![]() |
Uwierz mi, dla doroslych normalnie zarabiajacych ludzi w normalnym kraju jest to osiagalne w 2-3 miesiace na zasadzie kup teraz ;)
|
Dokładnie 20311zł :D Mówiłem, fajny samochód można już za to kupić ;)
|
Właśnie, takie bajania powinny od razu pokazywać wycenę, żeby mi ciekawość nie kradła czasu.
|
Zapytam z ciekawości - jaką minimalną kwotę musiałbyś odziedziczyć, żeby sobie złożyć taki zestaw?
|
O jaki fajny temat znalazłem :P
Też sobie zrobię taki zestaw, pomarzyć można :> Gdybym nagle dostał spadek od bogatego wujka lub ciotki to złożyłbym coś takiego: CPU: Intel Core i9 9900KF 3,6Ghz Mobo: Asus ROG MAXIMUS XI HERO Chłodzenie CPU: Noctua NH-D15 Black RAM: GSkill RipjawsV 64GB 3600Mhz GPU: MSI GeForce RTX 2080Ti VENTUS 11GB GDDR6 SSD: Samsung 970PRO 1TB HDD: Seagate Barracuda Pro 12TB SATAIII Obudowa: Fractal Design Define C TG Black PSU: bequiet! Straight Power 1200W Wypalarka: LG BH16NS55 BluRay OEM Karta dźwiękowa: Asus Xonar AE PCI-E 7.1 Monitor: iiyama G-Master GB2760QSU-B1 4K Red Eagle 27' Głośniki: Logitech Z906 5.1 THX Klawiatura: Logitech Wireless K270 Mysz: Steelseries Sensei 310 Całość w konfiguratorze kosztuje tyle co fajny używany samochód :P Co prawda mogłem sobie wziąć SoundBlaster AE-9, większy monitor albo głośniki 7.1 ale już i tak cena grubo przekracza granice zdrowego rozsądku :szczerb: |
Ilość załączników: 1
taka płytka MSI K8N Master2 (wchodzi na nią 12 GB RAMu)
ale wystarczy 2 GB (4 x 512MB DDR400) 2 x Athlon 64 FX 55 2 x GeForce 6800 Ultra 2 x 200 GB RAID Seagate z NCQ Audigy 4 i monit Philips Brilance 19-21 cali CRT (LCD jakoś do mnie nie przemawiają) skromny jestem |
Cytat:
w takim razie mie sie marzy komputer kwantowy !!! || |
ja bym chcial komputer jaki ma obecnie NASA nie wiem jaki to ale pewnie dobry:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
jak sobie wyobraziłem, że ktoś ciekawy zacznie googlować...... :haha: :haha: :haha: :haha: |
Cytat:
Odra_1305_jednostka_centralna.jpg |
a mi by przypadlo do gustu cos takiego:
jakis procesorek dwurdzeniowy(albo i wiecej rdzeni), niedlugo maja juz byc wiec moge poczekac ;) 2 karty gf 6800 ultra w sli plyta glowna nie wiem jaka ale jakas taka lepsza ze 4 gb ramu ddr2 2 dyski po 400 gb monitor jakis powyzej 21" (lcd) nagrywarka blue-ray i hd-dvd moze jakas pamiec hlograficzna? tak z 1600 gB chlodzenie wodne zasilacz jakis z 1000 W (najlepiej odrazu z elektrownia) i przydalby sie jeszcze aparat Pentax 645 Digital (18,6 mpix) i na dokladke lacze internetowe 100 mbit :) starczyloby mi przez jakies 2 miesiace a potem upgrade :)))) ale chyba jednak czas sie obudzic.... |
Ilość załączników: 1
Cytat:
gdyby się dało...to ta karta miałaby złącze SLI...ale nie ma... to straszne przeoczenie z Twojej strony :) mobo i tak musi obsługować tryb SLI dla tej karty... poczytaj więcej jakie rozwiązanie w niej zastosowali... biorąc pod uwage te karte, to jednak raczej warto byłoby kupić jedną taką, niż dwie... tu jest raczej pewność, że odpali jak trzeba, bo w pcworld mieli problem z mostkiem SLI, widać karty nie przypadły sobie do gustu ;) |
Cytat:
Trzeba wybrac: albo 2 karty, albo jedna dwurdzeniowa Nie mozna miec wszystkiego :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:28. |