![]() |
DFI to o wiele lepszy wybro niz Gigabyte, bo ten drugi obecnie zszedl na psy... Masowa i to straszna...
|
taa a dfi swoje płyty robi ręcznie i dwie dziennie:spoko:
|
Bez przesady znowu, ale kontrola jakosci w DFI robi swoje a kontrola jakosci w Gigabyte skamle jedynie "Czy po 48 godzinach dacie nam wreszcie jesc...?"
|
i kto tu przesadza? byłeś? widziałeś?
|
Nie bylem, zartowalem, ale DFI nie wraca prawie zadna a Gigabyte'y hurtem...
|
może dlatego, że gigabyte sprzedaje ileśtam razy więcej... można powiedzieć hurtem
|
Ja również podczepię się pod temat.
Interesuje mnie taka konfiguracja: Intel Core i7 920 4x2.66 GHz Gigabyte EX58-DS4, X58, TripleDDR3, SATA2, RAID, GBLAN, FW, ATX, Core i7 DDR3 6GB 1333MHz G.Skill NQ (3x2GB, Triple, CL9) GeForce GTX260 Asus TOP 896MB, DDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E 650/2300 Zasilacz do obudowy ATX 850W Chieftec CFT-750-14C (Fan 140mm, odpinane kable) Nagrywarka LG GGW-H20L Blu-ray BD-R 6x, BD-RE 2x i odtwarzacz HD-DVD, czarna Co ewentualnie do tego dodać, lub co wymienić? Cena może przekroczyć trochę 5tyś. Specjalnie nie pisalem dysku twardego, bo mam 3x500gb wiec jakiś dołączę. Co z systemem operacyjnym? Jaka Vista pod ten procesor 32 czy 64? Z góry dzięki :) |
32bit ma więcej kompatybilnych programów, sterowników ...
ale nie obłuży powyżej 3,5GB RAMu ... |
Cytat:
edit Chciał bym się dodatkowo upewnić, na aktualnym kompie mam Viste 64bit (oem), czy do nowego musze kupic nowy system, czy da rade go zainstalować na nowej konfiguracji? |
64 bitowa chodzi szybciej niz 32 bitowa a problemow ze sterownikami i aplikacjami od pol roku nie zanotowalem. Nie musisz kupowac nowego systemu, jak nie bedzie sie chcial aktywowac to zadzwonisz na polska infolinie MS - mowisz ze spalila Ci sie plyta glowna i procesor i musiales wymienic (nie wiem czy dalej sa takie klopoty z aktywacja na innym sprzecie).
|
Zadnej. Po pol roku od ostatniej katywacji na danym kluczu kasowane sa dane aktywacyjne, w zwiazku z czym system po tym okresie da sie aktywowac nawet na kompletnie innej maszynie. Zostaje problem stickera licencyjnego, ale od czego sa nagrzewnice ^_^!
|
Cytat:
Pozdrawiam ro29 |
Nie wiem wlasnie jak z Vista. Na XP sprawdzone kilkakrotnie, wiec to nie przypadek.
|
to fajnie, że obadałeś to na XP bo ja COA nie przylepiłem ... ||
i wiem, że to źle... :D:D |
Zawsze mozesz tak jak moj znajomy zrobil - wycial naklejke razem z folia do ktorej byla przyklejona (opakowanie ksiazeczki i plyty z Win XP), posmarowal klejem folie od spodu i nakleil na obudowe. Przy przesiadce na nowego PC po prostu odkleil naklejke z obudowy i przykleil na nowego ;-).
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:26. |