Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.02.2006, 00:44   #316
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Fajnie ta mirka wygląda Natomiast u mnie konnekt wygląda tak:

Ostatnio zmieniany przez andy : 14.02.2006 o godz. 00:48
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.02.2006, 18:44   #317
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chłopaki, tak patrze na wasze Mirandy... To moj Konnekt słabo wypada... ale sciagnalem... i wszystko mnie w niej denerwuje. Znajdzie sie jakis wolontariusz co by mnie wprowadzil w swiat Mirandy i pomogl ja dobrze skonfigurowac?

Pozdro
Stary 14.02.2006, 19:52   #318
NeoFighter
try a run, try a hide...

Data rejestracji: 07.06.2005
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
ja pokazalem na razie tylko okno rozmowy, teraz czas na reszte

@mallow

wolontariat jest ostatnio dosc modny, wiec mysle, ze cos da sie zrobic
najpierw zadaj sobie pytanie, czego oczekujesz od Mirandy, a pozniej bedziemy sie zastanawiac jakich wtyczek uzyc

Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2006, 19:57   #319
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
cos mi sie spodobala ta miranda i chyba dzis sobie ja zainstaluje bo mi sie konnekt znudzil i czasami mnie zawodzi

EDIT: zainstalowalem i ;/ uuuu ciezko bedzie to ustawic

Ostatnio zmieniany przez adbok : 14.02.2006 o godz. 20:13
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2006, 22:31   #320
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
adbok widze ze mamy takie same odczucia...

A co do moich oczekiwan, to tak po kolei:
-chce wylaczyc dzwiek jak komus wysylam wiadomosc, dostaje wiadomosc, ktos zmienia status [denerwujace piiiip]
-chce widziec statusy bed najezdzania na kontakt
-chce zeby nie mieszala niewidocznych (tak naprawde niedostepnych) z dostepnymi
-chce zeby fajno wygladala
-chce wylaczyc archiwum/historie

Poki co tyle
Stary 14.02.2006, 22:40   #321
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A ja chce nazwe+link skina do mirandy takiego jak ma NeoFighter
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2006, 22:52   #322
Qbi@k
Guru

Data rejestracji: 14.10.2005
Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok
cos mi sie spodobala ta miranda i chyba dzis sobie ja zainstaluje bo mi sie konnekt znudzil i czasami mnie zawodzi

EDIT: zainstalowalem i ;/ uuuu ciezko bedzie to ustawic
I tu moze byc wlasnie problem Konfiguracja Mirandy dla poczatkowego uzytkownika moze byc bardzo trudna. Sam cos o tym wiem bo pierwszym (i ostatnim pewnie) moim komunikatorem byla Miranda.
Podstawa to przeczytac FAQ. Dla poczatkujacego jest to czynnik mozna by powiedziec niezbedny
Drugi krok to pobrac polska instalke z oficjalnej strony - http://www.miranda.kom.pl/ .
Na poczatku wyglad jest bardzo prosty i standardowy. To co ja np. zaprezentowalem to juz zmodowana Miranda (nowe ikonki kontaktow itp.). Zeby uzyskac fajny wyglada trzeba samemu troche posiedziec w dziale customize . Samych drog do upiekszenia Mirandy jest dosc sporo ( na dzien dzisiejszy jest tam 890 plikow i liczba ta wzrasta z kazdym dniem.
Ale wyglad nienajwazniejszy

Funkcjonalnosc... niebede wspominal o tym ze dzieki mirandzie polaczymy sie z kazda siecia jaka chyba tylko istnieje

Miranda moze byc zarówno skrzynką pocztową, radiem, programem TV, czytnikiem kanałów RSS, wskaźnikiem pogody za oknem, miernikiem PINGU, bramką SMS do wszystkich sieci, wyłącznikiem PC w podanej przez nas godzinie, systemem przypominania poprzez komunikaty, programem p2p w przypadku IRCa i wiele wiele innych bo jeszcze pewnie mojej uwadze umknelo wiele wtyczek bo jest ich razem na oficjalnej stronie 508 sztuk + wiele projekotow testowych niezamieszczonych na oficjalu

To tylko dodatki ale jakze uzyteczne Mozliwosci jest naprawde wiele A wszystko zalezy od nas - uzytkownikow. Program jest ciagle rozwijany a prawie codziennie wychodzi do Mirandy jakas nowa wtyczka.

Ciekawe jest rowniez to ze Miranda zajmuje malo pamieci dlatego doskonale bedzie sobie radzic nawet na slabszych komputerach

Po pierwsze to niezniechcecac sie do tego komunikatora Mozna wiele stracic

Na Forum znajdziecie pewnie wiekszoasc odpowiedzi na swoje watpliwosci i problemy Opcja Szukaj bedzie niezbedna.

Stary 14.02.2006, 23:11   #323
adbok
Guru

Data rejestracji: 11.05.2003
adbok zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja chyba jutro sie z tym softem pobawie bo jak narazie brak czasu ale wszystko da sie zrobic rozumiem ze jak go sobie raz ustawie to bede mogl zrobic kompie i pozniej ja przywracac? ewentualnie cos zmieniac/auktualniac...
adbok jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.02.2006, 23:26   #324
NeoFighter
try a run, try a hide...

NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok
ja chyba jutro sie z tym softem pobawie bo jak narazie brak czasu ale wszystko da sie zrobic rozumiem ze jak go sobie raz ustawie to bede mogl zrobic kompie i pozniej ja przywracac? ewentualnie cos zmieniac/auktualniac...
bardzo dobrze jest wyksztalcic u siebie nawyk robienia backupu mirandy
wystarczy skopiowac caly folder 'Miranda IM'
instalacja jest opcjonalna, tak wiec nie ma problemu, aby sciagnac sobie zip-a z Miranda i z takiej wersji ja uruchomic
jest to dodatkowy plus, bo w latwy sposob mozemy przeniesc nasz komunikator na inny komputer po prostu go kopiujac

jest tez opcja uruchamiania Mirandy wprost z pen-drive'a, ale to juz odpowiednia wtyczka i znajomosc programu jest potrzebna

Stary 14.02.2006, 23:27   #325
Qbi@k
Guru

Data rejestracji: 14.10.2005
Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Qbi@k niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez adbok
Tak
Stary 15.02.2006, 00:04   #326
radosio
vel Shah

Data rejestracji: 01.11.2005
radosio niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a ja mam takiego konnekcika. ale bede musiał się z nim rozstać na rzecz Kadu albo innego linuxowego komunikatorka

ikonki z mirandy do konnekta "przerobił" mój serdeczny kolega B@rt.

@@ndy gdzie sobie wygrzebałeś takie fajne tło??

Ostatnio zmieniany przez radosio : 15.02.2006 o godz. 00:08
radosio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2006, 00:47   #327
NeoFighter
try a run, try a hide...

Cytat:
Napisany przez mallow
adbok widze ze mamy takie same odczucia...

A co do moich oczekiwan, to tak po kolei:
-chce wylaczyc dzwiek jak komus wysylam wiadomosc, dostaje wiadomosc, ktos zmienia status [denerwujace piiiip]
-chce widziec statusy bed najezdzania na kontakt
-chce zeby nie mieszala niewidocznych (tak naprawde niedostepnych) z dostepnymi
-chce zeby fajno wygladala
-chce wylaczyc archiwum/historie

Poki co tyle
+dzwieki mozna zarowno zmieniac jak i wylaczac w opcjach (Events > Sounds)
+widocznnosc opisow stanu, wiaze sie z uzyciem dodatkowej wtyczki, odpowiedzialnej za wyswietlanie calej listy kontaktow, jednak w poczatkowej fazie obcowania z Miranda, odradzam uzycie takowego pluginu, gdyz moze on niezle namieszac i tak juz dosc zdezorientowanemu, poczatkujacemu userowi
+aby ukryc niepolaczonych zaznaczamy 'Hide offline users' w zakladce 'Contact list' (w opcjach oczywiscie)
+jak juz wspomnialem, nie nalezy zbytnio szalec na poczatku , ale male zmiany zawsze mozna zrobic;
stad http://addons.miranda-im.org/index.p...=display&id=34 mozna pobrac pokazna ilosc backgoundow do listy kontaktow, pozniej nalezy tlo odpowiednio 'dostroic' w opcjach (Contact List > List Background), rowniez w zakladce 'Contact List', zmieniamy kolor tekstu, zachowanie okna listy kontaktow (np. przezroczystosc)
pod adresem http://addons.miranda-im.org/index.p...=display&id=35 jest masa ikon, ktore tylko czekaja na pobranie
swietnym bajerem jest tez SplashScreen (obrazek pojawiajacy sie na srodku ekranu podczas ladowania Mirandy) http://addons.miranda-im.org/details...ewfile&id=2624
+nie polecam wylaczenia historii rozmow; historia niejednokrotnie ratowala mi zycie, mowie powaznie
co prawda, historia domyslnie wbudowana w Mirande nie jest czyms imponujacym, to jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby sciagnac dodatkowa wtyczke, ktora przejmie to zadanie, ot chocby History++ http://addons.miranda-im.org/details...iewfile&id=543
dodatek nConvers++ (odpowiedzialny za okienko rozmow) posiada fenomenalny plugin nHistory http://addons.miranda-im.org/details...ewfile&id=1497

Stary 15.02.2006, 00:49   #328
NeoFighter
try a run, try a hide...

Cytat:
Napisany przez mgit
A ja chce nazwe+link skina do mirandy takiego jak ma NeoFighter
InspiratSe suite 0.02

http://addons.miranda-im.org/details...ewfile&id=2617

Stary 15.02.2006, 13:48   #329
Lwiczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.09.2002
Lwiczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@radosio:
na forum Konnekta kilka osób pisało że udało im się uruchomić K pod linuksem używając jakichś nowych wine i nawet bez większych problemów działał i dało się go używać ...
Lwiczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2006, 14:06   #330
radosio
vel Shah

Data rejestracji: 01.11.2005
radosio niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Lwiczek
@radosio:
na forum Konnekta kilka osób pisało że udało im się uruchomić K pod linuksem używając jakichś nowych wine i nawet bez większych problemów działał i dało się go używać ...
skoro tak mówisz to spróbuje bo żal mi się z nim rozstac
radosio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
aqq, komunikator, miranda, tlen, wtw

Twoje uprawnienia: