![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Modem Huawei E156G
Witam
Mam zamiar sobie kupic modem Huawei E156G w Play online na karte I mam do was pytanko czy trudno wgrac oprogramowanie do takiego modemu mam tu na mysli wgranie najnowszego oprogramowania i zdjecie simlocka |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W ramach lekkiego OT: mam E220 - upgrade był prosty jak kłębek sznurka - odpalenie dwóch .exe'ków i po sprawie.
Upgrade'owałem plikami udostępnionymi przez producenta (nie przez operatora), więc wgrał się niebrandowany soft i simlock sam się zdjął. ![]() Jeśli tę "dziurę" poprawili, to zapewne wynalazek typu turboSIM powinien załatwić sprawę.
![]() |
![]() |
#3 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dziwne. To pierwszy przypadek, o którym słyszę, że wgranie softu usuwa Simlocka. A sporo telefonów i kilka modemów upgrejdowałem i/lub zdejmowałem simlocka.
W E160 upgrade to jeden exe. A simlocka zdjęli mi w salonie Play za free. Tylko, że z tym zdejmowaniem smoka był niezły dym informacyjny bo tak - Play mówi, że zdejmuje simlocki za free w trakcie lojalki (nie precyzował czy chodzi tylko o telefony, czy też o modemy). - Przez internetowy BOK konsultant odpowiada, że z modemów i z telefonów - Niosę do salonu - zdejmują (dwa tygodnie to trwało, bo muszą odesłać do centrali). - Miesiąc potem na blogplay.eu jest news, że "już zdejmują z modemów" - Chwilę potem rzecznik P4 mówi, że nie zdejmują A ja używam dwóch modemów bez simlocka ![]()
![]() |
#4 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ja do iPlusa nie używam modemu... ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Technik Informatyk
![]() |
Rozumiem ze laczysz sie za pomoca telefonu
![]() Wracajac do tematu kupilem ten modem w play, bylo trudno go znaleźne bo bylem w dwoch salonach i dopiero w trzecim byl ten modem no i jestem zadowolony z niego, jedynie co to nie moge znaleźć oprogramowania producenta do tego modemu mam tu na mysli ten program za pomoca ktorego lacze sie do neta bo ten z play jest jakos taki dziwny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przecież możesz się łączyć za pośrednictwem windowsa (dial-up).
![]() W ogóle nie używam tej durnej aplikacji - tylko niepotrzebnie RAM zjada i upierdliwie się dopytuje, czy aby na pewno chcę ją wyłączyć. ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Windowsowy dial-up przy tych modemach to chyba najmądrzejsze rozwiązanie, bo te aplikacje niektóre gorsze od znanej wszystkim aplikacji od neo tp...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Technik Informatyk
![]() |
W sumie macie racje, ale ze mnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Router + modem czy all in one? | Wawelski | Off topic | 35 | 11.02.2007 17:19 |
resetujący się modem a torrent | elmonitoros | Off topic | 1 | 28.04.2005 00:11 |
modem - modem JAK?? | Alinoe | Off topic | 2 | 02.04.2005 18:36 |
modem ISDN | brzuszki | Off topic | 5 | 06.06.2003 21:38 |
MODEM NA ISA, jak z nim walczyć ???? | duchol | Off topic | 4 | 11.02.2003 18:47 |