Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.05.2010, 17:43   #1
xsnake
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.03.2010
Posty: 40
xsnake w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kabel UTP conotech cat5e, inny producent jakaś różnica?

Witam, chciałem zapytać bo mam sztukowany kabel od puszki na zewnątrz domu i idzie do routera w domu i to jest kabel utp conotech cat5e i czy będzie jakaś różnica pomiędzy tym kablem a od innego producenta - belden, madex czy inny, czy nie straci na jakości połączenia sygnału itd. ? pozdrawiam
xsnake jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.05.2010, 18:15   #2
seoman
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 15.08.2002
Posty: 249
seoman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na 99,99% nie
seoman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2010, 22:55   #3
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Oczywiscie ze jest roznica, zwlaszcza miedzy chinskimi kablami, a tymi np robionymi w polsce czy innych znanych firm, na krotkich odcinkach roznicy moze nie byc ale jak puścisz np 10m kabla lub wiecej to juz roznica bedzie
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2010, 23:01   #4
xsnake
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.03.2010
Posty: 40
xsnake w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
Oczywiscie ze jest roznica, zwlaszcza miedzy chinskimi kablami, a tymi np robionymi w polsce czy innych znanych firm, na krotkich odcinkach roznicy moze nie byc ale jak puścisz np 10m kabla lub wiecej to juz roznica bedzie
ale te co wymieniłem to chińskie chyba nie są
xsnake jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2010, 13:43   #5
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Belden to amerykanska firma robi kable juz od ponad 100lat, madex tez nie jest zla firma
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.05.2010, 16:04   #6
xsnake
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.03.2010
Posty: 40
xsnake w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
Belden to amerykanska firma robi kable juz od ponad 100lat, madex tez nie jest zla firma
a mógł byś mi doradzić, bo i tak muszę wymienić kabel bo mam sztukowanego w kilku miejscach i teraz nie wiem czy kupić taki sam jak mam conotech czy beldena, który był by lepszy?
xsnake jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.05.2010, 10:08   #7
Bródka
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja bym bral beldena, jak chcesz w domu ciagnac kabel to najlepiej kup linke, nieco drozsza ale bardziej wytrzymala i gietka, koncowki rj takze sa inne niz do drutu
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.