![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Komp nie chce się włączyc :(
Witam
Mam problem z kompem znajomej prosiła mnie o zamontowanie nowego dysku w kompie. Komputer ma jakieś 5 latek. Celeron 1GHz, karta graficzna GeForce2GTS płyta ECS 6(coś tam)PAT i teraz wystąpił problem komputer nie chce startowa, nie ma ekranu początkowego po włączeniu kompa, nie ma sygrału z karty na monitor, a jak jednak wystartuje czyli chociaż pokaże się ekran początkowy biosu to może trwa to nawet 5 minut. Jaka może by przyczyna tego stanu rzeczy. Próbowałem odpali kompa tylko na dysku 1 bez żadnych cd, hdd i fdd, podłączałem po kolei urządzenia nadal to samo albo się nie włączał albo trwało to wieki. Podmieniałem dyski i cd oraz karte graficzną z mojego kompa i nadal to samo :[ Sprawdzałem taśmy od hdd (ale przecież bez dysku komp powinien pokazac chociaż 1 ekran ten z kartą graf i pamięcią) Jak już się uruchomi to mozna go restartowac wiele razy po kolei i zawsze szybciutko odpala, jak postoi to ciężko mu jest się uruchomc. Po naciśnięciu POWER włączają się wiatraczki na procku i karcie graf ale nie słychac aby chodziły dyski, nie słychac charakterystycznego odgłosu odpalania cd po włączeniu kompa. Dyski i cd dopiero po jakimś czasie ruszaja i wtedy komp oraz system się uruchamiają szybko i chodzą normali do póki się kompa na dłuzej nie wyłączy. Pomózcie rozwiązac ten problem bo już mnie strzela pzdr |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|