Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.05.2011, 23:10   #1
Ragnarok
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.04.2006
Ragnarok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wieszanie routerów modemów na pionowych powierzchniach

Witam

Ostatnio jestem po reorganizacji swojego zakątka komputerowego i biurka.
Chciałbym pozbyć się również sprzętu sieciowego a dokładniej chciałbym powiesić / zawiesić sprzęt na ścianie aby zajmował jak najmniej miejsca.

W tej chwili nie mogę zamieścić zdjęć ale jeżeli będzie potrzeba to dodam aby dyskusją była bardziej rzeczowa.

Otóż w routerze i przy listwie mam specjalne wycięcia w kształcie KRZYŻA w obudowie. Domyślam się że to jest miejsce właśnie na uchwyty. Próbowałem zawiesić to na małych wkrętach ale nie zdaje to egzaminu. Czego użyć aby pewnie sprzęt mógł wisieć. Coś dokupić ?

Druga rzecz do hub USB ten sprzęt dla odmiany ma coś w kształcie kwadratu pustego w środku gdzie górna i dolna krawędź jest przecięta.

Szukałem jakichś zdjęć informacji ale bez rezultatu. Ostatnia deska ratunku to forum.
Zdaję sobie sprawę że dwa zdjęcia załatwią wszystko szybciej niż najlepszy opis ale może ktoś w lot złapie o co mi chodzi i mnie nakieruje na rozwiązanie.

Pozdrawiam
Ragnarok jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.05.2011, 00:07   #2
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja wieszałem linksysa (z dokładnie takimi samymi wycięciami) właśnie na wkrętach - sztuka polega na dobraniu rozmiaru łbów wkrętów - nie za duże, nie za małe.

Zdjęcia by bardzo pomogły, szczególnie w przypadku tegoż huba.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2011, 00:51   #3
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jou ma racje - u moich rodzicow wisi Linksys WRT160v2 i przy odpowiednum rozmiarze "lebka" zdaje egzamin!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2011, 09:31   #4
Ragnarok
Nowy na forum

Już się bałem że nikt się nie zainteresuje moim wątkiem.

Cóż, oto linki do zdjęć.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-routery.jpg   -itec.jpg  
Stary 28.05.2011, 10:15   #5
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Masz te otworki w kształcie lusterka z rączką. Kołki rozporowe, wiertarka i git.
Tylko ma być ten router obrócony o 180°, żeby trzymało.

Jeśli do drewna, to kup takie czarne wkręty do drewna / rigipsów

One się różnią trochę między sobą, ale dla 2-4 to bez znaczenia. Nie bierz za długich, bo nie wkręcisz w drewno - 4cm max

Ostatnio zmieniany przez pali : 28.05.2011 o godz. 10:18
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2011, 13:04   #6
superrrmario
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz

Data rejestracji: 26.06.2004
superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>superrrmario ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mam modem kablówki bez możliwości powieszenia. Kupiłem 0.5 m szerokiej taśmy (pasa), Dwa otwory w ścianie, dwie pętle i może wisieć
Stary 28.05.2011, 13:23   #7
SpeedFreaK
Guru

Data rejestracji: 06.09.2004
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Gdzie jest KRZYŻ?

Stary 28.05.2011, 13:59   #8
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Strzygi i upiory!
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2011, 14:25   #9
Ragnarok
Nowy na forum

Pali Tak wkręty dają radę te czarne są nawet lepsze. Mają większe główki i są bardziej wyprofilowane. Mam jakieś z remontu poszukam lepszego rozmiaru.

Cytat:
Napisany przez superrrmario Podgląd Wiadomości
Mam modem kablówki bez możliwości powieszenia. Kupiłem 0.5 m szerokiej taśmy (pasa), Dwa otwory w ścianie, dwie pętle i może wisieć
W ostateczności każde rozwiązanie jest dobre. Improwizacja nie stanowi problemu tylko wtedy jest to kosztem wyglądu i jakości.

Zależy mi na tym, aby jeżeli jest to możliwe zrobić to jak należy. Jak się nie da mogę to przylepić na dwustronną taśmę klejącą.
Tylko nie o to mi chodzi.

Cytat:
Napisany przez SpeedFreaK Podgląd Wiadomości
Gdzie jest KRZYŻ?
Zależy jakiego krzyża szukasz
Ja widzę na pierwszym zdjęciu na dole na routerze Linksys.

Najtrudniejszą zagadką jest jednak ten HUB z drugiego zdjęcia. Jestem ciekaw czy ten element tworzył połączenie przez wciskanie czy nasuwanie jednego elementu na drugi ?
Stary 28.05.2011, 21:44   #10
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Ragnarok Podgląd Wiadomości
[...] Jak się nie da mogę to przylepić na dwustronną taśmę klejącą.
[...]
To wcale nie jest głupi pomysł, zmodyfikowałbym go jedynie odrobinkę:

- w handlu spotkać można samoprzylepne rzepy (a.k.a. velcro).

W razie konieczności chwilowego demontażu urządzenia - zrobić to jest dużo łatwiej niż przy zwykłej taśmie obustronnie przylepnej.

Cytat:
Napisany przez Ragnarok Podgląd Wiadomości
Najtrudniejszą zagadką jest jednak ten HUB z drugiego zdjęcia. Jestem ciekaw czy ten element tworzył połączenie przez wciskanie czy nasuwanie jednego elementu na drugi ?
Wydaje mi się, że przez nasuwanie.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2011, 23:35   #11
Ragnarok
Nowy na forum

Velcro to nazwa firmy która z tego co piszesz weszła do języka jak adidasy lub electrolux Najpierw zdobywając patent.
Tak się składa że mam do tego dostęp. Do wyboru kolor biały czarny lub pomarańczowy ?
Czyli kolejny patent zastępczy. Szukamy dalej ?
Stary 28.05.2011, 23:57   #12
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Jesli rzepy, to tylko Velcro. Ich produktow uzywa armia amerykanska, wykorzystywane sa rowniez w kamizelkach i ladownicach szytych na zamowienie naszych chlopakow przez firme MIWO Military :-)!

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: