - dwa komputery

Posiadam drukarkę HP LaserJet 2100, która posiada tylko jedno wyjście: port LPT i chciałbym korzystać z niej bez przełączania kabli z dwóch komputerów: stacjonarnego z systemem XP oraz laptopa z systemem Win 7.
Czy adapter tego typu:
http://www.rafmax.pl/product-pol-157...ko-zenski.html

będzie działał jako rozgałęźnik i czy nie będzie problemów ?
monmar1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.03.2012, 12:36   #2
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,714
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
hmm, nie wiem, czy bedzie dzialac, bo z tymi przejsciowkami nie mialem do czynienia
dobrz,e gdybys mial mozliwosc przetestowania przed zakupem

obawiam sie, ze moze trzeba bedzie podpiac na stale pod stacjonarke i zrobic udostepnianie w sieci drukarki i faksu
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2012, 14:04   #3
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Najlepszym, choć nie darmowym rozwiązaniem jest zakup printserwera.

http://allegro.pl/axis-printserwer-p...197114389.html
http://allegro.pl/printserver-edimax...192672469.html
http://allegro.pl/fps-3300-wieloport...185354669.html

W skrócie działa to tak, że podłączasz drukarkę pod serwer, a serwer do sieci LAN (pod router/switch).
I drukujesz przez sieć (z laptopa np przez wifi).

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.03.2012 o godz. 14:08
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2012, 21:13   #4
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,714
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
tak jeszcze w ramach przemyslen - zadna z uzywanych przeze mnie przejsciowek nie dzialala - albo od razu, albo po jakims czasie
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2012, 22:39   #5
monmar1
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 01.11.2005
Posty: 261
monmar1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Co masz na myśli, że nie działa po jakimś czasie ?
monmar1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2012, 01:01   #6
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,714
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
podkreslam, ze, jak juz pisalem, nie mialem do czynienia z przejsciowkami LPT na USB
tak tylko mnie tknelo, bo uzywac musialem kilku innych przelotek w zyciu - np COM na LPT, SCART na VGA, IR na COM i pewnie kilku innych, ktorych nie pomne
albo nie dzialaly od poczatku, albo przestawaly po jakims czasie

no jakby na to nie patrzec to sa rozne standardy i w prosty sposob, bez dodatkowych modolow, nie dzialaja razem
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Dwa filmy na jedną płytę DVD! Gentelmen DVD-Video 2 14.10.2005 15:44
Dwa filmy DVD na jednej plycie Pomocy kalkusie DVD-Video 6 06.09.2005 20:44
Dwa filmy DVD na jednym krazku? scyzoryk75 DVD-Video 7 03.06.2005 23:35
Połączyć dwa Mpeg2 fantasta DVD-Video 3 05.05.2005 22:20
jak podzielić film na dwa dvd azet DVD-Video 5 11.02.2004 23:23


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.